ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κατρίν Ντενέβ- Κιάρα Μαστρογιάννι: Μαμά και κόρη αγκαλιασμένες στο κόκκινο χαλί

Η Κιάρα Μαστρογιάννι καρπός του έρωτα και μοναχοκόρη δύο θρύλων του σινεμά, υποδέχεται την πολυαγαπημένη της μητέρα στις Κάννες.

Ο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι γνώρισε την Κατρίν Ντενέβ το 1970 σε ένα δείπνο στο σπίτι του σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι στο Παρίσι. Αυτή τότε ήταν 27 ετών κι έλαμπε έτσι που καθόταν αντικριστά του στο τραπέζι. Πέντε χρόνια πριν, είχαν συνεργαστεί στην ταινία "Αποστροφή". Εκείνος ήταν κιόλας στα 43 και πενθούσε τον χωρισμό του με τη Ντάναγουεϊ.

Η γεννημένη στις 22 Οκτωβρίου 1943 Κατ, όπως του άρεσε να την αποκαλεί, που είχε επίσης προλάβει να ζήσει θυελλώδεις έρωτες κι είχε μάλιστα κι ένα παιδί από τον πρώτο της γάμο, υπέκυψε στη γοητεία του. Η γυναίκα που ενσάρκωσε απρόσιτες και μυστηριώδεις ηρωίδες των Τρυφό, Πολάνσκι και Μπουνιουέλ, και διέγραψε χρυσή κινηματογραφική πορεία, έζησε μαζί του ένα πάθος που θα προτιμούσε να χωρέσει μέσα σε ένα μυθιστόρημα, κι όχι σε ένα διήγημα. Διότι, κάπως έτσι κατήντησε και αυτόν το δεσμό ο Μαστρογιάννι με τα καπρίτσια του. Στην ταινία "Στη σκιά μιας μεγάλης αγάπης", οι δυο τους ήρθαν πολύ κοντά, και για ακόμα μία φορά όλα τα φώτα έπεσαν πάνω στον επιπόλαιο πρωταγωνιστή της.

Με τη Ντενέβ δημιούργησαν μια σχέση όπου ήξεραν ότι μόνο το εφήμερο αντέχει στο χρόνο. Τα χρόνια πέρασαν, τα συναισθήματα θέριευαν, αλλά ο Μαρτσέλο Μαστρογιάννι δεν έπαιρνε το πολυπόθητο διαζύγιο ακόμα κι όταν η Ντενέβ έφερε στον κόσμο το παιδί τους, την Κιάρα Μαστρογιάννι. Τότε ακριβώς ήταν που ήρθαν και οι πρώτες ρήξεις μεταξύ τους.

"Δεν έχω ζήσει ποτέ τους γονείς μου μαζί.

Το 1972 γεννήθηκε η Κιάρα Μαστρογιάννι."Δεν έχω ζήσει ποτέ τους γονείς μου μαζί. Ποτέ, σε όλη μου τη ζωή. Χώρισαν όταν ήμουν δύο ετών, οπότε δεν τους θυμάμαι σαν ζευγάρι. Δεν τους έχω δει ούτε καν να δίνουν ένα φιλί -μόνο στις ταινίες" αναφέρει η Κιάρα Μαστρογιάνι στην Guardian. Η ίδια, καρπός του έρωτα δύο θρύλων του σινεμά, ήταν αναμενόμενο να ακολουθήσει τα χνάρια τους και να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο, αλλά και με τη μουσική.

Ο χωρισμός του Μαρτσέλο Μαστρογιάννι και της Κατρίν Ντενέβ

Αν και το ρητό θέλει τα ετερώνυμα να έλκονται, οι δυο τους ήταν τόσο αντίθετοι, που, ύστερα από τέσσερα χρόνια σχέσης χωρίζουν. Εκείνος ήταν νωχελικός, του άρεσε ο ύπνος και η καλή ζωή, εκείνη ήταν υπερδραστήρια και αποφασιστική. Προσθέτοντας στην παραπάνω εξίσωση τη μεγάλη διαφορά ηλικίας και το γεγονός ότι ο Μαστρογιάννι δεν παίρνει διαζύγιο από τη γυναίκα του, κανείς συνειδητοποιεί ότι ο χωρισμός τους ήταν θέμα χρόνου.

Την κόρη τους, που στο μέλλον θα ακολουθούσε τα χνάρια των γονιών της, την μεγάλωσε κυρίως μόνη της, παρά το γεγονός πως κράτησε στη ζωή της σαν φίλο πια, τον Μαστρογιάννι. Εκείνος έπεσε από τα σύννεφα αρχικά όταν εγκαταλείφθηκε και έμεινε τελικά μόνος. "Και η μοναξιά του ήταν συνώνυμη της ερημιάς που νιώθει κανείς ανάμεσα σε ανθρώπους που απλώς ανέχεται", όπως ομολόγησε σε μια από τις τελευταίες του συντεντεύξεις. Μόνος μέχρι τον θάνατό του.

