ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο Εμάνουελ Μακρόν τραγουδά το βράδυ, στο Παρίσι- και δεν είναι ωραίο

Αφού πάντα ψηφίστηκε ο Νόμος του συνταξιοδοτικού παρά τις σφοδρές αντιδράσεις του λαού.

Ο Εμανουέλ Μακρόν βιντεοσκοπήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, να τραγουδάει στη μέση του δρόμου, μαζί με περαστικούς, μια σουρεαλιστική σκηνή, την ώρα που ο Γάλλος πρόεδρος προσπαθεί να ξεπεράσει την κρίση που συνδέεται με τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και πλήττει τη δημοτικότητά του.

Το πρόβλημα; Το βίντεο αναρτήθηκε από μια οργάνωση που, σύμφωνα με την εφημερίδα Liberation, έχει διασυνδέσεις με την ακροδεξιά. Το περιβάλλον του Μακρόν ωστόσο διαβεβαιώνει ότι ο πρόεδρος δεν γνώριζε τους περαστικούς που τον κάλεσαν να τραγουδήσει μαζί τους.

Σύμφωνα με το Le Point, ο Μακρόν περπατούσε το βράδυ, μαζί με τη σύζυγό του, την Μπριζίτ, στην οδό Νοτρ-Νταμ-ντε-Σαμ, στο 6ο Διαμέρισμα του Παρισιού, που απέχει περίπου τρία χιλιόμετρα από το προεδρικό μέγαρο. Τότε συνάντησε μια ομάδα που τον κάλεσε να τραγουδήσει μαζί τους, όπως είπε στο Valeurs actuelles ένας από τους "χορωδούς".

Η σκηνή ήταν τόσο εξωπραγματική που πολλοί χρήστες του διαδικτύου νόμιζαν ότι επρόκειτο για μοντάζ ή για deepfake.

Ο Μακρόν, αφού προηγουμένως υπερασπίστηκε την αμφιλεγόμενη μεταρρύθμισή του, βρέθηκε να τραγουδάει το Le Refuge του Εντμόν Ντιπλάν, ένα παραδοσιακό τραγούδι των Πυρηναίων "που το γνωρίζει και του αρέσει", ανέφερε το περιβάλλον του.

"Δεν μπορούσε να γνωρίζει εκείνη τη στιγμή το παρελθόν κάθε ανθρώπου με τον οποίο συζητούσε", επέμεινε η ίδια πηγή.

Ένα πρώτο βίντεο αναρτήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη σελίδα Projet Canto στο Facebook η οποία είναι η βιτρίνα μιας οργάνωσης και μιας εφαρμογής με την ίδια ονομασία. Το βίντεο συνοδεύεται από τη λεζάντα: "Μόνο η μαφία και το Projet Canto μπορούν να εκβιάσουν έναν πρόεδρο". Η οργάνωση αυτή αυτοχαρακτηρίζεται προστάτιδα της πολιτιστικής κληρονομιάς, που διαφυλάττει τα παραδοσιακά τραγούδια ψηφιοποιώντας τα.

Ωστόσο, μια έρευνα της εφημερίδας Liberation το 2022 ανέφερε ότι ιδρύθηκε και διευθύνεται από ακροδεξιούς και ότι η εφαρμογή της περιέχει μεταξύ άλλων και εθνικιστικά τραγούδια ή άλλα που συνδέονται με το Γ΄ Ράιχ.

"Το πολιτικό τραγούδι είναι μέρος της ιστορίας του τραγουδιού και για αυτόν τον λόγο καταχωρείται. Ορισμένα συνδέονται με την ακροδεξιά, άλλα με την ακροαριστερά (…) Η επιλογή μας είναι απλώς να καταχωρούμε όλα τα λαϊκά τραγούδια", είχε απαντήσει τότε η οργάνωση.

