ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού: "Για έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς"

Το μήνυμα της Unicef

H Παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό (γνωστή και ως Παγκόσμια ημέρα αυτισμού) είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη ημέρα που γιορτάζεται στις 2 Απριλίου κάθε έτους, ενθαρρύνοντας τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών να λάβουν μέτρα για την ευαισθητοποίηση σχετικά με ανθρώπους με διαταραχές του φάσματος του αυτισμού, συμπεριλαμβανομένου του αυτισμού και του συνδρόμου Asperger, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σήμερα, λοιπόν, η Παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης για τον αυτισμό είναι για ακόμη μια χρονιά αφιερωμένη στην ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, τη συμπερίληψη, την αποδοχή και την κοινωνική ένταξη των ατόμων με αυτισμό.

Η Unicef αναφέρει πως θέμα της φετινής Παγκόσμιας ημέρας ενημέρωσης για τον αυτισμό είναι ο μετασχηματισμός: "Προς έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς για όλους. Πρόκειται για μια σημαντική μεταμόρφωση για όλα τα αυτιστικά άτομα, τους συμμάχους τους και τον κόσμο γενικότερα".

Φέτος, η Παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης για τον αυτισμό θα επικεντρωθεί στη συμβολή των αυτιστικών ατόμων στην εργασία, στο σπίτι, στις τέχνες και στον επηρεασμό της δημόσιας πολιτικής. Θα δώσει επίσης μια εικόνα για το πώς μπορεί να συνεχιστεί η αφηγηματική αλλαγή γύρω από τη νευροδιαφορετικότητα, προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια, να βελτιωθεί η ζωή των αυτιστικών ατόμων παγκοσμίως και να επιτευχθούν οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Οι Παγκόσμιοι Στόχοι στοχεύουν στην ενδυνάμωση των αυτιστικών ατόμων και δεν αφήνουν κανέναν πίσω.

Η Παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης για τον αυτισμό αυτήν την Κυριακή είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουμε την ανεκτίμητη συμβολή των αυτιστικών ατόμων στις κοινότητες σε όλο τον κόσμο.

Read Next

12 Ιουλ 2024

Τζορτζ Κλούνεϊ: "Αγαπώ τον Μπάιντεν, αλλά πρέπει να αποσυρθεί"

Το Χόλιγουντ δεν ψηφίζει Τζον Μπάιντεν.

12 Ιουλ 2024

"Πάντα υπάρχει το αύριο": η τολμηρή ιταλική κομεντί που διαλύει την πατριαρχία γελώντας με τα στερεότυπά της

Η ταινία- φαινόμενο ξεπέρασε σε εισιτήρια τη Barbie και το Οπενχάιμερ στην Ιταλία έρχεται αυτή την εβδομάδα στην Ελλάδα για να μας κατακτήσει με το θάρρος, την ευφυία και το παράδοξο χιούμορ της και μ’ εκείνη την τελευταία ανατροπή! Όχι, δεν θα την μαρτυρήσουμε.

Περισσότερα από

News

11 Ιουλ 2024

Μαρί Σαντάλ: Στη νέα της εμφάνιση όλοι μιλούν για τα σανδάλια της

Η λεπτομέρεια στην εμφάνιση της που τραβάει το βλέμμα

11 Ιουλ 2024

Xοσέ Καρρέρας - Πλάθιντο Ντομίνγκο: Οι διάσημοι που απόλαυσαν τους δύο θρύλους της Όπερας στο Καλλιμάρμαρο

Κάτω από τον έναστρο αθηναϊκό ουρανό, οι δύο κορυφαίοι Τενόροι χάρισαν μία βραδιά οπερατικής κλάσης και μουσικής αριστείας.

11 Ιουλ 2024

Αγνή Μπάλτσα: Η θρυλική σοπράνο με total black σύνολο και Chanel bag

Η θρυλική μέτζο-σοπράνο στη μαγική βραδιά όπερας με Χοσέ Καρέρα και Πλάθιντο Ντομίνγκο.

11 Ιουλ 2024

Βικτόρια Στάρμερ: Sold out μέσα σε 48 ώρες το κόκκινο φόρεμα της Πρώτης κυρίας της Βρετανίας

Ο βρετανικός Τύπος ονόμασε το φαινόμενο "Kate effect" και είναι αυτό που αφορά στα σύνολα της Κέιτ Μίντλετον, τα οποία γίνονταν sold out, αμέσως μετά από κάθε εμφάνισή της.

11 Ιουλ 2024

Παρακολουθώντας μαθήματα για δίπλωμα... γοργόνας

Έχουν ήδη ξεκινήσει τα ενταντικά μαθήματα, προκειμένου να εκπαιδευτούν οι μελλοντικές γοργόνες της χώρας μας.