ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

5 + 1 πράγματα που πιθανόν δεν ήξερες για την iconic ταινία "Το Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς"

Το σύμβολο της κάθε γυναίκας που δεν παντρεύτηκε μέχρι τα 30.

bridget Jones Diary

Αν έχεις υπάρξει single στα 30 σου (ή κι αργότερα) ξέρεις ακριβώς για τι μιλάει η Μπρίτζετ Τζόουνς. Πόσα γέλια μας έχει χαρίσει αυτή η ταινία, μια φανταστική κοινωνική σάτιρα για την παντοκρατορία των παντρεμένων και εν γένει ζευγαρωμένων που κοιτούν τους ελεύθερους ως αξιοπερίεργο (ανεξαρτήτως του πώς είναι πραγματικά η δική τους σχέση).

Τι να πρωτοθυμηθούμε; Την σκηνή στην οποία φαντάζεται σκυλιά να την τρώνε, αφού κανείς δεν θα έχει συνειδητοποιήσει τον θάνατό της; Την iconic ατάκα που εκτοξεύει σε ένα δείπνο γεμάτο ζευγάρια όταν την ρωτάνε γιατί μένουν ελεύθερες γυναίκες στα 30 τους για να τους απαντήσει "πως μάλλον δεν βοηθάει πως κάτω από τα ρούχα μας έχουμε λέπια"; Την μαμά της να πουλάει κοσμήματα με τον νέο εραστή της στην τηλεόραση ή μήπως την ίδια ντυμένη ως κουνελάκι του Playboy σε ένα κανονικό πάρτυ;

Εικοσί δύο χρόνια μετά, όλοι ξέρουμε πως η κωμωδία έχει γίνει πλέον κλασική και η Μπρίτζετ μας ένα σύμβολο του ανεξάρτητου κοριτσιού που παρά τα εμπόδια συνεχίζει να πιστεύει στον πραγματικό έρωτα και τη ζωή.

Ας δούμε λοιπόν μερικές λεπτομέρειες για την ταινία που ίσως δεν γνωρίζαμε!

1. Ποιες άλλες ήταν υποψήφιες για τον ρόλο

Η Κέιτ Γούινσλετ και η Τόνι Κολέτ θα μας είχαν δώσει ίσως μια άλλη εκδοχή της θεότητας Μπρίτζετ. Η Αυστραλή Κολέτ έπρεπε να απορρίψει την ταινία καθώς εκείνη την περίοδο είχε θεατρικές υποχρεώσεις. Συγκεκριμένα έπαιζε στο The Wild Party που είχε ανέβει τότε στο Μπρόντγουέι. Ένα άλλο όνομα που είχε πέσει στο τραπέζι ήταν αυτό της Κέιτ Γούινσλετ άλλα τότε ήταν πολύ νέα για να πείσει ως 30άρα.

2. Ο fluffy Χιού Γκραντ δεν ήταν δεδομένος

Ο Χιού Γκραντ δέχτηκε να συμμετάσχει στην ταινία μόνο όταν προσελήφθη ο Ρίτσαρντ Κέρτις ως σεναριογράφος. "Ο μόνος λόγος που το έπαιζε δύσκολος ήταν γιατί πίστευα ότι το σενάριο δεν ήταν ακριβώς αυτό που έπρεπε για πολύ καιρό. Και το έλεγα διαρκώς ότι δεν λειτουργεί. Τους έλεγα "πάρτε τον Ρίτσαρντ Κέρτις να σας βοηθήσει να το ξαναγράψατε" είχε πει ο ηθοποιός στο Cinema.com. Κι αυτό ακριβώς έκανε η παραγωγή. Έτσι ο Γκραντ ανέλαβε τον ρόλο του γόη εκδότη που θα σπάσει την καρδιά της Μπρίτζετ μας.

