ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

TANPOPO: η "ζεστή αγκαλιά" του Σωτήρη Κοντιζά προσφέρει comfort ramen

"Το ramen δεν είναι φαγητό, είναι μια ζεστή αγκαλιά".

ramen/ κοντιζάς

Όσοι ξέρουν τον Σωτήρη Κοντιζά, έχουν ακούσει τουλάχιστον μια φορά από το στόμα του αυτή τη φράση. Κι όσοι δεν τον ξέρουν ίσως γνωρίζουν μια από τις μεγαλύτερες εμμονές του: το ramen. Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου ένα απωθημένο παίρνει noodles και οστά.

Το λένε Tanpopo. Η γιαπωνέζικη λέξη για το dandelion, το φυτό ταραξάκο δηλαδή. Αλλά κυριότερα, ο τίτλος μιας cult Ιαπωνικής ταινίας του 1985, που ακολουθεί την ιστορία μιας νεαρής μητέρας που παίρνει μαθήματα από έναν οδηγό νταλίκας (τον Ken Watanabe σε νεαρή ηλικία) για το πώς να φτιάχνει το τέλειο ramen. (Πρώτος κανόνας του ramen: η σούπα πρέπει να ζεματάει. Δεύτερος κανόνας του ramen: η σούπα πρέπει να ζεματάει!) Από εκεί και η έμπνευση για το όνομα.

Ο ίδιος o Σωτήρης μεγάλωσε με instant ramen. Στην Ιαπωνία όλοι μεγάλωσαν με cup noodles, ramen στο κουτί δηλαδή - προσέθετες ζεστό νερό και ύστερα από τρία λεπτά έτοιμο. Οι περισσότεροι δεν έμπαιναν στον κόπο να φτιάξουν κανονικά ramen στο σπίτι γιατί στην Ιαπωνία σε κάθε γωνία έχει ένα "ραμενάδικο", στο φέρνουν ακόμα και σε πορσελάνινα μπολ (τα οποία στο τέλος έρχονται και τα παίρνουν πίσω!) Αυτή ήταν η αρχή.

Έπειτα ήρθε το Momofuku -το βιβλίο του David Chang- που ο Σωτήρης κρατά σαν Βίβλο, όχι τόσο για τις συνταγές αλλά για την ιστορία. Εκεί, ο σεφ που έφερε επανάσταση στην μαγειρική των ΗΠΑ όταν εισήγαγε ασιατικές γεύσεις και σύστησε στους Αμερικανούς το έως τότε άγνωστο και ταπεινό ramen noodle, διηγείται πως η δική του εμμονή τον οδήγησε να δανειστεί λεφτά από τον πατέρα του και να στήσει το περίφημο πλέον Momofuku noodle bar στα 26 του. (Παρεμπιπτόντως ο Momofuku Ando, από όπου και το όνομα, ήταν αυτός που δημιούργησε το instant ramen -κι έτσι όλα δένουν γλυκά). Ήταν θέμα χρόνου το ramen να γίνει παγκόσμιο trend.

Ο Σωτήρης ερωτεύτηκε την ιστορία, την κράτησε στο πίσω μέρος του μυαλού του και με την ευκαιρία της πρώτης καραντίνας και της δημιουργίας του PS Luncheon δοκίμασε μια DIY εκδοχή με το PSL ramen kit -που έκανε θραύση.

Για να φτάσουμε τελικώς στο σήμερα. Τo Tanpopo είναι το αποτέλεσμα της αγάπης του Σωτήρη για το ramen, το καινούριο project κάτω από την ομπρέλα του Nolanverse, που όμως μοιάζει πιο προσωπικό από ποτέ. Ο ίδιος το περιγράφει σαν μια "καντίνα" στο ισόγειο του κτιρίου στη γωνία της Ευρυπίδου με την Αριστείδου που σερβίρει με αμεσότητα τίμιο και καυτό ramen.

TANPOPO: η "ζεστή αγκαλιά" του Σωτήρη Κοντιζά προσφέρει comfort ramen

Την αρχιτεκτονική ιδέα και τον σχεδιασμό του Tanpopo ανέλαβε η Trail Practice. Για τον πρώτο μήνα λειτουργίας του, θα σερβίρει καθημερινά εκτός Κυριακής από τις 14.00 έως τις 19.00 (18.30 last call). Οι μισές θέσεις θα είναι με κρατήσεις, κι οι άλλες μισές first come, first served.

ramen, κοντιζάς

Θα ξεκινήσει με ένα μενού 12 κωδικών, εκ των οποίων οι μισοί είναι ramen και gyoza.

Ετοιμαστείτε να καθίσετε στο σκαμπό μπροστά στην κουζίνα και να παραγγείλετε απευθείας στο μάγειρα που μαγειρεύει μπροστά σας!

Instagram: tanpopo.athens

Τ 2107000252

Αριστείδου 1, Αθήνα

Read Next

Περισσότερα από

News

23 Απρ 2024

Ντάνιελ Ντέι-Λούις: οι 8 κορυφαίες ερμηνείες και ο θρυλικός τρόπος προετοιμασίας του που υπερβαίνει κάθε λογική

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λούις έχει χαρίσει ερμηνείες που θα μείνουν στην ιστορία του κινηματογράφου.

23 Απρ 2024

Πάνω από 100 γυναίκες την ημέρα καταγγέλλουν ενδοοικογενειακή βία - Αύξηση 900% μετά το φιάσκο των Αγίων Αναργύρων

Ξεπερνά τα… 900% η αύξηση που παρατεηρείται στις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

23 Απρ 2024

Ανθή Φακιδάρη: Η Ελληνίδα μοντέλο που έχει περπατήσει στις πασαρέλες των Chanel, Armani, Givenchy κ.α

Η εκπληκτική πορεία της Ανθής Φακιδάρη στον χώρο της μόδας

23 Απρ 2024

Γιώργος Καπουτζίδης: "Είχα πει στη μαμά μου ότι θα την κάνω περήφανη μια μέρα"

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε εφ' όλης της ύλης και μοιράστηκε με τον κόσμο και την ιδιαίτερη αντίδραση του σε έναν χωρισμό!

23 Απρ 2024

Τζούλια Ρόμπερτς: "Η οικογένεια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ κάλυψε τα έξοδα της γέννησης μου"

Η αποκάλυψη της σταρ για την φιλία των γονιών της με τον αείμνηστο νομπελίστα Ειρήνης.

23 Απρ 2024

Κατερίνη: Οι ανθισμένες κερασιές ενθουσιάσαν το κοινό και ανοίγουν δρόμο για το πρότζεκτ "Ανθισμένες Διαδρομές" της χώρας

Με ξεναγήσεις, ποδηλατάδες, χορούς και τραγούδια ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις των "Ανθισμένων Κερασιών της Πιερίας".

22 Απρ 2024

Μπάρμπεκιου με φίλους για τη Δέσποινα Βανδή | 'Εκανε free day στη δίαιτά της

Το πιάτο στο οποίο δεν κατάφερε να αντισταθεί.