ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

World of Barbie: Σε αυτό το θεματικό πάρκο μπορείς να ζήσεις ως Barbie και να φωτογραφηθείς κι εσύ στο κουτί της

Εδώ μπορείς κι εσύ να γίνεις Barbie.

Άνοιξε τις Πύλες του το νέο θεματικό πάρκο που υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις για τους λάτρεις της Barbie και του κόσμου της.

Τι μπορείς να κάνεις εκεί; Καταρχήν να ζήσεις για λίγο μες στο σπίτι της Βarbie, το θρυλικό Dreamhouse ή να κάτσεις στο διάσημο van της, το Camper Van.

Μπορείς να ταξιδέψεις σε υπεργαλαξιακές διαδρομές στο Barbie® Interstellar Airways διαστημικό λεωφορείο. Ή να ηχογραφήσεις το τραγούδι σου στο στούντιο της.

Οι συγκινήσεις όμως δεν σταματούν εδώ. Γιατί υπάρχει ένα photo booth σε ανθρώπινο μέγεθος που μοιάζει σαν το κουτί της Barbie, έτσι αν μπεις και φωτογραφηθείς εκεί, μοιάζεις κι εσύ σαν το νέο μοντέλο της κούκλας.

Και βέβαια υπάρχει μια άρτια συλλογή από Barbie έξι δεκαετιών. Ανάμεσα σε αυτές και η πρώτη Barbie.

Barbie worldReuters

Barbie worldReuters

Barbie worldReuters

Αλήθεια, πώς "γεννήθηκε" η Barbie;

Η Ρουθ Χάντλερ, σύζυγος ενός από τους ιδιοκτήτες της εταιρίας παιχνιδιών Mattel, παρατήρησε πως η κόρη της όταν έπαιζε με τις χάρτινες κούκλες της, τούς έδινε ρόλους ενηλίκων. Μέχρι τότε οι κούκλες των παιδιών έμοιαζαν με μωρά ή με παιδάκια. Δεν υπήρχε ενήλικο μοντέλο. Η Ρουθ είπε την ιδέα στον σύζυγό της και εκείνος τη μοιράστηκε με τη σειρά του στους συνεργάτες του, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν!

Σε ένα ταξίδι τους στη Γερμανία το 1956 η οικογένεια Χάντλερ είδε για πρώτη φορά την κούκλα Bild Lilli που ήταν ακριβώς ό,τι σκεφτόντουσαν. Έτσι αγόρασαν τρεις και τις έφεραν πίσω μαζί τους. Η Λίλι που βασιζόταν σε μια ηρωίδα κόμικ της εφημερίδας Bild ήταν κατάξανθη, σεξουαλική και εργαζόμενη- ήξερε όμως τι ήθελε και δεν θα την εμπόδιζαν μερικοί άντρες στην πορεία της. Ήταν όμως μια κούκλα που έκανε το ντεμπούτο της το 1955 κι απευθυνόταν σε ενήλικες.

Όταν η οικογένεια γύρισε στις ΗΠΑ, η Χάλντερ σχεδίασε την κούκλα και την βάφτισε Barbie από την κόρη της Μπάρμπαρα. Η πρώτη Barbie παρουσιάστηκε στην Έκθεση Παιχνιδιών στις 9 Μαρτίου του 1959, που είναι και τα επίσημα γενέθλιά της.

Εκείνη η πρώτη Barbie φορούσε ένα ριγέ μαγιό, είχε την χαρακτηριστική αλογουρά και ήταν διαθέσιμη στην γνωστή ξανθή, αλλά και σε καστανή βερσιόν. Λανσαρίστηκε ως έφηβη- μοντέλο Μόδας και η σχεδιάστρια Σαρλότ Τζόνσον άρχισε να φτιάχνει την γκαρνταρόμπα της.

Πού κατασκευάστηκε; Στην Ιαπωνία, όπως και τα ρούχα της. Εκείνη την πρώτη χρονιά οι πωλήσεις έφτασαν τις 350.000 κούκλες.

Όμως, η γερμανική εταιρία Greiner & Hausser's μήνυσε τη Mattel για αντιγραφή της κούκλας τους. Η διαφωνία λύθηκε εξωδικαστικά με τη Mattel να πληρώνει 21.600 δολάρια για τα δικαιώματα πατέντας στην εταιρία.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

23 Απρ 2024

Κατερίνη: Οι ανθισμένες κερασιές ενθουσιάσαν το κοινό και ανοίγουν δρόμο για το πρότζεκτ "Ανθισμένες Διαδρομές" της χώρας

Με ξεναγήσεις, ποδηλατάδες, χορούς και τραγούδια ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις των "Ανθισμένων Κερασιών της Πιερίας".

Περισσότερα από

News

22 Απρ 2024

Μπάρμπεκιου με φίλους για τη Δέσποινα Βανδή | 'Εκανε free day στη δίαιτά της

Το πιάτο στο οποίο δεν κατάφερε να αντισταθεί.

22 Απρ 2024

Στη Νικόλ Κίντμαν το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (AFI)

Στις 27 Απριλίου θα λάβει χώρα η τελετή και η Νικόλ Κίντμαν θα πρέπει να είναι πολύ χαρούμενη καθώς θα της το παραδώσει μια σπουδαία ηθοποιός.

22 Απρ 2024

Ο "φούρνος του χωριού", που έγινε το "διεθνές" αρτοποιείο στη Ζίτσα Ιωαννίνων

"Ο στόχος μας, είναι να διαδώσουμε την υπέροχη γαστρονομία της Ηπείρου, σε όλο τον κόσμο", λέει ο ιδιοκτήτης του.

22 Απρ 2024

Το Πάσχα έφτασε στο gift shop του Μεγάρου Μουσικής

Λαμπάδες, διακοσμητικά αυγά, υπέροχα δώρα και βιβλία θα βρείτε για μικρούς και μεγάλους στο M-shop του Μεγάρου Μουσικής.

22 Απρ 2024

Μητροπολίτη Κοζάνης και Σερβίων: Οι γυναίκες "να επιστρέψουν σπίτια τους"

Νέο απαράδεκτο σχόλιο από τον Μητροπολίτη εναντίον των γυναικών- τις θεωρεί τις μόνες υπεύθυνες για το μεγάλωμα των παιδιών, αλλά και τις συμμορίες ανηλίκων.

22 Απρ 2024

Καρυστιανού: Ντροπή της Δικαιοσύνης η αρχειοθέτηση της μήνυσής μας - Θα βρούμε όσα πέταξαν

Χιλιάδες πολίτες θέλησαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση για την τραγωδία των Τεμπών, με κεντρική ομιλήτρια την Μαρία Καρυστιανού.

22 Απρ 2024

"Garbo: Leave Me Alone": Ντοκιμαντέρ, για την αινιγματική Γκρέτα Γκάρμπο

Σε ηλικία 35 ετών κι έχοντας 4 υποψηφιότητες για Όσκαρ η σταρ αποσύρθηκε από το Χόλιγουντ και τον δημόσιο βίο.

22 Απρ 2024

Στα σκαριά η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου "The Thursday Murder Club"

Το ομώνυμο βιβλίο αφηγείται την ιστορία τεσσάρων φίλων που διανύουν την έβδομη δεκαετία της ζωής τους και ζουν σε ένα οίκο ευγηρίας λύνοντας ανεξιχνίαστες υποθέσεις.