3. Η σκηνή του καυγά μεταξύ του Χιού Γκραντ και του Κόλιν Φιρθ δεν ήταν σκηνοθετημένη

Ναι, ναι. Αυτή η αλλόκοτη σκηνή μεταξύ δύο λευκών, αστών που έπρεπε ξαφνικά να πλακωθούν στο ξύλο δεν είχε σκηνοθετηθεί. Απλώς έπεσαν με τα μούτρα οι ηθοποιοί και έκαναν ό,τι τους κατέβαινε. Είναι εξάλλου πασιφανές πως δεν ξέρουν να παίζουν ξύλο και γι' αυτό είναι και τόσο αστεία η σκηνή. Και οι δύο αρνήθηκαν να κάνουν τη σκηνή αντικαταστάτες τους.

4. Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο της Έλεν Φίλντινγκ

Που με τη σειρά του βασίστηκε σε μια στήλη, την οποία έγραφε ανώνυμα η Φίλντινγκ για την εφημερίδα The Independent και αφορούσε τη ζωή των εργένηδων στο Λονδίνο. "Η Independent μού ζήτησε να γράψω μια στήλη, ως ο εαυτός μου, σχετικά με την εργένικη ζωή στο Λονδίνο. Όσο κι αν χρειαζόμουν τα χρήματα, η ιδέα του να γράφω για τον εαυτό μου με αυτό τον τρόπο μου φαινόταν αποκαλυπτική και ντροπιαστική" έχει πει η συγγραφέας. "Πρότεινα λοιπόν να γράφω ανώνυμα, σαν φανταστικός χαρακτήρας. Πίστευα ότι κανείς δεν θα το διαβάσει και πως μετά από έξι εβδομάδες θα σταματούσε γιατί θα φαινόταν χαζή" πρόσθεσε. Αλλά να που τα πράγματα ήρθαν εντελώς, μα εντελώς αλλιώς.

5. Η Ρενέ δούλεψε πράγματι σ΄έναν εκδοτικό οίκο για να μπει στο πνεύμα του ρόλου

Στην ταινία η Μπρίτζετ εργάζεται σε εκδοτικό οίκο, όπου διευθυντής και αντικείμενο του πόθου της είναι ο διευθυντής της. Η Ζελβέγκερ λοιπόν πράγματι δούλεψε ένα διάστημα σε εκδοτικό οίκο του Λονδίνου και συγκεκριμένα στον Picador, για τρεις εβδομάδες. Εργάστηκε δε με το όνομα Μπρίτζετ Κάβεντις. Το επίθετο προέκυψε καθώς ήθελαν να νομίζει ο κόσμος πως ήταν η αδερφή του Τζόναθαν Κάβεντις, προσωπικού φίλου του προέδρου της εταιρίας. Μην ξεχνάτε πως τότε η Ζελβέγκερ δεν ήταν ακόμα τόσο διάσημη.

6. Η ξεκαρδιστική σκηνή με τον σταθμό της Πυροσβεστικής ήταν να μην μπει!

Μία από τις πιο θρυλικές στιγμές της ταινίας ήταν το ρεπορτάζ της νεοπροσληφθείσας Μπρίτζετ ως δημοσιογράφου. Στα πλαίσια του εντυπωσιασμού κατέβηκε από τον στύλο του πυροσβεστικού σταθμού με... φούστα με αποτέλεσμα να καταγράψει ο φακός (και να μεταδώσει ζωντανά) κάθε λεπτομέρεια της Μπρίτζετ! Η Ζελβέγκερ είχε πει στο περιοδικό In Style πως δεν είχαν αρκετό χρόνο για να γυρίσουν την συγκεκριμένη σκηνή. "Είδα λοιπόν ξαφνικά αυτόν τον στύλο που υπήρχε εκεί. Έτρεξαν λοιπόν δύο camera men από το συνεργείο, ανέβηκα πάνω και προσγειώθηκα ακριβώς πάνω στην κάμερα". Κι αυτό ήταν!

