ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πασχαλινά δώρα με έμπνευση από τα Μουσεία της Αθήνας

Ιδιαίτερες προτάσεις για τα πασχαλινά δώρα περιμένουν τους "ψαγμένους" νονούς (και όχι μόνο) στα Πωλητήρια Μουσείων της Αθήνας.

Πασχαλινά δώρα από το Μουσείο Ακρόπολης

Πορσελάνινα αυγά

Εδώ θα βρείτε διακοσμητικά αυγά με σχέδια εμπνευσμένα από τα μοτίβα των πήλινων αγγείων της προθήκης . Τα αυθεντικά αγγεία χρονολογούνται στον 9ο – 8ο αι. π.Χ. και βρίσκονται στην Αίθουσα των Κλιτύων της Ακρόπολης, στο ισόγειο του Μουσείου.

Tιμή ανά στολίδι: €22,00

Σχεδιασμός: Treis Grammes Ceramics

Κεραμικά αυγά

Κεραμικά αυγά εμπνευσμένα από την διακόσμηση πήλινων σφονδυλιών (βαρίδια αδραχτιού), που αφιέρωναν οι μελλόνυμφες στο ιερό της Νύμφης τον 6ο αι. π.Χ. Τα σφονδύλια βρίσκονται στην προθήκη 6 (αρ. 128) στην Αίθουσα των Κλιτύων της Ακρόπολης, στο ισόγειο του Μουσείου.

Τιμή: μικρό μέγεθος €23,00 | μεσαίο μέγεθος €28,00 | μεγάλο μέγεθος €33,00

Σχεδιασμός: Attikon Fos

Κεραμικός πετεινός

Κεραμικός πετεινός εμπνευσμένος από τη διακόσμηση πήλινου πινακίου (πιάτου) του 520-505 π.Χ. Στον πυθμένα του πινακίου εικονίζονται πετεινός και σαύρα. Το αυθεντικό έκθεμα βρίσκεται στην προθήκη 6 (αρ. 80) στην Αίθουσα των Κλιτύων της Ακρόπολης, στο ισόγειο του Μουσείου.

Τιμή: €20,00

Σχεδιασμός: Attikon Fos

Κεραμικό λαγουδάκι

Ελεύθερη απόδοση του αγγείου για αρωματικά έλαια σε μορφή λαγού. Η τρύπα κάτω από τα αυτιά χρησίμευε για την ανάρτησή του με σπάγκο ή κορδόνι. Το έκθεμα χρονολογείται στις αρχές του 6ου αι. π.Χ. και βρίσκεται στην προθήκη 6 (αρ. 134) στην Αίθουσα των Κλιτύων της Ακρόπολης, στο ισόγειο του Μουσείου Ακρόπολης.

Tιμή: €22,00 - Σχεδιασμός: Antonis Palles

Πασχαλινά δώρα από το Μουσείο Μπενάκη

Χειροποίητες λαμπάδες, ζωγραφισμένα στο χέρι κεραμικά αβγά και πρωτότυπα διακοσμητικά και κοσμήματα περιμένουν να τα ανακαλύψετετε.

Λαμπάδα

Δημιουργία της Σοφίας Δαϊσπύρου με ξύλινο διακοσμητικό μαγνητάκι ζωγραφισμένο στο χέρι. Το θέμα είναι εμπνευσμένο από τις συλλογές του Μουσείου.

Δικοσμητικό αυγό

Διακοσμητικό αυγό από ακρυλικό με σχέδια που αναπαράγουν λεπτομέρειες από τη συλλογή της Πινακοθήκης Γκίκα.

Χειροποίητο διακοσμητικό αυγό

Διακοσμητικό αβγό των Μ. Μαϊδάτση & Χ. Χρηστίδη. Πρόκειται για χειροποίητη μοναδική δημιουργία

Διακοσμητικό στολίδι

Μια δημιουργία των KBOO Concept εμπνευσμένη από το έργο του Ν. Χ. Γκίκα, Μεγάλο τοπίο της Ύδρας, 1938.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Με έμπνευση από τα νησιά του Αιγαίου, το Cycladic Shop, το πωλητήριο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, προτείνει για το Πάσχα πρωτότυπες ιδέες για δώρα που συνδυάζουν την παράδοση με τον σύγχρονο σχεδιασμό: χειροποίητα αυγά και αντικείμενα, λαμπάδες για μικρούς και μεγάλους, οικολογικά παιχνίδια και μοναδικά κοσμήματα, ενώ, όπως κάθε χρόνο, ξεχωρίζει η ιδιαίτερη συλλογή κεραμικών αντικειμένων.

Το Cycladic Shop συνεργάζεται με σύγχρονους αγγειοπλάστες και καλλιτέχνες από τα νησιά του Αιγαίου που χρησιμοποιούν παραδοσιακούς τρόπους παραγωγής χρηστικών και διακοσμητικών αντικειμένων, απαράμιλλης τέχνης και ομορφιάς.

Λαμπάδες

Κεραμικά

Read Next

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.

25 Απρ 2024

Κατερίνα Βρανά: "Κλείνω 7 χρόνια φέτος από την ημέρα που δεν πέθανα"

Αυτή είναι η "εορταστκή εβδομάδα επιβίωσης" όπως λέει χαρακτηριστικά η ίδια που 7 χρόνια πριν έδωσε μάχη για τη ζωή της.

24 Απρ 2024

"Προσκυνητής" στο Πανεπιστήμιο Columbia o Αλκίνοος Ιωαννίδης- η ομιλία του και η ακύρωση της συναυλίας

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης βρίσκεται στο πλευρό των φοιτητών αμερικανικών πανεπιστημίων που μάχονται για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση των παλαιστινιακών εδαφών. Τοὺς τραγούδησε τον "Προσκυνητή".