ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τζέιμι Λι Κέρτις: "Μ' αρέσει που με λένε nepo baby...στα 64"

Η αποστωματική αλλά χαριτωμένη απάντηση της Τζέιμι Λι Κέρτις για όσους την κατηγορούν ως nepo baby.

O όρος "nepo baby” είναι μια συντομογραφία, του "nepotism baby”(μωρό του νεποτισμού). Ο όρος έχει γίνει αρκετά δημοφιλής τους τελευταίους μήνες, και χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάποιον που έχει το προνόμιο που έρχεται πακέτο με το να είσαι μέρος μιας πλούσιας, δημοφιλούς και ισχυρής οικογένειας. To New York magazine, κυκλοφόρησε μάλιστα πρόσφata μια λίστα με όλα αυτά τα ευνοημένα παιδιά των διάσημων.

Με αφορμή αυτή τη νέα μοντέρνα ορολογία η Τζέιμι Λι Κέρτις παραλαμβάνοντας το βραβείο SAG για τον καλύτερο δεύτερο γυναικείο ρόλο, για τη σειρά Everything Everywhere All at Once μίλησε και για την διάσημη καταγωγή της αναφέροντας τους διάσημους γονείς της Τόνι Κέρτις, Τζάνετ Λι Κέρτις, επισημαίνοντας με χιούμορ πόσο πολύ της αρέσει να την ονονάζουν Nepo Baby.

Στην ευχαριστήρια ομιλία της η Τζέιμι Λι είπε: "Ξέρω ότι με κοιτάς και σκέφτεσαι, είσαι nepo baby", είπε ο Κέρτις κατά την αποδοχή του βραβείου SAG της Κυριακής το βράδυ. "Αλλά η αλήθεια του θέματος είναι ότι είμαι ένα baby 64 χρονών, και αυτό από μόνο του είναι εκπληκτικό."

Σε συνέχεια της σύντομης ονιλίας της η ηθοποιός έκανε μια κάπως πιο μακροσκελή ανάρτηση στο Instagram. Και έγραψε: "Είμαι επαγγελματίας ηθοποιός από τότε που ήμουν 19 χρονών και αυτό με κάνει (OG) Nepo Baby.

Σήμερα 44 χρόνια αργότερα, δεν έχει υπάρξει ούτε μια μέρα στην επαγγελματική μου ζωή χωρίς να μου θυμίζουν ότι είμαι κόρη αστέρων του κινηματογράφου. Η τρέχουσα συζήτηση για τα Nepo Babies έχει σχεδιαστεί απλώς για να προσπαθήσει να μειώσει, να υποτιμήσει και να πληγώσει κάποιους ανθρώπους.

Για την ιστορία... έχω ζήσει 44 χρόνια με τα πλεονεκτήματα που μου έφερε η σχετική φήμη μου, δεν προσποιούμαι ότι δεν υπάρχουν, αλλά κάποιες φορές προσπαθούν να μου πουν ότι δεν έχω καμία αξία από μόνη μου. Είναι αξιοπερίεργο πώς κάνουμε αμέσως υποθέσεις και υπονοούμενα ότι κάποιος που σχετίζεται με κάποιον άλλον που είναι διάσημος στον τομέα του για την τέχνη του, κατά κάποιο τρόπο δεν θα είχε κανένα ταλέντο. Η ζωή μου έμαθε ότι αυτό απλά δεν είναι αλήθεια. Σε όλη την πορεία μου δούλεψα με χιλιάδες ανθρώπους (σε πολλές δουλειές) και κάθε μέρα προσπαθούσα να φερθώ με αγάπη, ακεραιότητα και επαγγελματισμό. Και δεν είμαι η μόνη μόνη. Είμαστε πολλοί. Αφιερωμένο στην τέχνη μας. Περήφανοι για την καταγωγή μας. Ισχυρή πίστη στο δικαίωμά μας να υπάρχουμε.

Λοιπόν, σε αυτές τις δύσκολες μέρες τόσης οργής στον κόσμο, μπορούμε απλώς να προσπαθήσουμε να βρούμε αυτή την ήσυχη φωνή μας."

"Φοράω τη βέρα που έδωσε ο πατέρας μου στη μητέρα μου. Μισούσαν ο ένας τον άλλον, παρεμπιπτόντως, στο τέλος του όλου πράγματος", κατέληξε η Κέρτις στη σκηνή των SAGs. "Αλλά η αδερφή μου η Κέλι και εγώ γεννηθήκαμε από αγάπη. "

Read Next

29 Απρ 2024

Η Λίντα Εβαντζελίστα με τον μοναχογιό της, τον 17χρονο Αγκουστίν

Η Λίντα Εβαντζελίστα έχει έναν μοναχογιό που είναι καρπός της σχέσης της με τον Γάλλο μεγιστάνα Φρανσουά Πινό.

Περισσότερα από

News

29 Απρ 2024

Μαρία Μενούνος: Βάφτισε την κόρη της και η τελετή ήταν μια αληθινή γιορτή

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της, Κέβιν Άντεργκάρο, βάφτισαν την Κυριακή 28 Απριλίου την κόρη τους, με το όνομα Αθηνά -Αλεξάνδρα.

29 Απρ 2024

Φέιθ Κίντμαν- Ούρμπαν: Η κόρη της Νικόλ Κίντμαν μεγαλώνει και γίνεται καλλονή

H δεύτερη κόρη της από τον γάμο της με τον Kέιθ Ούρμπαν εντυπωσιάζει καθώς μοιάζει τόσο πολύ στη μητέρα της.

28 Απρ 2024

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

28 Απρ 2024

Παναγιώτης Φασούλας: Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του Μάσα και την κόρη τους

Η Μαριέλλα Φασούλα, μπήκε στα 18 και πλέον παίζει μπάσκετ επαγγελματικά.

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.