ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πασχαλινά δώρα με έμπνευση από τα Μουσεία της Αθήνας

Ιδιαίτερες προτάσεις για τα πασχαλινά δώρα περιμένουν τους "ψαγμένους" νονούς (και όχι μόνο) στα Πωλητήρια Μουσείων της Αθήνας.

Πασχαλινά δώρα από το Μουσείο Ακρόπολης

Πορσελάνινα αυγά

Εδώ θα βρείτε διακοσμητικά αυγά με σχέδια εμπνευσμένα από τα μοτίβα των πήλινων αγγείων της προθήκης . Τα αυθεντικά αγγεία χρονολογούνται στον 9ο – 8ο αι. π.Χ. και βρίσκονται στην Αίθουσα των Κλιτύων της Ακρόπολης, στο ισόγειο του Μουσείου.

Πασχαλινά δώρα με έμπνευση από τα Μουσεία της Αθήνας

Acropolis Museum

Tιμή ανά στολίδι: €22,00

Σχεδιασμός: Treis Grammes Ceramics

Κεραμικά αυγά

Κεραμικά αυγά εμπνευσμένα από την διακόσμηση πήλινων σφονδυλιών (βαρίδια αδραχτιού), που αφιέρωναν οι μελλόνυμφες στο ιερό της Νύμφης τον 6ο αι. π.Χ. Τα σφονδύλια βρίσκονται στην προθήκη 6 (αρ. 128) στην Αίθουσα των Κλιτύων της Ακρόπολης, στο ισόγειο του Μουσείου.

eggs_museum

Acropolis Museum

Τιμή: μικρό μέγεθος €23,00 | μεσαίο μέγεθος €28,00 | μεγάλο μέγεθος €33,00

Σχεδιασμός: Attikon Fos

Κεραμικός πετεινός

Κεραμικός πετεινός εμπνευσμένος από τη διακόσμηση πήλινου πινακίου (πιάτου) του 520-505 π.Χ. Στον πυθμένα του πινακίου εικονίζονται πετεινός και σαύρα. Το αυθεντικό έκθεμα βρίσκεται στην προθήκη 6 (αρ. 80) στην Αίθουσα των Κλιτύων της Ακρόπολης, στο ισόγειο του Μουσείου.

petinos

Acropolis Museum

Τιμή: €20,00

Σχεδιασμός: Attikon Fos

Κεραμικό λαγουδάκι

Ελεύθερη απόδοση του αγγείου για αρωματικά έλαια σε μορφή λαγού. Η τρύπα κάτω από τα αυτιά χρησίμευε για την ανάρτησή του με σπάγκο ή κορδόνι. Το έκθεμα χρονολογείται στις αρχές του 6ου αι. π.Χ. και βρίσκεται στην προθήκη 6 (αρ. 134) στην Αίθουσα των Κλιτύων της Ακρόπολης, στο ισόγειο του Μουσείου Ακρόπολης.

lagos_MG

Acropolis Museum

Tιμή: €22,00 - Σχεδιασμός: Antonis Palles

Πασχαλινά δώρα από το Μουσείο Μπενάκη

Χειροποίητες λαμπάδες, ζωγραφισμένα στο χέρι κεραμικά αβγά και πρωτότυπα διακοσμητικά και κοσμήματα περιμένουν να τα ανακαλύψετετε.

Λαμπάδα

λαμπάδα

Μουσείο Μπενάκη

Δημιουργία της Σοφίας Δαϊσπύρου με ξύλινο διακοσμητικό μαγνητάκι ζωγραφισμένο στο χέρι. Το θέμα είναι εμπνευσμένο από τις συλλογές του Μουσείου.

Δικοσμητικό αυγό

αβγοΜουσείο Μπενάκη

Διακοσμητικό αυγό από ακρυλικό με σχέδια που αναπαράγουν λεπτομέρειες από τη συλλογή της Πινακοθήκης Γκίκα.

Χειροποίητο διακοσμητικό αυγό

αβγόΜουσείο Μπενάκη

Διακοσμητικό αβγό των Μ. Μαϊδάτση & Χ. Χρηστίδη. Πρόκειται για χειροποίητη μοναδική δημιουργία

Διακοσμητικό στολίδι

αβγ'οΜουσείο Μπενάκη

Μια δημιουργία των KBOO Concept εμπνευσμένη από το έργο του Ν. Χ. Γκίκα, Μεγάλο τοπίο της Ύδρας, 1938.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Με έμπνευση από τα νησιά του Αιγαίου, το Cycladic Shop, το πωλητήριο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, προτείνει για το Πάσχα πρωτότυπες ιδέες για δώρα που συνδυάζουν την παράδοση με τον σύγχρονο σχεδιασμό: χειροποίητα αυγά και αντικείμενα, λαμπάδες για μικρούς και μεγάλους, οικολογικά παιχνίδια και μοναδικά κοσμήματα, ενώ, όπως κάθε χρόνο, ξεχωρίζει η ιδιαίτερη συλλογή κεραμικών αντικειμένων.

