ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Όταν σπας κατά λάθος ένα γλυπτό αξίας 42.οοο δολαρίων με την υπογραφή του Τζεφ Κουνς

Επισκέπτρια έκθεσης έσπασε τον γαλάζιο σκύλο, αξίας 42.οοο δολαρίων, του Τζεφ Κουνς

Μια γυναίκα έπεσε κατά λάθος πάνω σε ένα μεταλλικό γαλάζιο γλυπτό μπαλονοσκύλου στο Art Wynwood στο Μαϊάμι, προκαλώντας την ολοκλήρωτική θραύση του έργου τέχνης.

Τα συγκεκριμένα γλυπτά-μπαλόνια έγιναν διάσημα από τον πιο ακριβοπληρωμένο εν ζωή καλλιτέχνη, τον Τζεφ Κουνς.

Το γλυπτό, το οποίο ήταν περίπου 40 εκ. σε ύψος και 50 εκ. σε μήκος, βρισκόταν σκαρφαλωμένο σε ένα διάφανο βάθρο στο Art Wynwood, μια έκθεση τέχνης στο κέντρο του Μαϊάμι, όπου περισσότερες από 50 γκαλερί από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το εξωτερικό προβάλλουν τα έργα τους.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, συλλέκτες έργων τέχνης και λοιποί λάτρεις τριγύριζαν στον χώρο όταν μια γυναίκα έσπρωξε το γλυπτό του Κουνς κάνοντάς το να σπάσει σε χίλια κομμάτια.

"Πριν το καταλάβω άρχισαν να μαζεύουν τα κομμάτια του γλυπτού με σκούπα κι", είπε ο Στίβεν Γκάμπσον, συλλέκτης έργων τέχνης και καλλιτέχνης, που όπως δήλωσε σε συνέντευξή του το Σάββατο είπε ότι είδε το γλυπτό να πέφτει.

Ο Γκάμπσον είπε ότι είδε μια άγνωστη γυναίκα να χτυπά το γλυπτό με το δάχτυλό της, ρίχνοντάς το από το βάθρο του σε ένα περίπτερο που διαχειρίζεται η Bel-Air Fine Art, η οποία έχει γκαλερί στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.

Στην αρχή, ο Γκάμπσον σκέφτηκε ότι η πτώση θα μπορούσε να είναι μέρος μιας ζωντανής παράστασης, ενός δρώμενου, αλλά στη συνέχεια παρατήρησε ότι η γυναίκα κοκκίνισε και ταράχτηκε ενώ τα μέλη της έκθεσης έσπευσαν προς το μέρος της.

Ξαφνικά, τα θραύσματα πορσελάνης, που βρίσκονταν ατάκτως στο πάτωμα, απέκτησαν μεγαλύτερο κοινό από τους εκατοντάδες πίνακες και γλυπτά που τους περιέβαλλαν.

Η σκηνή έμοιαζε με "ένα τροχαίο ατύχημα στον αυτοκινητόδρομο, όπου οι άνθρωποι μαζεύονται γύρω του και αναρωτιούνται τι συνέβη ενώ ακούγονται παράλληλα πάμπολλες εικασίες" παρατήρησε ο Γκάμπσον.

Ως συλλέκτης έργων τέχνης, εντόπισε μια ευκαιρία και ρώτησε μια γυναίκα που εργαζόταν στην γκαλερί αν ήταν πρόθυμη να του πουλήσει τα σπασμένα αντικείμενα. Είπε ότι ακόμα εξετάζεται η προσφορά του.

Υπάρχουν χιλιάδες γλυπτά του Κουνς με μπαλόνια σε όλο τον κόσμο σε αποχρώσεις του πορτοκαλί, του κόκκινου, του ματζέντα, του κίτρινου και του μπλε.

Μερικά από αυτά τα γλυπτά σκύλων είναι πάνω από 3 μέτρα ύψος, ενώ άλλα στέκονται σε ένα μόλις μερικά εκατοστά. Μια γιγαντιαία φουσκωτή νάιλον εκδοχή του γλυπτού διακόσμησε τη σκηνή για αρκετές συναυλίες του Jay-Z το 2017.

Ο Σεντρίκ Μποερό είναι περιφερειακός διευθυντής για τη Γαλλία και την επιχειρηματική ανάπτυξη της γκαλερί Bel-Air Fine Art, η οποία παρουσίαζε το γλυπτό. Διαχειριζόταν το περίπτερό τους στην έκθεση τέχνης όταν άκουσε έναν δυνατό θόρυβο και είδε ότι το γλυπτό είχε πέσει στο πάτωμα.

"Η ζωή απλά σταμάτησε για 15 λεπτά με όλους γύρω μας εμβρόντητους" είπε.

Ο Μποερό είπε ότι μετά την πτώση, ενώ μιλούσε με τους διοργανωτές της έκθεσης, ένας από τους συναδέλφους του μίλησε με τη γυναίκα που έριξε το γλυπτό. "Λυπάμαι πάρα πολύ. Απλώς θέλω να εξαφανιστώ" είπε.

Τα θραύσματα του γλυπτού φυλάσσονται τώρα σε ένα κουτί, περιμένοντας την ασφαλιστική εταιρεία να τα εξετάσει, δήλωσε ο Μποερό, ο οποίος είχε μια διπλωματική άποψη για το περιστατικό.

Όπως είπε γελώντας ο αριθμός αυτών των γλυπτών σκύλων από μπλε πορσελάνινα μπαλόνια έχει πλέον συρρικνωθεί σε 798, από 799, αυξάνοντας τη σπανιότητά τους και συνεπώς την αξία τους. "Αυτό είναι καλό για τους συλλέκτες" τόνισε.

Read Next

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.