ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τζέιμι Λι Κέρτις- πώς ο σύζυγος της στάθηκε βράχος στη μάχη της με τις εξαρτήσεις

Η Τζέιμι Λι Κέρτις μπορεί να πανηγυρίζει για το πρώτο της Όσκαρ, όμως ως τη μεγαλύτερη επιτυχία της θεωρεί την απεξάρτηση της από τα χάπια και το αλκοόλ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Τζέιμι Λι Κέρτις βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας της μετά την ερμηνεία της στην ταινία "Τα πάντα όλα" που σάρωσε φέτος στα Βραβεία Όσκαρ. Εξάλλου, η ταινία της χάρισε εκείνο που ονιερευόταν για τόσες δεκαετίες: ένα Όσκαρ. Το Όσκαρ Β' γυναικείου ρόλου συγκεκριμένα για την ερμηνεία στον ρόλο μιας ατσούμπαλης και αυστηρής εφοριακού που κατατρύχει την κεντρική πρωταγωνίστρια σε διάφορα παράλληλα σύμπαντα.

H ηθοποιός δεν μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό της γεμίζοντας το προσωπικό της instagram εικόνες με το Χρυσό αγαλματίδιο. Και γιατί άλλωστε να το κρύψει; Είναι χαρούμενη και θέλει να μοιραστεί με τον κόσμο. Άλλωστε στη ζωή της δεν ήταν όλα ρόδινα.

Διάσημο παιδί, διάσημων γονέων

Κόρη υπερ-διάσημων γονέων, των ηθοποιών Τόνι Κέρτις και της Τζανέτ Λέι- μεγάλωσε μες στα φώτα και τη λάμψη του Χόλιγουντ. Οι γονείς της μεσουρανούσαν ιδίως τις δεκαετίες του '50 και του '60- τη μητέρα της σίγουρα θα τη θυμάστε στην περιβόητη σκηνή του ντους στην ταινία Psycho του Χίτσκοκ. Και μολονότι στην αρχή όλα κυλούσαν καλά, οι γονείς της άρχισαν να αντιμετωπίζουν θέματα με τις καταχρήσεις. Ο πατέρας της διατηρούσε εξωσυζυγικές σχέσεις και όλα τελικά οδήγησαν σ' ένα επώδυνο διαζύγιο.

Η Τζέιμι μπορεί να ακολούθησε τον δρόμο τους, όμως δεν είχε πάρει μέχρι πρότινος τόσο σημαντικούς ρόλους, όπως οι γονείς της. Τα δικά της προβλήματα ξεκίνησαν το 1989, έπειτα από μια αισθητική επέμβαση, όταν της έγραψαν για την αποθεραπεία της τα χάπια vicotin που περιείχαν όπιο.

Σε λίγο καιρό άρχισε να παθαίνει εξάρτηση. Περίμενε μέχρι το απόγευμα όταν επέπτρεπε στον εαυτό της να πίνει πέντε χάπια μαζί με ένα ποτήρι κρασί. "Η αίσθηση ήταν σαν αυτή ενός ζεστού, χαλαρωτικού μπάνιου" είχε πει σε συνέντευξή της, αυτή την αίσθηση κυνηγούσε με μανία. Μα, δεν είχε αποκαλύψει σε κανέναν το κρυφό της πάθος για περίπου 10 χρόνια.

