ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο Μάριος Γιαννάκου στην κορυφή του Έβερεστ: "Ευχαριστώ όσους δε με πίστεψαν, μου έμαθαν να μετακινώ βουνά"

Σήκωσε την ελληνική σημαία στο Έβερεστ και έστειλε μήνυμα ζωής.

Ο Μάριος Γιαννάκου πάτησε την κορυφή του κόσμου. Ο σπουδαίος αθλητής υπεραποστάσεων ανέβηκε στα 8.848 μέτρα και κατέκτησε το Έβερεστ, την υψηλότερη κορυφή στον πλανήτη.

Ο Γιαννάκου με μια ανάρτησή του στα social media αφιέρωσε την προσπάθεια σε έναν συνοδοιπόρο του, ο οποίος έφτασε μέχρι την κορυφή αλλά δεν κατάφερε να γυρίσει πίσω χάνοντας τη ζωή του, ενώ μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε και τις φορές που σκέφτηκε να τα παρατήσει. Παραλλήλα, έστειλε και μήνυμα ζωής καθώς προτού αναχωρήσει επισκέφτηκε τις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα.

ρασκευής φτάσαμε στην κορυφή του κόσμου. Θα ήθελα να αφιερώσω την προσπάθεια αυτή στην Ελλάδα και σε όλους τους Έλληνες όπου και αν βρίσκονται, στην οικογένειά μου, στην κοπέλα μου και στον Jason που κατάφερε να φτάσει πάνω, αλλά δεν κατάφερε δυστυχώς να γυρίσει.

Οι στιγμές που σκέφτηκα να φύγω ήταν πάρα πολλές αλλά ντρεπόμουν και μόνο στην ιδέα να κάνω πραγματικά πίσω. Γιάννη - Μαρίνα η φωτογραφία του Ερμή βρίσκεται εκεί που ανήκει και θα κάνουμε τα πάντα για να υλοποιηθεί η εναέρια διάσωση στην Ελλάδα. Είναι χρέος μας.

Επίσης στα δύσκολα σκεφτόμουν εκείνη την ημέρα που μίλησα με τα παιδιά από τις Φυλακές Ανηλίκων Αυλώνα και τόσους υποσχέθηκα να ανεβάσω το δώρο που μου έφτιαξαν για την κορυφή. Μετά από αυτό θα έπρεπε να κάνουν οι ίδιοι την προσπάθεια τους στο πραγματικό Έβερεστ που λέγεται ζωή. Οπότε έπρεπε να κάνω ένα βήμα την φορά γιατί λένε πως ένα γραμμάριο πράξης ισούται με έναν τόνο θεωρίας.

Στον δρόμο που λέγεται ζωή θα σας πούνε πολλοί ότι δε μπορείτε να τα καταφέρετε, ότι δεν είστε ικανοί. Θα γελάσουν και μπορεί να σας κάνουν να πιστέψετε ότι όντως είστε αυτοί που θέλουν να είστε. Οι δικαιολογίες στην ζωή μας θα είναι πάντα περισσότερες και πρέπει να παίρνουμε οι ίδιοι την ζωή στα χέρια μας για οποία κορυφή θέλουμε να φτάσουμε.

Ευχαριστώ όσους δε με πίστεψαν, μου έμαθαν να μετακινώ βουνά. Ευχαριστώ όσους με πίστεψαν που μου έμαθαν να τα ανεβαίνω".

Read Next

29 Απρ 2024

Η Λίντα Εβαντζελίστα με τον μοναχογιό της, τον 17χρονο Αγκουστίν

Η Λίντα Εβαντζελίστα έχει έναν μοναχογιό που είναι καρπός της σχέσης της με τον Γάλλο μεγιστάνα Φρανσουά Πινό.

Περισσότερα από

News

29 Απρ 2024

Μαρία Μενούνος: Βάφτισε την κόρη της και η τελετή ήταν μια αληθινή γιορτή

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της, Κέβιν Άντεργκάρο, βάφτισαν την Κυριακή 28 Απριλίου την κόρη τους, με το όνομα Αθηνά -Αλεξάνδρα.

29 Απρ 2024

Φέιθ Κίντμαν- Ούρμπαν: Η κόρη της Νικόλ Κίντμαν μεγαλώνει και γίνεται καλλονή

H δεύτερη κόρη της από τον γάμο της με τον Kέιθ Ούρμπαν εντυπωσιάζει καθώς μοιάζει τόσο πολύ στη μητέρα της.

28 Απρ 2024

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

28 Απρ 2024

Παναγιώτης Φασούλας: Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του Μάσα και την κόρη τους

Η Μαριέλλα Φασούλα, μπήκε στα 18 και πλέον παίζει μπάσκετ επαγγελματικά.

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.