ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Succession": Η σειρά που επανέφερε το παγκόσμιο rebranding του μινιμαλισμού

Η σειρά που έχει καταφέρει να προκαλέσει εμμονή σε χιλιάδες θεατές έχει παράλληλα δημιουργήσει ένα νέο trend, το ‘Quiet Luxury’.

Succession_FASHION HBO

Η πολυβραβευμένη σειρά του Βρετανού σεναριογράφου και συγγραφέα Τζέσι Άρμστρονγκ και του HBO –έχει κερδίσει κάθε τηλεοπτικό βραβείο, Emmy, Golden Globe και BAFTA– ξεκίνησε τη μεγαλειώδη της τηλεοπτική πορεία το 2018 και από τότε, τρεις και μία σεζόν αργότερα, η αγωνία χτυπάει "κόκκινο".

Η πλοκή βασίζεται στην οικογένεια Roy που της ανήκει η μεγαλύτερη εταιρεία μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας στην Αμερική αλλά και στον κόσμο. Ωστόσο όλα αλλάζουν όταν ο πατέρας, Logan Roy που είναι ο αυτοδημιούργητος μεγιστάνας και ιδρυτής της εταιρείας, ετοιμάζεται να αποχωρίσει στα 80ά; του γενέθλια και να παραδώσει τα ηνία σε ένα από τα τέσσερα παιδιά του.

Η σκοτεινή και ταυτόχρονα κωμική αυτή σειρά αναφέρεται στον αγώνα για την εξουσία στην αυτοκρατορία των μέσων ενημέρωση, απεικονίζοντας με μια "κομψή" θλίψη τις παγίδες του κληρονομημένου πλούτου.

Succession: Η νέα στιλιστική προσέγγιση

Ανάμεσα στις σκληρές διαμάχες μεταξύ των αδελφών και των έντονων επενδυτών, αυτό που προσέχει κανείς παρακολουθώντας το Succession, είναι ότι αυτός ο πλούτος δεν είναι καθόλου φωναχτός -τουλάχιστον στην γκαρνταρόμπα της οικογένειας Roy.

Φυσικά, το ενδιαφέρον των θαυμαστών για την γκαρνταρόμπα της σειράς είναι αναμφισβήτητο, και αυτό το απδεικνύει ο σχετικός λογαριασμός στο Instagram ο οποίος ειναι αφιερωμένος στα ρούχα των χαρακτήρων και συγκεντρώνει ήδη 96,7 χιλ. ακόλουθους.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι Roys είναι μανιακοί της μόδας -πόσα απλά μαύρα καπέλα του μπέιζμπολ χρειάζεται μια οικογένεια; Το μυστικό του στυλ της σειράς αφορά περισσότερο την ήσυχη πολυτέλεια που αποπνέει.

Όταν είσαι τόσο πλούσιος όσο οι Ρόις, το να ενθουσιάζεσαι με οτιδήποτε — πόσο μάλλον με τα ρούχα είναι μάλλον άχρηστο. Οι μεγιστάνες των μέσων ενημέρωσης δεν συνδέονται με τη φανταχτερή μόδα με λογότυπο, αλλά φορούν κυρίως διακριτικά πολυτελή κομμάτια.

Η τιμή μιας τσάντας με λογότυπο πολυτελούς οίκου μόδας, δεν ταιριάζει ούτε στην αισθητική ούτε στην φορολογική κατηγορία της οικογένειας Roy.

Οι στιλιστικές επιλογές των πρωταγωνιστών αποπνέουν class και απλότητα, δε θα δείτε πουθενά flashy γνωστούς οίκους ή πολύ έντονα χρώματα και συνδυασμούς. Η σειρά παρουσιάζει διακριτικά νεύματα στη high-end μόδα, από τα πολλά Ralph Lauren κομμάτια της Shiv μέχρι τα κασμιρένια jersey hats Loro Piana του Kendall.

Η όλη αυτή διακριτική προσέγγιση της μόδας που είναι πλέον trend ονομάζεται ‘Quiet Luxury’.

Η ιδέα είναι τόσο απλή όσο ακούγεται και στόχος είναι να επιτύχεις μια low-key luxury με τρόπο που αποπνέει πολυτέλεια χωρίς τα προφανή σημάδια, όπως υπερβολικά λογότυπα και τις basic επώνυμες μάρκες. Αντίθετα, η "ήσυχη" πολυτέλεια στηρίζεται σε κλασικές σιλουέτες συνήθως σε ουδέτερες αποχρώσεις όπως το μαύρο, το λευκό, το μπεζ, το γκρι και το μπλε σκούρο.

