ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αλεξάντερ Σκάρσγκορντ: ποιος είναι ο ηθοποιός που υποδύεται τον cool hi tech μεγιστάνα του Succession;

Και όσα λέει ο "Βίκινγκ" για τον ρόλο του στην κορυφαία τηλεοπτική σειρά Succesion.

"Βίκινγκ" τον ανεβάζουν τα αδερφάκια Roy "Βίκινγκ" τον κατεβάζουν. Ο λόγος για τον Lukas Matsson, έναν μεγιστάνα της τεχνολογίας που τώρα προσπαθεί να εξαγοράσει την εταιρία ΜΜΕ της οικογένειας Roy. Σε ένα μπραντ ντε φερ Αμερικάνων- Σκανδιναβών που μεν πρώτοι κοροϊδεύουν τους άλλους ως κακομαθημένους από τις παροχές του κοινωνικού κράτους, οι δε διασκεδάζουν με τα αναποτελεσματικά "κοστούμια".

Ποιος είναι όμως ο ηθοποιός που υποδύεται τον Lukas; Τον έχετε ξαναδεί τον Αλεξάντερ Σκάρσγκορντ. Καταρχήν στο Big Little Lies, στο οποίο υποδυόταν τον κακοποιητικό σύζυγο της Νικόλ Κίντμαν. Έχει παίξει επίσης στη βαμπιρική σειρά True Blood, αλλά έχει και στην ταινία "Ο θρύλος του Ταρζάν".

Γεννήθηκε στη Σουηδία στις 25 Αυγούστου του 1976 και είναι γιος του ηθοποιού Stellan Skarsgård. Έπαιξε ως παιδί σε κάποιους ρόλους, αλλά στα 13 του χρόνια τα παράτησε καθώς δεν μπορούσε να διαχειριστεί τη δημοσιότητα. Έπειτα πήγε στον στρατό, ξεκίνησε σπουδές στην Αγγλία, αλλά τις παράτησε, σκέφτηκε να γίνει αρχιτέκτονας, μέχρι που άρχισε πάλι να ασχολείται με την υποκριτική. Είχε παίξει μάλιστα έναν μικρό ρόλο στο πρώτο Zoolander. Η πρώτη του μεγάλη ευκαιρία τού δόθηκε με το σίριαλ του HBO Generation Kill, ενώ το 2011 έπαιξε στη "Μελαγχολία" του Λαρς Φον Τρίερ.

Τώρα όμως η φήμη του έχει εκτοξευθεί παίζοντας στο σαιξπηρικό Succession.

Σε αυτό υποδύεται τον "χύμα" δισεκατομμυρίουχο που γυρνάει με φόρμες και απλά κοντομάνικα διαφεντεύοντας τους πάντες με τα χρήματά του. Και που εντάξει, που και που στέλνει το αίμα του στην πρώην του. Συμβαίνουν αυτά.

Πάμε να δούμε όμως τι λέει σε συνέντευξή του για τον ρόλο του, το σίριαλ, αλλά και τις ενδυματολογικές επιλογές για τον Lukas; Υπενθυμίζουμε ότι βρισκόμαστε στην τέταρτη -και τελευταία- σεζόν της σειράς, ενώ αύριο στην Ελλάδα θα προβληθεί το έκτο επεισόδιο από τη Nova.

-Στο έβδομο επεισόδιο, με τον τίτλο Taligate Party, βλέπουμε ένα ακόμα κορυφαίο επεισόδιο στο οποίο συμμετέχει και ο Lukas. Ακτινοβολεί στο προεκλογικό πάρτυ που παραθέτει η Σιβ και ο Τομ μ' ένα φωτεινό bomber jacket. Πώς συμβάλει αυτή η εμφάνιση του Lukas τη συγκεκριμένη στιγμή στην ιστορία;

Υπάρχει μια αντίθεση με την γκαρνταρόμπα των Roy που είναι άψογα ντυμένοι, χαλαρά, αλλά πάντα ακριβά και κομψά- αυτός είναι άλλωστε ο κόσμος μες στον οποίο ζουν. Και δεν ισχύει μόνο για τους Roy, αλλά και για όλους τους συκοφάντες αυλικούς τους. Γιατί και αυτοί ντύνονται σαν τους Roy γιατί θέλουν να μοιάζουν με τα είδωλά τους. Έτσι σκέφτηκα ότι θα ήταν μια φρέσκια προσέγγιση να δούμε τον Μatsson να έρχεται με εντελώς διαφορετικό αέρα.