Ένα άλλο βίντεο που δείχνει την αρχή της σκηνής, δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από έναν δημοσιογράφο του Valeurs actuelles. Οι περαστικοί φωνάζουν στον Μακρόν και ένας τους ρωτάει: "Θέλετε να τραγουδήσετε μαζί μας;". Η εικόνα διακόπτεται, στη συνέχεια εμφανίζεται ο Μακρόν να ρωτάει: "πώς το ξέρετε αυτό το τραγούδι;" και ένας άλλος προτείνει να τραγουδήσουν μαζί το Le Refuge. "Άντε, πάμε μια στροφή του Refuge", απαντάει ο πρόεδρος, ο οποίος το είχε ήδη τραγουδήσει σε μια επίσκεψή του στα Άνω Πυρηναία το 2022.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Womatoc στο Instagram

Read Next

27 Μαϊ 2023

Μαρία Αραμπατζή: " Έχω καλό πλαστικό και πίνω πολύ νερό"

Η παρουσιάστρια των δελτίων ειδήσεων επέστρεψε μετά από 10 χρόνια τηλεοπτικής αποχής και μίλησε για τον τρόπο που διατηρεί αψεγαδιάστη την εμφάνισή της

27 Μαϊ 2023

Κάννες 2023: Η Τζέιν Φόντα σε 90 λεπτά αποκάλυψε τις πιο σκληρές αλήθειες για το Χόλιγουντ

Στα γυρίσματα της Barbarella ήμουν μεθυσμένη, Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ δεν ήθελε να φιλάει, η Κάθριν Χέμπορν ήταν ανταγωνιστική και ο Ζαν Λυκ Γκοντάρ έλεγε μ@κιες.

Περισσότερα από

News

27 Μαϊ 2023

Κάννες 2023: Η ελληνική συμπαραγωγή "How to Have Sex", έλαβε το Μεγάλο Βραβείο Un Certain Regard

Η ταινία έχει Ελληνα συμπαραγωγό, την Heretic, σχεδόν εξ ολοκλήρου ελληνικό συνεργείο και είναι γυρισμένη στην Κρήτη.

27 Μαϊ 2023

Κάνες: Η εντυπωσιακή εμφάνισή της στο φεστιβάλ και η selfie με τον Μάρτιν Σκορσέζε

Η Τάμτα δήλωσε κατενθουσιασμένη από όσα έζησε στο Φεστιβάλ Καννών.

27 Μαϊ 2023

Η Τατιάνα Μπλάτνικ εντυπωσιακή με καφτάνι με τον Νικόλαο Γκλίξμπουργκ και την μητέρα της

Κομψή και πολύ καλοκαιρινή η σύζυγος του Νικόλαου Γκλίξμπουργκ κέρδισε τις εντυπώσεις.

27 Μαϊ 2023

Εταιρία αγκαλιάς: Μια εταιρία στη Ν. Αφρική προσφέρει συνεδρίες αγκαλιάς

Το αντίδοτο της μοναξιάς και της ανασφάλειας προσφέρει η εταιρία Pro Cuddling SA.

27 Μαϊ 2023

Olivia Travels : κρουαζιέρες και ταξίδια μόνο για λεσβίες

Οι επιχείρηση Olivia ξεκίνησε ως δισκογραφική εταιρία που στήριζε λεσβίες δημιουργούς για να μετεξελιχθεί σε επιτυχημένο τουριστικό οργανισμό.

26 Μαϊ 2023

Άντι Μακ Ντάουελ: "Στο Χόλιγουντ είναι πιο δύσκολο να είσαι 40 παρά 60"

"Λατρεύω να μεγαλώνω. Και δεν αισθάνομαι λιγότερο σέξι", είπε η 65χρονη σταρ μετά από μια (ακόμη) εντυπωσιακή εμφάνισή της στις Κάννες

26 Μαϊ 2023

Θάλεια Ματίκα: " Είμαι ευθυνόφοβη. Δεν ήθελα να κάνω παιδιά, δεν ηθελα να παντρευτώ."

"Του Τάσου αν του έλεγα να κάνουμε 5 παιδιά, θα έλεγε ναι", εξομολογήθηκε η ηθοποιός.

26 Μαϊ 2023

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο μιλά ελληνικά: "Σε λατρεύω! Σε αγαπώ κούκλα μου, αγάπη μου"

Ο 79χρονος ηθοποιός λατρεύει την Ελλάδα και την έχει επισκεφτεί ουκ ολίγες φορές.

26 Μαϊ 2023

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τα "σπάει" χορεύοντας ως άλλος Μάικλ Τζάκσον το Billie Jean

O σούπερ σταρ αθλητής βρέθηκε σε μουσείο κέρινων ομοιωμάτων και φαίνεται να το διασκέδασε πολύ.

26 Μαϊ 2023

O Άρης Καβατζίκης συγκίνησε μιλώντας για το πένθος του

Ο δημοσιογράφος μοιράστηκε τις σκέψεις και τα συναισθήματα του για την ξαφνική απώλεια του αδερφού του και έπειτα της μητέρας του.