ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Μισέλ Φάιφερ δεν είχε περάσει καθόλου καλά στα γυρίσματα του "Σημαδεμένου"

Τόσο ο Αλ Πατσίνο, όσο και ο σκηνοθέτης πίστευαν ότι δεν ήταν η κατάλληλη για τον ρόλο. Τον ρόλο που τελικά την καθιέρωσε.

Η Μισέλ Φάιφερ απέκτησε τον πρώτο της πρωταγωνιστικό ρόλο στο Grease 2, τη συνέχεια της θρυλικής πρώτης ταινίας του 1978. Αν και είχε πρωταγωνιστήσει μόνο σε μερικούς δευτερεύοντες ρόλους πριν την ταινία, η σκηνοθέτρια και χορογράφος Πατρίτσια Μπιρχ την επέλεξε επειδή διέθετε όπως είχε πει χαρακτηριστικά "μια ιδιαίτερη ποιότητα που δεν περιμένεις". Ωστόσο, η ταινία δεν πήγε καλά και ο ατζέντης της ηθοποιού δήλωσε αργότερα ότι ο ρόλος της στο Grease 2 ήταν ο λόγος για τον οποίο "δεν μπορούσε να βρει καμία δουλειά. Κανείς δεν ήθελε να την προσλάβει".

Έτσι, όταν ο Μπράιαν Ντε Πάλμα άρχισε να αναζητά ηθοποιό για να υποδυθεί την Ελβίρα Χάνκοκ στο "Σημαδεμένος", την εθισμένη στα ναρκωτικά trophy wife του Τόνι Μοντάνα (Αλ Πατσίνο), δεν ήθελε την Φάιφερ ούτε στην οντισιόν. Ωστόσο, ο παραγωγός, Μάρτιν Μπέργκμαν επέμεινε να δουν και την Φάιφερ με αποτέλεσμα να κερδίσει τελικά τον ρόλο. Η ερμηνεία της στον "Σημαδεμένο" άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις κι της άνοιξε τις πόρτες του Χόλιγουντ.

Μετά τον "Σημαδεμένο", η Φάιφερ κέρδισε ρόλους σε πολύ σημαντικές ταινίες όπως τις "Επικίνδυνες Σχέσεις", τις "Μάγισσες του Ίστγουικ", "Η Γυναίκα του Γκάγκστερ", "Σχέσεις Πάθους". Την επόμενη δεκαετία η ηθοποιός απέκτησε ακόμα περισσότερους ρόλους με πρεστίζ -ποιος δεν την θυμάται δε σως Catwoman στο Batman Returns;

Οι συνεχείς της επιτυχίες την κατέστησαν περιζήτητη στο Χόλιγουντ, αφού η συμμετοχή της αποτελούσε εχέγγυο για τις εισπράξεις. Η Φάιφερ υπήρξε τρεις φορές υποψήφια για Όσκαρ (για τις ταινίες Επικίνδυνες Σχέσεις, Σχέσεις Πάθους και Ο Τόπος του Έρωτα) και κέρδισε μία Χρυσή Σφαίρα και ένα BAFTA.

Ευτυχώς λοιπόν που είχε επιμείνει τότε ο Μπέργκμαν να δώσουν μια ευκαιρία και στην Φάιφερ. Μάλιστα ο ρόλος της στον "Σημαδεμένο" προοριζόταν τότε για την Γκλεν Κλόουζ. Η ερμηνεία της την εδραίωσε στον χώρο παρότι ο συμπρωταγωνιστής της, Αλ Πατσίνο πίστευε ότι δεν ήταν η κατάλληλη. Σύμφωνα με τον παραγωγό: "ανησυχούσε ότι δεν φαινόταν σωστή. Δεν ταίριαζε με την εικόνα της Ελβίρα που είχε στο μυαλό του. Αλλά τελικά έκανε μεγάλο λάθος".

Η Φάιφερ προσέδωσε βάθος στο ρόλο μιας γυναίκας που όλοι την χρησιμοποιούσαν ως αντικείμενο. Στο βιβλίο Scarface Nation εξήγησε σχετικά: "ήταν (αυτή η γυναίκα) σαν ένα στολίδι για το καπό, σαν άλλη μια Rolls-Royce ή κάτι τέτοιο, και για τους δύο άνδρες με τους οποίους ήταν μαζί. Πίστευα ότι παίζοντας την ζωή μιας γυναίκας που βιώνει κάτι τέτοιο, έκανα φεμινιστική δήλωση".

