ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τι συμβαίνει με το "κλεμμένο" διαμάντι στο στέμμα της βασιλικής συζύγου;

Οι αλλαγές στο στέμμα που προορίζεται να φορέσει η Καμίλα στην στέψη του βασιλιά Καρόλου τον ερχόμενο Μάιο.

Εντατικές οι προετοιμασίες στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ενόψει της επίσημης τελετής στέψης του βασιλιάς Καρόλου τον ερχόμενο Μάιο, με το Παλάτι να "ξεσκονίζει" τα οικογενειακά κειμήλια και δη τα πολυτελή κοσμήματα και μεγαλοπρεπή στέμματα που θα εκτεθούν στο φως της δημοσιότητας για μια ακόμα σπάνια εμφάνιση. Όπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποι της βασιλικής οικογενείας εκτός από τον βασιλιά Κάρολο, η σύζυγός του Καμίλα, θα στεφθεί επίσημα βασιλική σύζυγός, φορώντας τελικά το στέμμα της βασίλισσας Μαρίας - - η μητέρα του βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’ - όχι όμως εκείνο που φορούσε στην δική της στέψη το 1911.

Η αποφυγή χρήσης του εν λόγω στέμματος προκύπτει εξαιτίας του αμφιλεγόμενου διαμαντιού 105 καρατίων που φέρει πάνω του, καθώς φαίνεται πως ανήκει στην Ινδία και "κλάπηκε" κατά την διάρκεια της αποικιοκρατίας από τους Βρετανούς και παρουσιάστηκε στην βασίλισσα Βικτωρία. Ο περιβόητος πολύτιμος λίθος "Koh-i-Noor" που κοσμεί τον σταυρό στο βασιλικό στέμμα, διεκδικείται τώρα πια από την Ινδία, με τις τοπικές αρχές να προειδοποιούν πως εάν χρησιμοποιηθεί το διαμάντι στην τελετή στέψης στις 6 Μαΐου "θα ανασυρθούν οδυνηρές μνήμες από το αποικιακό παρελθόν της χώρας".

Βέβαια, το μεγαλοπρεπές αυτό στολίδι δεν διεκδικείται μόνο από την Ινδία, αφού το Ιράν, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και το Αφγανιστάν ζητούν την επιστροφή του. Για την αποφυγή άδοξων διαμαχών, η βασιλική οικογένεια αποφάσισε να χρησιμοποιήσει διαφορετικά διαμάντια αλλά και ένα εντελώς διαφορετικό στέμμα για την στέψη της βασιλικής συζύγου. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Παλάτι, το στέμμα της βασίλισσας Μαίρης, το οποίο πρόκειται να επαναχρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά, θα υποστεί ορισμένες αλλαγές ώστε να εναρμονίζεται με το προσωπικό στιλ της Καμίλα, ενώ θα χρησιμοποιηθούν διαμάντια από την προσωπική συλλογή της βασίλισσας Ελισάβετ.

"Η επιλογή του στέμματος της Βασίλισσας Μαίρης για την Αυτού Μεγαλειότητα είναι η πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία που ένα υπάρχον στέμμα θα χρησιμοποιηθεί για τη στέψη της βασιλικής συζύγου αντί να γίνει νέα παραγγελία, προς όφελος της βιωσιμότητας" αναφέρει χαρακτηριστικά το παλάτι. Όσο για το αμφιλεγόμενο στέμμα, το οποίο φορέθηκε για τελευταία φορά από την γιαγιά του βασιλιά Καρόλου, θα παραμείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, καλά φυλαγμένο στα βασιλικά ανάκτορα, προς αποφυγήν κάθε παρεξηγήσεως.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

News

03 Μαϊ 2024

Πάσχα στο χωριό

Μικρές αλλά πολύτιμες αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια.

03 Μαϊ 2024

Swipe right για την Ευρώπη: Μια εφαρμογή τύπου Tinder μας δείχνει με ποιους υποψήφιους των Ευρωεκλογών... ταιριάζουμε

Μια ομάδα νέων σκέφτηκε μια λύση για να αυξήσει τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές της ΕΕ.

03 Μαϊ 2024

Σία Κοσιώνη – Κώστας Μπακογιάννης: Το "δικό τους" Πάσχα στο Καρπενήσι

Η Σία Κοσιώνη και ο Κώστας Μπακογιάννης μοιράζονται στιγμιότυπα από το "Πάσχα στο χωριό".

03 Μαϊ 2024

Εύα Μέντες: "Δεν θα μπορούσα να είχα κάνει παιδιά σε άλλη ηλικία" λέει η σταρ και κάποιες από εμάς συμφωνούμε- πολύ

Η Εύα Μέντες εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να κάνει παιδιά μετά τα 40 κι εμείς αναρωτιόμαστε αν όντως έχει δίκιο.

03 Μαϊ 2024

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το app των "άπιστων" και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων

Το Ashley Madison είναι ένα app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση. Το 2015 μετρώντας 37 εκ. χρήστες υπέστη πανωλεθρία καθώς χάκερ δημοσιοποίησαν τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων χρηστών.

03 Μαϊ 2024

Ματούλα Τανιμανίδη: Ο χορός με τον γιο της, Σάκη για μία ξεχωριστή στιγμή

Ο Σάκης Τανιμανίδης μαζί με τη μητέρα του, Ματούλα Τανιμανίδη.

03 Μαϊ 2024

Τζένιφερ Κόνελι: Της ταιριάζει πολύ το total Louis Vuitton outfit

Εντυπωσίασε η ηθοποιός με την ανατρεπτική επιλογή της για την πρεμιέρα του Dark Matter.

03 Μαϊ 2024

Η τρυφερή φωτογραφία της Victoria για τα γενέθλια του David Beckham

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο "θρύλος" του ποδοσφαίρου David Beckham.

03 Μαϊ 2024

Put Your Hands Up: 80χρονοι παρτάρουν σε night club και ανεβάζουν το κέφι για όλους

Οι οίκοι ευγηρίας στις Βρυξέλλες γίνονται δημιουργικοί και χαρίζουν ξανά ζωή στους ηλικιωμένους με πρωτότυπους τρόπους. Και μας αρέσει πολύ!