Ο Κρίστοφερ Γκεστ, ο άνθρωπος της ζωής της

Η γνωριμία της με τον κωμικό και σκηνοθέτη Κρίστοφερ Γκεστ είχε προηγηθεί. Ήταν άνοιξη του 1989 όταν η Κέρτις φυλλομετρούσε το περιοδικό Rolling Stone για να πέσει πάνω σε μια εικόνα του Κρίστοφερ. "Θα τον παντρευτώ αυτόν τον τύπο" είπε στον εαυτό της και το εννούσε. Μια κοινή τους φίλη έδωσε το τηλέφωνό της στον αντζέντη του Κρίστοφερ για να την καλέσει εκείνος. Εκείνος όμως δεν το έκανε, και έτσι η Κέρτις άρχισε να βγαίνει με κάποιον άλλο, με τον οποίο όμως χώρισε. Τώρα, κατά σύμπτωση, την ημέρα που πήγαινε τον πρώην φίλο της στο αεροδρόμιο βγήκε με τους φίλους της και στο μαγαζί που βρέθηκαν έπεσαν πάνω στον Κρίστοφερ. Εκείνος τη χαιρέτισε από μακριά, το ίδιο κι εκείνη. Όμως, την επόμενη ημέρα τελικά της τηλεφώνησε για να βγουν. Κι αυτό ήταν.

Φέτος συμπληρώνουν 38 χρόνια έγγαμου βίου, ενός γάμου που έχει δοκιμαστεί στον χρόνο. Αρχικά με το ζήτημα της υπογονιμότητας που αντιμετώπισαν ως ζευγάρι. Ωστόσο και οι δύο ήθελαν πολύ να αποκτήσουν οικογένεια κι έτσι όπως λέει και η ίδια "η υιοθεσία ήταν ο μόνος δρόμος για εμάς". Έτσι, υιοθέτησαν το πρώτο τους παιδί την Άννι και έπειτα από εννιά χρόνια την Ρούμπι. Στη συνέχεια η Άννι αυτοπροσδιορίστηκε ως τρανσέξουαλ με τους γονείς της να της προσφέρουν όλη τους την στήριξη. Η Τζέιμι Λι Κέρτις άρχισε να ανησυχεί για την ασφάλεια του παιδιού της, όταν διαπίστωσε πως κάποιες κοινωνικές ομάδες στην Αμερική στοχοποιούν και απειλούν τους τρανσέξουαλ. Απειλές κατά της ζωής της έχει δεχθεί και η Άννι, επειδή είναι απλώς ο εαυτός της. Η Κέρτις έχει μιλήσει συχνά για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των τρανσέξουαλ σε μια χώρα που γίνεται όλο και πιο εχθρική προς εκείνους. Η οικογένεια όμως της Κέρτις και του Γκεστ είναι ανθεκτική και παραμένει ενωμένη.

Έπειτα ήρθε η εξάρτηση της Κέρτις. Μάλιστα η ίδια αποκάλυψε μιλώντας στο Variety πως για χρόνια προσπαθούσε να πείσει τον εαυτό της πως δεν έχει κανένα πρόβλημα και πως όλα βρισκόντουσαν υπό τον έλεγχο της. Πόσο μάλλον όταν η καριέρα της πήγαινε από το καλό στο καλύτερο την περίοδο που κατανάλωνε τα Vicotin.

To πρώτο σοκ το δέχτηκε κάποια Χριστούγεννα. Όταν είχε μαγειρέψει, είχε τυλίξει τα δώρα, τα είχε κάνει όλα σωστά. Εκείνο το απόγευμα πήρε και πάλι πέντε χάπια και τα κατάπιε με ένα ποτήρι κρασί. "Σε βλέπω, σε βλέπω τι κάνεις με τα μικρά σου χαπάκια. Νομίζεις ότι όλα είναι καλά, αλλά μέσα σου είσαι νεκρή" άκουσε να λέει μια γυναίκα από τη Βραζιλία, θεραπεύτρια που έμενε μαζί τους. Το γεγονός πως κάποιος άλλος γνώριζε άρχισε να την κινητοποιεί. Έπειτα από λίγο καιρό διάβασε στο περιοδικό Esquire μία μαρτυρία ενός άντρα που περνούσε ακριβώς το ίδιο με εκείνη. Τότε άρχισε να σκέφτεται πως χρειάζεται βοήθεια για να δώσει αυτόν τον αγώνα.

Ο συζυγός της στάθηκε στο πλευρό της. "Η απεξάρτησή μου είναι ό,τι σημαντικότερο έχω κάνει στη ζωή μου" δήλωσε η ηθοποιός.