Αυτό σημαίνει ότι από το quiet luxury, τα χαμηλοκάβαλα φαρδιά τζιν και τα σέξι crop top είναι εντελώς απόντα, ενώ τα κομμάτια που παραπέμπουν σε καποιο high-end brand απαγορευτικά. Οι κλασικές ιταλικές μάρκες κασμίρ όπως οι Loro Piana και Brunello Cuchinelli και οι σχεδιαστές που είναι χρόνια πιστοί στο μινιμαλισμό όπως οι Jil Sander, The Row και Max Mara αναφέρονται ως go-to για την επίτευξη ενός "quiet luxury” look.

Με λίγα λόγια εκτός των έντονων συναισθημάτων που προκαλούνται, μπορούμε να πούμε πως το Succession ως σειρά είναι σίγουρα μια πηγή fashion inspo που σίγουρα έπαιξε το ρόλο της στην επαναφορά και το παγκόσμιο rebranding του μινιμαλισμού.

Read Next

26 Απρ 2024

Σκοτ Ντίσικ: Το Ozempic, η δραματική απώλεια κιλών και η κραυγή απόγνωσης για βοήθεια

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται η υγεία του Σκοτ Ντίσικ - του σταρ απο το Keeping Up with the Kardashians-λόγω της δραματικής απώλειας βάρους με τη χρήση του Ozempic.

Περισσότερα από

News

26 Απρ 2024

Κιάρα Μαρκέζη: Η εγγονή του Άκη Τσοχατζόπουλου στην πασαρέλα της Athens Fashion Week

Η 24χρονη που έγινε γνωστή από το My Style Rocks, περπάτησε στην πασαρέλα της Kathy Heyndels.

26 Απρ 2024

Συλλεκτικό βίντεο: Η (μελαχρινή) Βίκυ Χατζηβασιλείου λέει στη Βουγιουκλάκη ότι τη θαύμαζε... η πρόγιαγιά της!

Η Αλίκη σε κέφια, ένα πρωινό του Μαρτίου το 1994, στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα".

26 Απρ 2024

Σοφία Μπους: "Είμαι queer και επιτέλους νιώθω ότι μπορώ να ανασάνω"

Μετά τις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό, η Σοφία Μπους έκανε coming out και μίλησε για τη σχέση της με την Άσλιν Χάρις.

26 Απρ 2024

Τζέιν Φόντα: Η σπάνια δημόσια εμφάνιση της 86χρονης ηθοποιού με την 21χρονη εγγονή της Βίβα Βαντίμ

Η Τζέιν Φόντα με την εγγονή της, στα βραβεία TIME Earth Awards Gala στη Νέα Υόρκη.

26 Απρ 2024

Η 57χρονη Σάλμα Χάγιεκ σε άγνωστες φωτογραφίες από το γάμο της με τον μεγιστάνα Φρανσουά-Ανρί Πινό

H Σάλμα Χάγιεκ και ο Φρανσουά Ανρί Πινό συμπλήρωσαν 15 χρόνια γάμου. Η εξωτική Μεξικανή ηθοποιός αποκάλυψε στο Instagram αδημοσίευτες φωτογραφίες τους.

26 Απρ 2024

Για safari η Αμαλία Κωστοπούλου με τον σύντροφό της με τα παπούτσια της σεζόν

Οι εντυπωσιακές λήψεις που δημοσίευσε η Αμαλία.

26 Απρ 2024

Κρίστι Τέρλινγκτον: Ποζάρει (σχεδόν) τόπλες στα 55 της και είναι άψογη

"Αισθάνομαι τυχερή που έχω την επιλογή να κάνω το μοντέλο. Ακόμα βιοπορίζομαι από αυτήν την δουλειά"

26 Απρ 2024

Ένα θαύμα στα Μετέωρα: Ο "εργένης των Μετεώρων" βρήκε ταίρι

Ο ασπροπάρης (είδος γύπα) γυρνούσε για χρόνια μόνος στη φωλιά του, φέτος η τύχη του άλλαξε!

26 Απρ 2024

Ράιαν Γκόσλινγκ – Έμιλι Μπλαντ: Εντυπωσιακοί σε ειδική προβολή του "The Fall Guy" στο Λονδίνο

"The Fall Guy" θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 6 Μαΐου

26 Απρ 2024