
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, η Finos Film θυμάται τις μεγάλες κυρίες του ελληνικού κινηματογράφου, αποδίδοντας σε αυτές, αλλά και σε όλες τις γυναίκες του κόσμου φόρο τιμής. Η εταιρεία παραγωγής ταινιών γύρισε τον χρόνο πίσω στην νοσταλγική εποχή ασπρόμαυρων και ρετρό δεκαετιών, μέσω της πρόσφατης ανάρτησης στον λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram, στέλνοντας κινηματογραφικές ευχές στις γυναίκες.
Στο βίντεο βλέπουμε στιγμιότυπα από δημοφιλής ελληνικές ταινίες, όπου πρωταγωνίστησαν μεγάλες σταρ όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Τζένη Καρέζη, η Μάρω Κοντού, η Μάρθα Καραγιάννη, η Ζώη Λάσκαρη, η Ρένα Βλαχοπούλου και άλλες. Οι σκηνές που εμφανίζονται στο ολιγόλεπτο βίντεο είναι από τις ελληνικές ταινίες "Μια Κυρία στα Μπουζούκια", "Η Νεράιδα και το Παληκάρι", "Ένας Ιππότης για τη Βασούλα", "Μια Τρελλή Τρελλή Οικογένεια", "Η Κυρία του Κυρίου", "Οι Κυρίες της Αυλής", "Μια Τρελλή Τρελλή Σαραντάρα", "Τα Δύο Πόδια σε ένα Παπούτσι", "Η Ωραία του Κουρέα", "Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός", "Χαρούμενο Ξεκίνημα", "Η Γυναίκα μου Τρελλάθηκε" και "Οι Κληρονόμοι".
"Κάθε γυναίκα έχει τον παράδεισο της" λέει η Γκέλυ Μαυροπούλου στην ταινία "Η Κυρία του Κυρίου". Σήμερα βουτάμε στους...παραδείσους των γυναικών του ελληνικού σινεμά και στέλνουμε κινηματογραφικές ευχές σε όλες τις γυναίκες του κόσμου. Χρόνια πολλά!!" σημειώνεται στην λεζάντα που συνοδεύει το νοσταλγικό βίντεο.
Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram