ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Χάλι Μπέρι, Τζένιφερ Άνιστον, Βαϊόλα Ντέιβις ζητούν δικαιοσύνη για τον 16χρονο Ραλφ Γιαρλ που πυροβολήθηκε

Το Χόλιγουντ στηρίζει τον 16χρονο που πυροβολήθηκε επειδή χτύπησε λάθος κουδούνι.

Ο 16χρονος Ραλφ Πολ Γιαρλ πήγαινε να παραλάβει τα αδέλφια του από ένα φιλικό σπίτι, αλλά έκανε λάθος στη διεύθυνση και χτύπησε λάθος κουδούνι με συνέπεια να πυροβοληθεί εξ επαφής από έναν 84χρονο, σε μια ενέργεια που, σύμφωνα με τις κατηγορίες, κρύβει ρατσιστικά κίνητρα.

Ένας έρανος στο GoFundMe που διοργάνωσε η θεία του Γιαρλ έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερα από 2,7 εκατομμύρια δολάρια, μέχρι το απόγευμα της Τρίτης, μόλις μία ημέρα μετά τη δημιουργία του, η οποία έγινε για να στηρίξει την αποκατάσταση του 16χρονου, που πλέον έχει βγει από το νοσοκομείο

Ηθοποιοί και διασημότητες του Χόλιγουντ, όπως η Γκουίνεθ Πάλτροου, Χάλι Μπέρι, Τζένιφερ Άνιστον, Βαιόλα Ντέιβις μίλησαν ανοιχτά για το έγκλημα εις βάρος του παιδιού και ζήτησαν δικαιοσύνη για τον μαύρο έφηβο που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από έναν λευκό ιδιοκτήτη σπιτιού στο Κάνσας Σίτι.

Η ηθοποιός Γκουίνεθ Πάλτροου έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram: "Ο #RalphYarl χτύπησε κατά λάθος το κουδούνι του λάθος σπιτιoύ. Προσπαθούσε να πάρει τα μικρότερα αδέρφια του. Ο λευκός ιδιοκτήτης πυροβόλησε αυτό το μαύρο παιδί στο κεφάλι. Τον πυροβόλησε ξανά καθώς ο Ραλφ αιμορραγούσε. Ο σκοπευτής είναι ελεύθερος. Χωρίς κυρώσεις. Αυτή είναι η Αμερική".

Η Χάλι Μπέρι δημοσίευσε στο Twitter της φωτογραφίες του έφηβου Ραλφ Γιαρλ και ζήτησε από τους φόλοουερς της να κάνουν αίτημα για άμεση σύλληψη του 84χρονου δράστη.

H κωμικός ηθοποιός, Έιμι Σούμερ, έκανε ριπόστ ένα viral σκίτσο του Ραλφ να πλησιάζει την λάθος πόρτα που έμελλε να θέσει την ζωή του σε κίνδυνο.

Το σούπερ μόντελ Ναόμι Κάμπελ, το μοντέλο και τηλεοπτική προσωπικότητα Κριστίν Τέιγκεν και ο τραγουδιστής Τζάστιν Τιμπερλέϊκ μοιράστηκαν, επίσης, αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την υπόθεση.

Η Βαϊόλα Ντέιβις ήταν επίσης ανάμεσα στα δημόσια πρόσωπα που ένωσαν τη φωνή τους για δικαιοσύνη.

Ο 84χρονος δράστης υποστήριξε στην αστυνομία ότι ήταν στο κρεβάτι όταν άκουσε το κουδούνι της πόρτας και έτσι άρπαξε ένα πιστόλι. Όταν είδε τον Ραλφ, ισχυρίστηκε ότι "φοβήθηκε μέχρι θανάτου" λόγω του μεγέθους του αγοριού και φοβόταν ότι δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του, δεδομένης της ηλικίας του.

Ο πυροβολισμός του Ραλφ - που σηματοδοτεί τον τελευταίο από έναν αυξανόμενο αριθμό πυροβολισμών μαύρων στην Αμερική - χαρακτηρίστηκε ως έγκλημα μίσους και έχει πυροδοτήσει διαδηλώσεις στην πόλη ζητώντας δικαιοσύνη.

Εκατοντάδες κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους του Κάνσας Σίτι για να κάνουν πορεία στην περιοχή Νόρθλαντς, όπου πυροβολήθηκε ο έφηβος.

Πολλοί κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν "Οι μαύρες ζωές μετράνε", "Το χτύπημα του κουδουνιού δεν είναι έγκλημα" και "Δικαιοσύνη για τον Ραλφ".

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.