ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Νίκος Κουρής: "Είμαι άμετρος, αν δεν είχα διαβήτη, μόνο θα έπινα και θα έτρωγα"

Ο ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για την περιπέτεια υγείας που αντιμετωπίζει.

Νίκος Κουρής NDP

Την κάμερα της εκπομπής του Mega "Πάμε Δανάη" και τον δημοσιογράφο Άρη Καβατζίκη συνάντησε ο Νίκος Κουρής, παραχωρώντας μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για την περιπέτεια υγείας που αντιμετωπίζει καθώς διαγνώσθηκε με διαβήτη, όπως επίσης και για την προσωπική του ζωή, την σύντροφό του, Έλενα Τοπαλίδου, και τον γιο που έχουν αποκτήσει μαζί.

Όπως αποκάλυψε αρχικά ο ηθοποιός, πλέον έχει μάθει να ζει με τον διαβήτη, ακολουθώντας ειδική διατροφή, ελέγχοντας έτσι πλήρως ποια τρόφιμα και συστατικά δεν εξυπηρετούν την καλή υγεία. "Έχω βγάλει από τη διατροφή μου όλα όσα θεωρώ ότι μου κάνουν κακό, όχι επειδή είμαι διαβητικός, απλά κόβω ό,τι έχω καταλάβει ότι μου κάνει άμεσα κακό. Μετράω το πόσο θα φάω και πόση ινσουλίνη θα κάνω, προκειμένου να κάνω όλα αυτά που κάνω μέσα στη μέρα μου. Έχω πετάξει τελείως τα γαλακτοκομικά, το αλεύρι, το αλκοόλ, απλά είναι πολύ οδυνηρό, γιατί έχεις και επιθυμίες" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια, ο Νίκος Κουρής αναφέρθηκε στην μεγάλη αδυναμία που έτρεφε κάποτε για το φαγητό και το αλκοόλ, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον εαυτό του "άμετρο" απέναντι στις δύο αυτές πρόσκαιρες απολαύσεις. "Είμαι άμετρος, αν δεν είχα διαβήτη, μόνο θα έπινα και θα έτρωγα. Μου αρέσει πολύ το ποτό, δεν ικανοποιούμαι με δύο ποτηράκια, θέλω να πιω δύο μπουκάλια. Έχω πιει στη ζωή μου 2-3 μπουκάλια καθημερινά, έχω περάσει από αυτοκαταστροφές και είναι απαραίτητες. Για να μπορώ να δουλεύω με αυτούς τους ρυθμούς και έτσι όπως έχω την αξίωση από τον εαυτό μου να δουλεύω, πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός. Εκεί που έπινα τρία μπουκάλια αλκοόλ, ξύπνησα μια μέρα και είπα ότι δεν θα ξανά πιω. Έχω ένα απόλυτο στοιχείο μέσα μου ως άνθρωπος, είναι ο πυρήνας μου".

Στις καθημερινές του φοβίες αναφέρθηκε ανοιχτά ο ηθοποιός, εξηγώντας πως ζει με τον φόβο του τέλους της ζωής του. "Εγώ ζω μαζί με τον φόβο, έχω εκατομμύρια φόβους, ζω με τον φόβο της αρρώστιας μου, ζω καθημερινά με τον φόβο του τέλους μου. Επειδή είσαι στραμμένος συνέχεια προς τα μέσα σου, για να ρυθμίσεις την ιστορία του διαβήτη, νομίζεις ότι είσαι το κέντρο του κόσμου. Τώρα πλέον, έχω μάθει σαν τεχνική, να δίνω περισσότερο χώρο στους άλλους για να ξεχνάω και τον εαυτό μου και το πρόβλημά μου" είπε μεταξύ άλλων.