-Αυτή ήταν όμως η φάση του από την αρχή. Σωστά;

Ξεκινήσαμε (σ.σ με τον ρόλο του Lukas) πέρσι στη σκηνή της μεγάλης διαπραγμάτευσης με τον Logan, στην οποία ο Matsson εμφανίζεται με σαγιονάρες, φόρμα και ένα παλιό T-shirt. Αυτό έδειξε πολλά. Τα ρούχα ήταν... τα δικά μου, αυτά με τα οποία έφτασα το πρωί στο γύρισμα. Ήθελα πραγματικά να φορέσω κάτι πρόχειρο, γιατί μού φάνηκε αστείο να πάει ο ήρωάς μου σε μια τόσο σοβαρή διαπραγμάτευση ξυπόλητος στην ουσία.

Αλλά δεν βρήκαμε τίποτα στην γκαρνταρόμπα. Όλα έμοιαζαν με κοστούμι. Έτσι ρώτησα τον Jonathan Schwartz, τον βοηθό ενδυματολόγου, αν θα μπορούσα να φορέσω τα δικά μου ρούχα. Τα έδειξε στον Jesse (δημιουργό της σειράς) και του φάνηκε καλή ιδέα. Έτσι, λοιπόν κατέληξα να φοράω τα δικά μου ρούχα.

-Στο έβδομο επεισόδιο η πρώην γυναίκα του Kendall λέει πως εκείνος κουράζεται για να κρατήσει τον κόσμο ασφαλή για τα παιδιά του. Που δεν είναι βέβαια απολύτως αλήθεια. Ο Matsson τι θέλει από όλη αυτή την ιστορία;

Νομίζω την έξαψη. Σίγουρα δεν έχει εμπλακεί σε όλο αυτό για τα χρήματα. Είναι τζογαδόρος. Όσο πιο μεγάλο το ρίσκο, τόσο πιο συναρπαστικό είναι για αυτόν. Για αυτό όλη η συγχώνευση είναι τόσο υπέροχη για εκείνον. Το να αγοράσει δηλαδή μια οικογενειακή επιχείρηση με ιστορία και να την πουλήσει απλώς στο GoJo. Είναι ο τζόγος που τον ενθουσιάζει, αυτό τον κινητοποιεί. Προσπαθεί να κατορθώσει το ακατόρθωτο, να κάνει κάτι που δεν έχει κάνει κανείς άλλος ή που δεν πρέπει να γίνει. Γιατί είναι θιασώτης του χάους και φλερτάρει με την καταστροφή. Τον συναρπάζει όλο αυτό.

-Στο πέμπτο επεισόδιο πάλι πώς ήταν που έσπασε ο Kieran Culking;

Ω, το ευχαριστήθηκε πολύ. Ο Matsson το απολαμβάνει γιατί ο Ρόμαν είναι ψυχικά ασταθής. Είναι μια πολύ έντονη στιγμή και ο Ρόμαν αποκαλύπτει πολύ περισσότερα απ' όσα θα έπρεπε. Για αυτό και στριμώχνει τόσο πολύ τον Ρόμαν γιατί ξέρει πως αν τον πιέσει πολύ θα αποκαλύψει πως προσπαθούν οι ίδιοι να τινάξουν την συμφωνία στον αέρα. Και ο Ρόμαν πέφτει στην παγίδα.