Παρόλα αυτά, η Φάιφερ δυσκολεύτηκε πολύ στα γυρίσματα, καθώς ήταν μία από τις ελάχιστες γυναίκες στο σετ. Σε μια συνέντευξή της με τον Ντάρεν Αρανόφσκι για το περιοδικό Interview, η ηθοποιός εξήγησε: "Μπορώ να σας πω ότι ένιωθα κάπως τρομοκρατημένη. Και τα γυρίσματα κράτησαν έξι μήνες, νομίζω. Η Μαίρη Ελίζαμπεθ Μαστραντόνιο κι εγώ ήμασταν οι μόνες γυναίκες. Ήταν μια λέσχη αγοριών. Και ήταν επίσης το σενάριο υπαγόρευε πως ο Τόνι Μοντάνα ήταν πολύ απορριπτικός απέναντι στον χαρακτήρα μου. Έτσι, κάποιες νύχτες πήγαινα για ύπνο κλαίγοντας".

Αλλά εξήγησε πως: "Είμαι πολύ δυνατή, ξέρετε. Επιζώ. Είναι στη φύση μου. Δεν φαίνομαι τόσο σκληρή, αλλά είμαι. Και νομίζω ότι μπόρεσα να κρυφτώ πίσω από το περίβλημα αυτού του χαρακτήρα, ο οποίος ήταν κατά κάποιο τρόπο αποστασιοποιημένος, απενεργοποιημένος, παραιτημένος".

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram


Read Next

17 Απρ 2024

Θανάσης Ευθυμιάδης: "Οι κόρες μου οριακά περνάνε τις τάξεις λόγω απουσιών"

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του ηθοποιού.

17 Απρ 2024

Δολοφονία Καρολάιν: Η μικρή Λύδια πήρε επίσημα το επίθετο της μητέρας της και πλέον δεν θα έχει καμία σχέση με την Ελλάδα

Οι γονείς της Καρολάιν ήθελαν όχι μόνο η εγγονή τους να μεγαλώσει μακριά από την Ελλάδα, αλλά να αλλάξει και επίθετο για να μην τη συνδέει το παραμικρό με τον πατέρα της.

Περισσότερα από

News

17 Απρ 2024

Η Βικτόρια Μπέκαμ έκλεισε τα 50 και ο Ντέιβιντ της αφιέρωσε το πιο συγκινητικό βίντεο

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ μοιράστηκε ένα γλυκό αφιέρωμα για τη σύζυγό του Βικτόρια, καθώς αυτή κλείνει τα 50 της χρόνια.

17 Απρ 2024

Κριστιάνο Ρονάλντο: Πού ζούσε ο πιο αγαπητός ποδοσφαιριστής του κόσμου, πριν αποκτήσει φήμη, δόξα και χρήματα;

Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής σήμερα, έχει περιουσία που ξεπερνά τα 766 εκατομμύρια ευρώ. Αλλά πριν;

17 Απρ 2024
17 Απρ 2024

Φώτης Μεταξόπουλος:"Το εγκεφαλικό το έπαθα ξαφνικά. Βγήκα στο κήπο μου και…"

Η σπάνια συνέντευξη του καλλιτέχνη που σημάδεψε την "χρυσή" εποχή του ελληνικού κινηματογράφου.

17 Απρ 2024

Στέφανος Κασσελάκης: "Όταν με βάφτισε ο Άγιος Τσαλίκης σχηματίστηκε ένας σταυρός"

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφηγήθηκε μία στιγμή από τη βάφτισή του στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

17 Απρ 2024

Ναόμι Γουότς: Η 55χρονη ηθοποιός σε σπάνια εμφάνιση με την 15χρονη κόρη της στο σόου του Dior

H σπάνια εμφάνιση της ηθοποιού με την κόρη της σε επίδειξη μόδας στη Νέα Υόρκη.

17 Απρ 2024

Χένρι Κάβιλ: Επιβεβαίωσε ότι περιμένει το πρώτο του παιδί με την Νάταλι Βισκούζο

Ο Χένρι Κάβιλ μίλησε για τα ευχάριστα νέα στην πρεμιέρα της νέας του ταινίας.

17 Απρ 2024

Εριέττα Κούρκουλου: "Το μωρό που χάσαμε, ήταν κοριτσάκι και είχε σύνδρομο Turner"

"Σκεφτόμουν θα έχω μεγάλη κοιλιά τον Αύγουστο στα γενέθλιά μου".

17 Απρ 2024

Βελιγράδι: Επίδειξη Μόδας στη μνήμη έφηβης που έπεσε θύμα επίθεσης στο σχολείο, με τη συμμετοχή του Dior

Σέρβοι σχεδιαστές έφτιαξαν σχέδια που είχε εμπνευστεί και σχεδιάσει η Αντζελίνα πριν χάσει τόσο μάταια τη ζωή της από πυροβολισμούς στο σχολείο της.