ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Σύλλογος πυγμαχίας μόνο για κορίτσια στη Γάζα- "απελευθερώνουμε την κακή ενέργεια"

Τώρα φιλοδοξούν να εκπροσωπήσουν την Παλαιστίνη σε διεθνείς αγώνες.

Στο μοναδικό σύλλογο πυγμαχίας για κορίτσια στη Γάζα, η 15χρονη Farah Abu Al-Qomsan εξασκείται στις κινήσεις της, ανταλλάσσοντας γροθιές και χτυπήματα με τα άλλα κορίτσια που προπονούνται με τον προπονητή Osama Ayoub στο Κέντρο Πυγμαχίας της Παλαιστίνης.

Από τότε που άρχισε να ασχολείται με το άθλημα σε ηλικία εννέα ετών, η Φαράχ βρήκε διέξοδο από το καθημερινό άγχος της ζωής στη Γάζα, μια στενή παράκτια λωρίδα όπου ζουν περίπου 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι αποκλεισμένοι τόσο από το Ισραήλ όσο και από τη γειτονική Αίγυπτο.

"Συνηθίζαμε να προπονούμαστε σε ένα μικρό γκαράζ. Τώρα προπονούμαστε σύμφωνα με τους πλήρεις κανόνες και απελευθερώνουμε την κακή ενέργεια", λέει η 15χρονη, στο πρώτο κέντρο πυγμαχίας μόνο για γυναίκες στην περιοχή.

Πριν από έξι χρόνια, ο Ayoub ξεκίνησε με δύο κορίτσια. Καθώς προσχώρησαν περισσότεροι, μετακόμισαν από το γκαράζ και άρχισαν να προπονούνται στην παραλία ή σε ενοικιαζόμενους χώρους, πριν μετακομίσουν στο νέο κτίριο του συλλόγου.

"Τα κορίτσια είναι έτοιμα. Τις εκπαίδευσα σκληρά για πέντε χρόνια", δήλωσε ο Ayoub. "Δίνουμε το παράδειγμα".

Τώρα περίπου 40 κορίτσια προπονούνται στο κέντρο με το ρινγκ πυγμαχίας πλήρους μεγέθους, τον εξοπλισμό προπόνησης και τις αφίσες ηρώων της πυγμαχίας, όπως ο Μάικ Τάισον, στους τοίχους, αψηφώντας τις προσδοκίες σε μια περιοχή όπου η πυγμαχία είναι παραδοσιακά ένα άθλημα για τους άνδρες.

"Κάποιοι άνθρωποι συνήθιζαν να μου λένε "Γιατί πυγμαχία, τι θα ωφεληθείς από αυτό, πήγαινε να μάθεις κάτι κοριτσίστικο"", δήλωσε ο Farah. "Εγώ επωφελούμαι πολύ από την πυγμαχία και σήμερα η φιλοδοξία μου είναι να εκπροσωπήσω τον παλαιστινιακό λαό μου και να λάβω μέρος σε παγκόσμια πρωταθλήματα".

Πηγή: Reuters

Aκολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.