Όταν την ρώτησαν κάποτε ποιο είναι τελικά το μυστικό ενός καλού γάμου απάντησε αστειευόμενη πως "δεν παίρνω διαζύγιο". "Ξέρετε", συνέχισε η Κέρτις, "αν μείνει κανείς μες στο λεωφορείο, το τοπίο θα αλλάξει. Έτσι, συμβαίνει και με τις σχέσεις". Η ίδια δεν νιώθει καθόλου ρομαντική, αντιθέτως πιστεύει πως είναι ρεαλίστρια. "Τον σέβομαι και δεν φεύγω", αυτά είναι τα μυστικά του γάμου, σύμφωνα με την Κέρτις που μένει και δουλεύει για τη σχέση της, όπως και ο Κρίστοφερ.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

19 Απρ 2024

Η Μόνικα Μπελούτσι καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια: "Θέλω να γεράσω ήρεμα"

Η νέα φωτογράφιση μας και κυρίως όσα λέει μας θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

19 Απρ 2024

20 χρόνια πριν: Η Τατιάνα Στεφανίδου σε σπάνιο κλικ με τον Νίκο Ευαγγελάτο και την κόρη τους, Λυδία

Σπάνιες οικογενειακές στιγμές από το διάσημο ζευγάρι της τηλεόρασης στη Χαλκίδα.

Περισσότερα από

News

19 Απρ 2024

Με μαγιό χωρίς ίχνος ρετούς η Κωνσταντίνα Μιχαήλ στην παραλία

Η ηθοποιός εντυπωσιάζει με τις αναλογίες της

19 Απρ 2024

Έλλη Στάη: "Έχουμε μπει σε έναν αιώνα που οι γυναίκες αρχίζουν να δείχνουν τα δόντια τους"

Δημοσιογράφος, anchorwoman, μητέρα, σήμερα γιαγιά. Η Έλλη Στάη επιστρέφει στο "σπίτι" της, στο Womantoc και μιλά για την πολιτική σκηνή, τα μίντια, τη μητέρα της και το χάρισμα που τη γοητεύει διαχρονικά στους ανθρώπους.

19 Απρ 2024

"Αγάπα όπως μία μαμά": Η νέα καμπάνια της Μέγκαν Μαρκλ για τη γιορτή της μητέρας

Για μία νέα πρωτοβουλία του "Alliance of Moms", η Μέγκαν Μάρκλ ένωσε τις δυνάμεις της με την πρώην συμπρωταγωνίστρια της στο "Suits", Abigail Spencer και την ιδρύτρια του οργανισμού Kelly McKee Zajfen.

19 Απρ 2024

Τι ισχύει για το δώρο του Πάσχα και πότε θα καταβληθεί

H Επιθεώρηση εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση.

19 Απρ 2024

Χάτσικο: Ο σκύλος που απάντησε στην ανθρωπότητα για το αν τα ζώα έχουν συναισθήματα

Ο Χάτσικο από την Ιαπωνία υπήρξε πρωταγωνιστής μιας από τις σπουδαιότερες ιστορίες αγάπης.

19 Απρ 2024

Ο Νικ Κέιβ συμφιλιώθηκε με καλλιτέχνες που τον έχουν "απογοητεύσει"

"Υποψιάζομαι ότι μέσα στη μουσική όλοι θα βρούμε ο ένας τον άλλον" είπε για την αφρόκρεμα των μουσικών που κατά καιρούς έχουν απογοητεύσει και τον ίδιο.

19 Απρ 2024

Με άνετο outfit και sneakers στις ανθισμένες κερασιές η Άντζελα Γκερέκου

Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που δημοσίευσε η ηθοποιός και πρόεδρος του ΕΟΤ

19 Απρ 2024

ΟΗΕ: Συστάσεις ειδικά για την Ελλάδα εξέδωσε ο Οργανισμός για την εξάλειψη της έμφυλης βίας

Η Επιτροπή του ΟΗΕ για την Εξάλειψη των Διακρίσεων κατά των Γυναικών (CEDAW) αποφάσισε να κάνει 10 συγκεκριμένες συστάσεις στην Ελλάδα.