Το Cycladic Shop συνεργάζεται με σύγχρονους αγγειοπλάστες και καλλιτέχνες από τα νησιά του Αιγαίου που χρησιμοποιούν παραδοσιακούς τρόπους παραγωγής χρηστικών και διακοσμητικών αντικειμένων, απαράμιλλης τέχνης και ομορφιάς.

Λαμπάδες

PARIS_TAVITIAN

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης | PARIS TAVITIAN

Κεραμικά

PARIS_TAVITIANΜουσείο Κυκλαδικής Τέχνης | PARIS TAVITIAN

Read Next

19 Ιαν 2026

Marie Chantal | Γιατί δεν συνόδευσε τον Παύλο Ντε Γκρες στο "τελευταίο αντίο" στην Ειρήνη στη Μητρόπολη Αθηνών;

Τι πραγματικά συμβαίνει με την επιχειρηματία και ποιος ο λόγος της "εξαφάνισης" της.

19 Ιαν 2026

Χρυσή Βαρδινογιάννη – Nina Flohr | Συνόδευσαν την οικογένεια Ντε Γκρες στο "τελευταίο αντίο" στην Ειρήνη

Η διακριτική παρουσία των συζύγων του Νικόλαου και Φίλιππου Ντε Γκρες στο πλευρό της Άννας Μαρίας.

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2026

Κηδεία Ειρήνης | Πρώτη επίσημη εμφάνιση στην Ελλάδα για τη διάδοχο του ισπανικού θρόνου

To βασιλικό ζευγάρι της Ισπανίας βασιλιάς Felipe και βασίλισσα Letizia, με τις κόρες τους πριγκίπισσα Leonor και Infanta Sofia στην Αθήνα.

19 Ιαν 2026

Η κίνηση του Παύλου Ντε Γκρες στη Σοφία της Ισπανίας στη Μητρόπολη Αθηνών

Η χειρονομία του γιου της Άννας Μαρίας στην αγαπημένη του θεία, βασίλισσα Σοφία, που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός.

19 Ιαν 2026

Όπως δεν την έχουμε ξαναδεί | Η Δήμητρα Ματσούκα με athleisure look σε δημόσια εμφάνιση

Η Δήμητρα Ματσούκα σε μια ανατρεπτική εμφάνιση στην κοπή της πίτας της "Κόμισσας της Φάμπρικας".

19 Ιαν 2026

Το τελευταίο αντίο στην Ειρήνη | Οι αφίξεις στη Μητρόπολη Αθηνών

Σήμερα Δευτέρα 19 Ιανουαρίου πραγματοποιείται η εξόδιος ακολουθία στην πριγκίπισσα Ειρήνη.

19 Ιαν 2026

"Ήταν πραγματικά κακιά": Η αποκάλυψη για τη Celine Dion από πρώην συνεργάτη της

Η άγνωστη αντιπαλότητα ανάμεσα στη Celine Dion και τη Lara Fabian.

19 Ιαν 2026

Ελένη Βουλγαράκη | Το πλούσιο brunch που απόλαυσε σε spot της Λισαβόνας

Η Ελένη Βουλγαράκη μοιράζεται το λαχταριστό πρωινό που επέλεξε στην πορτογαλική πρωτεύουσα.

19 Ιαν 2026

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση επέστρεψε στο instagram | H οικογενειακή έξοδος σε αγαπημένο της στέκι

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση απολαμβάνει το αγαπημένο της γλυκό με το αγόρι της.

18 Ιαν 2026

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου | Το αγαπημένο της πρωινό είναι η υγιεινή επιλογή που θέλεις για το ξεκίνημα της ημέρας σου

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου έχει την τέλεια υγιεινή πρόταση για το πρωινό μας γεύμα.

16 Ιαν 2026

Στα μπλε η Ιωάννα Μαλέσκου | Η εμφάνιση σε κοσμικό event

Η Ιωάννα Μαλέσκου σε νέα δημόσια εμφάνιση με κομψό σύνολο.

16 Ιαν 2026

Πέθανε η Μέλπω Ζαροκώστα - Η ζωή μιας γυναίκας που τόλμησε να δημιουργήσει

Η Μέλπω Ζαρόκωστα έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της μια καλλιτεχνική διαδρομή που σημάδεψε γενιές.