-Κάθε επεισόδιο αντιστοιχεί σε μία ημέρα των ηρώων. Έτσι στην ουσία παρακολουθούμε τις 10 τελευταίες μέρες όλων. Πώς σας επηρέασε αυτό στα γυρίσματα;

Είναι συμπυκνωμένο, κι άρα πιο έντονο. Ξέρεις ότι αναφέρεσαι σε κάτι πολύ πρόσφατο που υποτίθεται πως έγινε δυο μέρες πριν. Ξέρεις πού βρίσκεται ακριβώς ο χαρακτήρας σου, τι συμβαίνει και τι συμβαίνει και γύρω του. Έτσι πιστεύω ότι μας διευκόλυνε αυτό το στοιχείο.

-Πώς σας φάνηκε ο θάνατος του Λόγκαν Ρόι;

Ξέρετε έχουμε συνηθίσει (στα σενάρια) να αναμένουμε κάπως τον θάνατο ενός κεντρικού ήρωα, να υπάρχει μια προετοιμασία, μία κορύφωση, το νιώθεις δηλαδή ότι έρχεται. Όμως αυτό συνέβη τόσο αναπάντεχα και μάλιστα χωρίς καν να το δούμε εμείς οι θεατές στην οθόνη μας.

-Άρα το απολαύσατε και εσείς ως θεατής;

Δεν έπαιζα σε αυτό το επεισόδιο, άρα το παρακολουθούσα κι εγώ όπως οι θεατές. Και μπορώ να πω, πως κατά τη γνώμη μου ήταν μία από τις σημαντικότερες στιγμές που έχει δημιουργήσει ποτέ η τηλεόραση. Ήταν απίστευτο. Ακριβώς γιατί σε μπέρδευε τόσο. Σού φαινόταν λες και έγινε στην πραγματική ζωή και ήσουν κι εσύ εκεί, δίπλα στα αδέρφια. H σκηνοθετική ματιά σε έκανε να αισθάνεσαι σαν να επρόκειτο γιατί κοινό, καθημερινό, που είναι αλλόκοσμο ταυτόχρονα και τρομακτικό.

Αυτό πιστεύω ότι το έκανε τόσο αληθινό, γιατί κάπως έτσι αισθανόμαστε όταν συμβαίνει ένα τραυματικό γεγονός που θα μας ακολουθεί για όλη μας τη ζωή. Είναι κάτι πολύ καθημερινό, ο τρόπος δηλαδή που το μαθαίνεις, και μπερδευτικό- κάτι που το ακούς όσο κάνεις καθημερινά πράγματα, ρουτίνας και έρχεται έτσι σαν κεραυνός. Έπειτα δυσκολεύεσαι τόσο πολύ να το πιστέψεις. Και τι πρέπει να κάνεις τώρα με αυτό που ξέρεις;

Για αυτό και ο Jesse είναι τόσο χαρισματικός. Σκοτώνει τον πρωταγωνιστή του με αυτόν τον τρόπο κι έπειτα τελειώνει τη σειρά σε μόλις τέσσερις σεζόν αντί να την τραβήξει και να το παρακάνει. Τον σέβομαι απίστευτα για αυτή την επιλογή του.

-Υπάρχει επίσης και αυτή η υπέροχη "χορογραφία" ανάμεσα στον ήρωα σας και στην Σιβ. Λέτε να μείνουν μαζί αυτοί οι δυο στο τέλος;

Μου άρεσε πολύ που δουλέψαμε μαζί με την Sarah Snook αυτή τη σεζόν. Είναι τόσο όμορφα γραμμένο το σενάριο, που είναι ανοικτό σε ερμηνείες. Κάποιοι λένε πως υπάρχει χημεία και μεγάλη σεξουαλική ένταση μεταξύ τους- άρα πιστεύουν ότι θα καταλήξουν μαζί. Άλλοι λένε πως ο Matsson απλώς την χειρίζεται και την εκμεταλλεύεται. Κάποιοι άλλοι πιστεύουν ακριβώς το αντίστροφο, ότι είναι εκείνη που τον εκμεταλλεύεται. Ο καθένας έχει τη δική του άποψη και έτσι είναι άπειρες οι εκδοχές για το πώς θα καταλήξουν αυτοί.

