ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ράκελ Γουέλς: Το θρυλικό sex symbol των '70s

Πέθανε πέρυσι σαν σήμερα. Ήταν 82 ετών.

Διεθνές σύμβολο του σεξ στη δεκαετία του ’60, ξεχώρισε με το ρόλο μιας γυναίκας της εποχής των σπηλαίων στην ταινία "One Million Years B.C." (1966). Δεν ήταν μόνο η εξωτερική εμφάνιση αλλά και οι υποκριτικές ικανότητές της, που της χάρισαν μια Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της στους "Τρεις Σωματοφύλακες" του 1974.

Μεγάλωσε στην Καλιφόρνια, όπου κέρδισε σε μια σειρά από καλλιστεία για εφήβους και αργότερα έγινε παρουσιάστρια του δελτίου καιρού. Παντρεύτηκε, απέκτησε δύο παιδιά και μετά το διαζύγιό της ξεκίνησε νέα ζωή, κάνοντας μόντελινγκ για το brand Neiman Marcus.

Έγινε διάσημη από τους ρόλους της στη δεκαετία του 1960 στις ταινίες "Fantastic Voyage" και "Ένα εκατομμύριο χρόνια π.Χ.", και γρήγορα έγινε μια από τις πιο περιζήτητες σταρ της βιομηχανίας του θεάματος.

Το 1967 έπαιξε με τον Άντονι Φραντσιόζα στην περιπέτεια "Η Κατάσκοπος της Κόστα ντελ Σολ" ("Fathom"), ενώ ακολούθησαν δύο γουέστερν. Το πρώτο το 1968, δίπλα στον Τζέιμς Στιούαρτ με τίτλο "Bandolero!" ("Μπαντολέρο") και το δεύτερο τον επόμενο χρόνο, δίπλα στον Μπαρτ Ρέινολντς, με τίτλο "Τα 100 τουφέκια" ("100 Rifles"). Επίσης, εκείνη την εποχή έπαιξε με τον Φρανκ Σινάτρα στο θρίλερ "Στα Ίχνη του Εγκλήματος" ("Lady in Cement", 1968) και στην κωμωδία "Δύο Απίθανοι Γλεντζέδες" ("The Magic Christian"), δίπλα στον Πίτερ Σέλερς και τον Ρίνγκο Σταρ.

Για πρώτη φορά αναγνωρίστηκε, όταν υποδύθηκε την Κονστάνς στους "Τρεις Σωματοφύλακες" του Ρίτσαρντ Λέστερ, δίπλα σε τρεις αστέρες της εποχής, τον Όλιβερ Ριντ, τον Μάικλ Γιορκ και τον Ρίτσαρντ Τσάμπερλεν. Για την ερμηνεία της κέρδισε "Χρυσή Σφαίρα" το 1973, ενώ υπήρξε ακόμη μία φορά υποψήφια, το 1987, για το ρόλο της δραματική τηλεταινία του Πολ Γουέντκος "Right to Die", στην οποία υποδυόταν μία γυναίκα που έπασχε από σοβαρή νόσο και η εμφάνισή της δεν θύμιζε σε τίποτα τη γυναίκα που έκαιγε καρδιές. Η ίδια έχει δηλώσει ότι είναι η ταινία για την οποία θέλει να τη θυμόμαστε.

Τη δεκαετία του ‘80 η καριέρα της άρχισε να φθείνει όποτε και η Γουέλς δημιούργησε μία σειρά από βιντεοκασέτες, που παρουσίαζε ένα εναλλακτικό τρόπο εκγύμνασης, βασισμένο στη γιόγκα και την υγιεινή διατροφή, ενώ γρήγορα επεκτάθηκε και στον τομέα των καλλυντικών.

H ίδια είχε δηλώσει σε συνέντευξή της ότι δεν μετανιώνει μεν για την καριέρα της αλλά βλέπει τα χρόνια της ως σύμβολο του σεξ με ανάμεικτα συναισθήματα. "Απολαμβάνω το γεγονός ότι με απόλαυσαν με αυτή την ιδιότητα", είχε πει. "Ωστόσο, ήταν περιοριστικό. Αλλά η αλήθεια είναι ότι επειδή η εμφάνισή μου ήταν κάπως εξωτική, ποτέ δεν θα έπαιρνα όλους τους ρόλους που θα ήθελα να πάρω" είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

Read Next

30 Απρ 2024

Μπιγιονσέ: Η 70χρονη μητέρα της "δανείστηκε" την τζιν ολόσωμη φόρμα της

Η 70χρονη μητέρα της Μπιγιονσέ μοιάζει πολύ στην κόρη της.

30 Απρ 2024

30 χρόνια πριν: Όταν η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη ήταν ζευγάρι με τον Αλέκο Συσσοβίτη

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και ο Αλέκος Συσσοβίτης έζησαν έναν μεγάλο έρωτα

Περισσότερα από

News

30 Απρ 2024

13 νέα βιβλία από τις εκδόσεις Διόπτρα αμέσως μετά το Πάσχα

13 νέες προτάσεις μας περιμένουν, μεταξύ των οποίων δύο εκδόσεις για τον Νίκο Καζαντζάκη.

30 Απρ 2024

Τραγωδία στο Μάτι: Θύελλα αντιδράσεων για τις ποινές- χάδι που επιβλήθηκαν στους κατηγορούμενους

Εκτιτέα τα πέντε έτη, δυνατότητα μετατροπής σε χρηματική ποινή.

30 Απρ 2024

13 χρόνια μαζί: Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ μοιράστηκαν μια νέα φωτογραφία από τον γάμο τους

Η δύσκολη επέτειος και το love story ενός ζευγαριού με πολύ γερά θεμέλια.

30 Απρ 2024

Η Άννα Βίσση τραγουδά σε μίνι μάρκετ στην Σκύρο και γίνεται viral

Στη Σκύρο βρίσκεται η αγαπημένη τραγουδίστρια και βρήκε ευκαιρία να κάνει ένα φανταστικό Tik Tok μέσα από το μίνι μάρκετ που μπήκε να κάνει τα ψώνια της.

30 Απρ 2024

Παράτησε το Χόλιγουντ και έγινε επιχειρηματίας: Η Εύα Μέντες στα 50 της ζει μια άλλη ζωή

Η λατίνα καλλονή έκλεψε και πάλι την παράσταση (και τα likes).

30 Απρ 2024

Η Κατερίνα Γερονικολού με την κούκλα μαμά της: Πόσο μοιάζουν

Μία σπάνια φωτογραφία με τη μητέρα της δημοσίευσε η Κατερίνα Γερονικολού.

30 Απρ 2024

Dear God, the Parthenon is still broken: Ο Γιώργος Λάνθιμος κυκλοφορεί το πρώτο του φωτογραφικό βιβλίο

Ο Γιώργος Λάνθιμος κυκλοφόρησε το πρώτο του φωτογραφικό βιβλίο, με εικόνες από τα γυρίσματα του Poor Things, ένα ανέκδοτο ποίημα της Patti Smith εμπνευσμένο από την ταινία και την Emma Stone σε ρόλο "βοηθού".

30 Απρ 2024
29 Απρ 2024