Όσο για τους ανθρώπους γύρω του, ο Νίκος Κουρής παραδέχτηκε πως τώρα πια είναι σε θέση να δίνει μεγαλύτερη προσοχή και σημασία στην σύντροφό του και τον γιό τους, Πέτρο. "Έδωσα περισσότερη σημασία στη σύντροφό μου και στον γιο μας, Πέτρο, γιατί τους είχα παραγκωνίσει, τους είχα αποκομμένους από τη ζωή μου. Με τον γιο μου, επειδή τα παιδιά έχουν άλλες απαιτήσεις και διαδρομές, δεν επέτρεπα στον εαυτό μου να χάνεται, γιατί είμαι πολύ ευσυνείδητος και φιλότιμος. Τώρα ανοίγομαι στους ανθρώπους, είμαι πιο γενναιόδωρος, ξεχνάω το πρόβλημά μου κι έτσι "χρησιμοποιώ" τους ανθρώπους που με αγαπούν, τους αφήνω να με βοηθήσουν" πρόσθεσε στο τέλος.

Νίκος Κουρής: "Είμαι άμετρος, αν δεν είχα διαβήτη, μόνο θα έπινα και θα έτρωγα"

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

24 Απρ 2024

Βίκυ Καγιά: "Καλό ταξίδι μπαμπά μου. Σ’αγαπώ"

Πέθανε ο πατέρας της Βίκυς Καγιά: Το συγκινητικό αντίο.

Περισσότερα από

News

24 Απρ 2024

Αθηναΐς Νέγκα: "Μεγάλωσα σε ένα σπίτι που ήταν μέσα στο πένθος λόγω της απώλειας του πατέρα μου"

Η Αθηναΐς Νέγκα μίλησε στο Mega και εξήγησε πως είναι να βιώνεις την απώλεια του ενός γονιού σου σε μικρή ηλικία.

24 Απρ 2024

Ο πρίγκιπας Λούις έγινε 6 ετών -η τρυφερή φωτογραφία

Το τρομερό παιδί της βασιλικής οικογένειας που κάνει όλους να χαμογελούν είχε μόλις τα γενέθλια του και η Κέιτ ανάρτησε τη φωτογραφία που όλοι περίμεναν.

24 Απρ 2024

Χρήστος Χωμενίδης: "Αντί να αποκτήσουμε ανοσία στο κιτς, το συνηθίσαμε"

"Θα ήλπιζε απλώς κανείς, αφελώς αισιόδοξος, ότι η εμπειρία της Χούντας θα είχε λειτουργήσει για τους Έλληνες ως εμβόλιο. Αλίμονο. Αντί να αποκτήσουμε ανοσία στο κιτς, το συνηθίσαμε."

24 Απρ 2024

Θεοφανία Παπαθωμά: "Δεν είναι αφρικανική σκόνη! Μας σκοτώνουν! "

Kάποιοι αμφισβητούν το φαινόμενο αφρικανικής σκόνης, ανάμεσά τους και η Θεοφανία Παπαθωμά.

24 Απρ 2024

Ρουάντα: Το βρετανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα

Ο Ρίσι Σούνακ ήταν ξεκάθαρος:"Τα αεροπλάνα θα απογειωθούν ότι και να γίνει"

24 Απρ 2024

Σία Κοσιώνη: Οικογενειακή εξόρμηση στο μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ο Κώστας Μπακογιάννης επέστρεψε στην Ελλάδα, πίσω στην οικογένειά του, έπειτα από πολύμηνη απουσία στην Αμερική.

24 Απρ 2024

H Ολγα Κεφαλογιάννη στην εκδήλωση "Women Who Dare": "Η έμφυλη βία, ακόμα και στην πιο ακραία της μορφή συνεχίζεται"

Σε 400.000 ανέρχονται οι γυναίκες στην Ελλάδα που έχουν υποστεί βία, εκτιμάται σε έρευνα της MRB.

24 Απρ 2024

Σελίν Ντιόν: "Πρέπει να σταματήσω να αμφισβητώ τον εαυτό μoυ"

Για τη νέα της πραγματικότητα και τα όνειρα της μίλησε η μεγάλη ντίβα του πενταγράμμου, Σελίν Ντιόν.

23 Απρ 2024

Διαζύγιο Νικόλαου - Τατιάνα Μπλάτνικ: Αυτή είναι η αιτία χωρισμού τους

Το μυστηριώδες τρίτο πρόσωπο που προκάλεσε αναταράξεις στον γάμο τους.