-Που είναι υπέροχο για έναν ηθοποιό φαντάζομαι...

Με ενθουσιάζει αυτό γιατί δουλέψαμε πολύ πάνω σε αυτό, η Sarah και εγώ, όπως και με τους σεναριογράφους και όλους τους σκηνοθέτες. Έχει περισσότερο πλάκα όταν μια σχέση είναι ανοικτή σε ερμηνείες γιατί τότε οι θεατές ενσκύπτουν πιο πολύ και ενεργοποιούνται. Προφανώς δεν μπορώ να αποκαλύψω τι θα συμβεί. Αλλά με ενθουσιάζει που ο κόσμος δίνει διαφορετικές εκδοχές. Σημαίνει ότι κάναμε κάτι σωστά.

(Συνέντευξη: International broadcast generic)

*Αύριο Παρασκευή 12/5 22:00) θα προβληθεί στο Novacinema4 το 6ο επεισόδιο του Succession 4, ενώ το φινάλε της σειράς θα μεταδοθεί στις 9/6 (22:00).

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

06 Μαϊ 2024

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ απαντά μετά από 60 χρόνια στη δήλωση αγάπης θαυμάστριάς του

"Έντριεν από το Μπρούκλιν, αν ακούς, ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ από το Λίβερπουλ σε αγαπάει επίσης"

Περισσότερα από

News

06 Μαϊ 2024

Ελένη Μενεγάκη: Φόρεσε τη νέα εκδοχή του κλασσικού κουστουμιού και όλες το λάτρεψαν

Το μοντέρνο κουστούμι που φόρεσε η Ελένη Μενεγάκη είναι η τάση της φετινής άνοιξης και του καλοκαιριού.

06 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Μαρίνα Σάττι και Έλενα Παπαρίζου τραγουδούν μαζί

Τα τραγούδια τους και η σφιχτή αγκαλιά.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη φορά που θα ήθελα να είμαι αθλήτρια: Για να τρώω το μενού που ετοιμάζουν οι Γάλλοι για τους Ολυμπιακούς

Και θα έτρεχα και ξιφασκία θα έκανα και break dance θα χόρευα, αν ήταν να γευτώ όσα ετοιμάζουν οι Γάλλοι σεφ- ακόμα και τριάστερος μες στο παιχνίδι.

05 Μαϊ 2024

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια: O μπασίστας και η φωνή των Socrates

Υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες ρόκερ και ιδρυτικό μέλος των Socrates Drank the Conium

05 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Η συνάντηση της Μαρίνας Σάττι με την Ελένη Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα βρίσκεται στο Μάλμε για το act της στη Eurovision και συνάντησε την εκπρόσωπό μας στον διεθνή μουσικό διαγωνισμό Μαρίνα Σάττι.

05 Μαϊ 2024

60χρονη στέφθηκε Miss Buenos Aires και θα διαγωνιστεί για τον τίτλο Μις Υφήλιος

Μία 60χρονη δικηγόρος και δημοσιογράφος από την La Plata της Αργεντινής θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό Miss Universe.

05 Μαϊ 2024

Γράφεται ιστορία στο Euro 2024: Οι πρώτες φυλετικά ουδέτερες τουαλέτες είναι γεγονός

Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από την UEFA προς τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως ουδέτερα.

05 Μαϊ 2024

11 ζευγάρια διδύμων θα αποφοιτήσουν φέτος από το Λύκειο στην Πενσυλβάνια

"Λέτε να έχει κάτι το νερό;" αστειεύτηκε ο διευθυντής του σχολείου για την ξεχωριστή αποφοίτηση.

05 Μαϊ 2024

Με φόντο το απέραντο γαλάζιο η καλοκαιρινή φώτο της Κατερίνας Λέχου

Η Κατερίνα Λέχου, έκανε την καλοκαιρινή της εξόρμηση και μας το έδειξε με μια αποκαλυπτική φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.