Ο Μαρτσέλλο Μαστογιάννι έφυγε από τη ζωή στις 19 Δεκεμβρίου 1996, σε ηλικία 72 ετών, βυθίζοντας την Ιταλία και τον υπόλοιπο κόσμο σε πένθος. Και οι δύο κόρες του, καθώς και η Ντενέβ και η Τατό (η τελευταία του σχέση), βρίσκονταν δίπλα του, έως το τέλος. Το συντριβάνι της Φοντάνα ντι Τρέβι στη Ρώμη, που συνδέεται με τον ρόλο του στο "La Dolce Vita" του Φελίνι, έκλεισε συμβολικά και "ντύθηκε" με μαύρο χρώμα, προς τιμήν του θανάτου του.

Read Next

13 Δεκ 2025

Ράνια της Ιορδανίας | Αγκαλιά με την εγγονή της, πριγκίπισσα Iman, στη χριστουγεννιάτικη κάρτα της βασιλικής οικογένειας

Η οικογενειακή φωτογραφία που συνόδευσε τις ευχές της βασιλικής οικογένειας της Ιορδανίας.

13 Δεκ 2025

Σοφία Καρβέλα | Το super θρεπτικό πρωινό που απολαμβάνει μετά το γυμναστήριο

Η Σοφία Καρβέλα μοιράστηκε μία φωτογραφία με το πρωινό της.

Περισσότερα από

News

13 Δεκ 2025

Ελισάβετ Τσάκου | Η κόρη της Σίλιας Κριθαριώτη μεγάλωσε - Η σπάνια φωτογραφία της

Η Σίλια Κριθαριώτη μοιράστηκε μία σπάνια φωτογραφία της κόρης της, Ελισάβετ Τσάκου.

13 Δεκ 2025

Dasha Zhukova - Σταύρος Νιάρχος | Σπάνια βραδινή εμφάνιση σε gala στη Νέα Υόρκη

Η συλλέκτρια έργων τέχνης και ο γόνος της οικογένειας Νιάρχου έδωσαν το παρών στο Art & Artists Gala του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης στη Νέα Υόρκη.

13 Δεκ 2025

Χρυσή Βαρδινογιάννη | Με τη Μαριάννα Γουλανδρή Λαιμού και καλή της φίλη σε ένα ξεχωριστό Christmas lunch

Η κόρη της Αγάπης Πολίτη και του Γιώργου Βαρδινογιάννη ποζάρει χαμογελαστή στον φακό με αγαπημένα της πρόσωπα.

13 Δεκ 2025

Girls night out για τη Σταματίνα Τσιμτσιλή | Η βραδινή έξοδος σε νυχτερινό κέντρο με τις φίλες της

Μία βραδιά με τις φίλες της θέλησε να περάσει η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

13 Δεκ 2025

Nina Flohr | Έγινε νονά της κόρης της πριγκίπισσας Βεατρίκης που έλαβε ελληνικό όνομα - Η privé τελετή στο Λονδίνο

Ποιοι έδωσαν το παρών στην ιδιωτική τελετή στη βρετανική μητρόπολη – Την επιχειρηματία συνόδευσε ο σύζυγός της, Φίλιππος Ντε Γκρες.

13 Δεκ 2025

Ο βασιλιάς Κάρολος ανακοίνωσε μία σημαντική εξέλιξη στη μάχη του με τον καρκίνο

Η εμφάνιση του Βρετανού μονάρχη στην εκπομπή Stand Up To Cancer, η οποία στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τον καρκίνο.

13 Δεκ 2025

Βάσια Γκολφινοπούλου | Η τηλεοπτική "Σάντρα" μάς δείχνει το πανέμορφο γιορτινό σαλόνι της

Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο σκηνικό έχει στο σαλόνι της η Βάσια Γκολφινοπούλου.

12 Δεκ 2025

Cher | Παντρεύεται με τον 39χρονο σύντροφό της την ημέρα των 80ών γενεθλίων της;

Όσα αναφέρει πρόσωπο από το περιβάλλον της ντίβας της μουσικής σκηνής.

12 Δεκ 2025

Ελένη Βουλγαράκη | Με υπέροχο βραδινό σύνολο σε χριστουγεννιάτικο δείπνο

Η Ελένη Βουλγαράκη σε μία glamorous κοσμική εμφάνιση.

12 Δεκ 2025

Ο Βασιλιάς Κάρολος θα μιλήσει για την εμπειρία του με τον καρκίνο

Το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του Βρετανού μονάρχη.