ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μαρίσα Ζάππα: Η αρωματοποιός που φτιάχνει αρώματα σε συνεργασία με αστρολόγους και σεξεργάτριες

Αν θες, μπορεί να φτιάξει κι ένα άρωμα μόνο για εσένα.

Η τελευταία της επιτυχία είναι το άρωμα που κυριαρχεί στη "Ροζ Κρεβατοκάμαρα" του Μουσείου Σεξ της Νέας Υόρκης. Στολισμένο με διάφορα ροζ αντικείμενα (από λούτρινα κουκλιά, μέικ απ, μουσικά κουτιά και βέβαια sex toys) το δωμάτιο δεν εντυπωσιάζει μόνο λόγω του διάκοσμου, αλλά και του αρώματος του. Τριαντάφυλλο, πούδρα και... τσίσα γάτας; Όχι ακριβώς.

Το δωμάτιο σχεδιάστηκε από την καλλιτέχνιδα Πόρσια Μάνσον για να σηματοδοτήσει τη μετάβαση από την εφηβεία στην ενήλικη ζωή μιας γυναίκας. Πώς μυρίζει αυτό όμως; Την αποστολή ανέλαβε η αρωματοποιός Μαρίσα Ζάππα, από το Μπρούκλιν. Μια "μύτη" που έχει κάνει συνεργασίες στο παρελθόν με ποιήτριες, αστρολόγους και σεξεργάτριες φτιάχνοντας μοναδικά αρώματα.

Τώρα για τη Ροζ Κρεβατοκάμαρα χρησιμοποίησε νότες λουλουδιών και φρούτων για να προσθέσει λίγο κασσίς που δίνει μια οξύτητα στο άρωμα (και σε παραπέμπει σε τσίσα).

Για τη δουλειά της έχει σημειώσει η κριτικός αρωμάτων Τζέιν Ντάσλεϊ πως είναι "γυναικεία με έναν μοναδικό τρόπο, σαν παραμύθι, με φιόγκους και κορδέλες στιλ. Αλλά και με ένα πιο μυστήριο, σκιώδες υπόβαθρο".

Το 2019 η αρωματοποιός έφτιαξε ένα άρωμα που εμπνεύστηκε από μία συλλογή ερωτικών ποιημάτων με τον τίτλο "Porn Carnival: Paradise Edition" της Ρέιτσελ Ράμπιτ Γουάιτ. Αφού το διάβασε επικοινώνησε με την ποιήτρια και έφτιαξαν το Paradise Edition, ένα άρωμα με νότες από γιασεμί, άνθη πορτοκαλιού και αλμυρό νερό.

Ακολούθησε το "Wh*re”, ένα άρωμα εμπνευσμένο από το βιβλίο της Λιάνα Ρου, σεξεργάτριας με τον τίτλο "Whore of New York". Αυτό ανέδιδε μια πονηρή φρεσκάδα και σουρεάλ γκλάμουρ με όχημα το άρωμα των ρόδων, του δέρματος και των κερασιών. "Την είχα ρωτήσει ποιο άρωμα αιχμαλώτιζε την αίσθηση πως μόλις έχει τελειώσει από τη δουλειά και μου απάντησε: λεφτά, προφυλακτικά και σεξ" είπε η Ζάππα. Το σεξ απίλ άλλωστε είναι βασικός παράγοντας στην επιλογή αρώματος.

Μια ζωή γεμάτη άρωματα και... Τέιλορ

Η Ζάππα γεννήθηκε στην Καλιφόρνια και μετακόμισε το 2011 στη Νέα Υόρκη. Το 2015 δούλεψε ως γραμματέας στην εταιρία Givaudan -μια εταιρία που φτιάχνει αρώματα για φίρμες όπως οι Coach, Estée Lauder και Tom Ford. Έκανε έπειτα αίτηση ως μαθητευόμενη και έτσι άρχισε να μαθαίνει τη δουλειά.

Πώς άρχισε όμως αλήθεια το πάθος της για τα αρώματα; Η πρώτη- πρώτη μνήμη ήταν οι καρποί από τη συκιά που είχε κάποτε φυτέψει ο πατέρας της στον κήπο. Κι έπειτα; Από το είδωλό της, την Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η οποία με τη σειρά της λάτρευε τα αρώματα κι ήταν η πρώτη σταρ που λάνσαρε τα δικά της αρώματα πρωτοπορώντας.

Τα αρώματα της κοστίζουν 150 δολ. τα μπουκάλι. Όμως η ίδια μπορεί να φτιάξει και ένα άρωμα μόνο για εσένα, μετά από μια σειρά συνεντεύξεων έναντι 4.000 δολαρίων. Αυτή είναι εξάλλου η δουλειά που την συναρπάζει περισσότερο, καθώς μαθαίνει τις αναμνήσεις τους από την παιδική τους ηλικία, πώς μύριζε ο κήπος τους, αλλά και τι φαγητά τούς έφτιαχνε η μαμά τους!

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

26 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Άνιστον ετοιμάζει το ριμέικ της θρυλικής ταινίας "9 to 5"

Η πρωτότυπη ταινία του 1980 είχε πρωταγωνίστριες τις Jane Fonda, Lily Tomlin και Dolly Parton.

Περισσότερα από

News

26 Απρ 2024

Η 57χρονη Σάλμα Χάγιεκ σε άγνωστες φωτογραφίες από το γάμο της με τον μεγιστάνα Φρανσουά-Ανρί Πινό

H Σάλμα Χάγιεκ και ο Φρανσουά Ανρί Πινό συμπλήρωσαν 15 χρόνια γάμου. Η εξωτική Μεξικανή ηθοποιός αποκάλυψε στο Instagram αδημοσίευτες φωτογραφίες τους.

26 Απρ 2024

Τζέιν Φόντα: Η σπάνια δημόσια εμφάνιση της 86χρονης ηθοποιού με την 21χρονη εγγονή της Βίβα Βαντίμ

Η Τζέιν Φόντα με την εγγονή της, στα βραβεία TIME Earth Awards Gala στη Νέα Υόρκη.

26 Απρ 2024
26 Απρ 2024

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Απόφαση σοκ του Εφετείου της ΝΥ ακυρώνει την καταδίκη του

"Δεν είχε δίκαιη δίκη" ο κατηγορούμενος για βιασμούς έκρινε το Εφετείο.

26 Απρ 2024

Μαρίνα Σάττι: Συγκινήθηκε on air μιλώντας για τον πατέρα της και την απώλεια του

"Πλέον δεν έχω κάτι να κρύψω, τίποτα, αποφάσισα να είμαι πια τελείως ανοιχτή" είπε η Μαρίνα Σάττι που μίλησε για τη Eurovision και το μεγάλο στοίχημα της Ελλάδας.

25 Απρ 2024

Αλεξία Μπακογιάννη: "Απείλησε να με χτυπήσει με μπουκάλι"

Μήνυση κατέθεσε η Αλεξία Μπακογιάννη κατά του Στέφανου Χίου.

25 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Βεατρίκη: Νεκρός ο πρώην σύντροφός της από ναρκωτικά σε ξενοδοχείο του Μαϊάμι - Οι εθισμοί, η εγκληματικότητα και η βία

O πρώην σύντροφός της Paolo Liuzzo πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών, σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα.

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.