Σαν να πρέπει να την ξαναδούμε την ταινία;

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

20 Απρ 2024

Αυτές είναι οι καλύτερες ημερομηνίες για να παντρευτείτε το 2024 σύμφωνα με τους αστρολόγους

H αστρολόγος Lisa Stardust από τη Νέα Υόρκη αποκαλύπτει τις ευνοϊκότερες ημερομηνίες και ποιες να αποφύγουμε.

20 Απρ 2024

Τιμ Μπάρτον- Έλενα Μπόναμ Κάρτερ: το πιο cult ζευγάρι του Χόλιγουντ που έσπασε τους γυαλιστερούς κανόνες

Ανατρεπτικοί, spooky και υπέροχοι ο Τιμ Μπάρτον και η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ έζησαν μαζί 13 χρόνια πριν τον οριστικό χωρισμό τους. Εσείς ποια προτιμάτε; Την Μπελούτσι ή την Μπόναμ Κάρτερ;

Περισσότερα από

News

20 Απρ 2024

Γυναίκες στην Αρχαία Ελλάδα: Σπαρτιάτισσες - Αθηναίες σημειώσατε 3-0

Πόσο αόρατες ήταν τελικά οι γυναίκες στην αρχαιότητα; Τις αγαπούσαν ή όχι οι άντρες τους; Ποιους ρόλους μπορούσαν να διεκδικήσουν; Τι γινόταν σε περίπτωση μοιχείας; Και γιατί θα έπρεπε να ευχόμασταν να είχαμε γεννηθεί στη Σπάρτη και όχι στην Αθήνα;

20 Απρ 2024

Guardian για γυναικοκτονίες στην Ελλάδα: Τα κυκλαδικά αγαλματίδια, δείχνουν σεβασμό στο γυναικείο σώμα, πώς το έχασε η Ελλάδα;

Η βρετανική εφημερίδα αντιτάσσει τα αγαλματίδια της κυκλαδικής τέχνης με τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα

20 Απρ 2024

Πομπηία: Οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως μετά από 2000 χρόνια την Ωραία Ελένη

Τοιχογραφία με παράσταση από τον Τρωικό πόλεμο αποκάλυψαν οι αρχαιολόγοι.

20 Απρ 2024

"Ακούω για νέες μανούλες που παίρνουν άδεια από την δουλειά τους και κάθονται στο σπίτι. Το θεωρώ λάθος"

Η δήλωση της Αντιγόνης Κουλουκάκου έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις

20 Απρ 2024

Η Έμα Τόμσον και η Ρουθ Γουίλσον ενώνουν τις δυνάμεις τους στη σειρά "Down Cemetery Road"

Νέα σειρά θρίλερ με τις δύο διάσημες ηθοποιούς από την Apple TV+.

20 Απρ 2024

30 χρόνια Pulp Fiction: Reunion του καστ της ταινίας του Ταραντίνο που έσπασε τα ταμεία κι έμεινε στην ιστορία

Το Pulp Fiction θεωρείται σταθμός στο μεταμοντέρνο σινεμά. Σκηνές του -όπως η σκηνή χορού του Τραβόλτα με την Ούμα Θέρμαν- έγιναν κλασικές και επηρέασαν την ποπ κουλτούρα.

19 Απρ 2024

Ατρόμητη η Μαρία Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε έξι μήνες η Κύπρια αθλήτρια - "Δεν ήταν θεριό, ούτε τέρας"

Η 32χρονη αθλήτρια του άλματος επί κοντώ νίκησε την ασθένεια μέσα σε έξι μήνες, γιορτάζοντάς το με μια ανάρτηση στο Instagram, όπου σκίζει τον υπέρηχο...

19 Απρ 2024

Η Μόνικα Μπελούτσι καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια: "Θέλω να γεράσω ήρεμα"

Η νέα φωτογράφιση μας και κυρίως όσα λέει μας θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.