ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τα χιονισμένα τοπία του φωτογράφου Mikko Lagerstedt προκαλούν δέος

Ο χειμώνας που τόσο έχουμε επιθυμήσει καταγράφεται θεαματικά στον φακό του σκανδιναβού φωτογράφου.

Ο ήπιος φετινός μεσογειακός χειμώνας αναπόφευκτα οδηγεί σε αναζήτηση στην τέχνη της φωτογραφίας της ήρεμης μεγαλοπρέπειας του χιονισμένου τοπίου.

Ο Φινλανδός φωτογράφος Mikko Lagerstedt εξακολουθεί να αιχμαλωτίζει με τον φακό του, υπό το απαλό φεγγαρόφωτο ή το πολύ πρωινό ηλιόφως, τη γαλήνια μαγεία και το μυστήριο των σκανδιναβικών τοπίων: πάγο να κρέμεται από τα κλαδιά δέντρων, βόρειο σέλας να χαράσσει τον ουρανό, απέραντες χιονισμένες εκτάσεις.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mikko Lagerstedt (@mikkolagerstedt)

Ανήκοντας στη σειρά "In The Solitude", πολλές από τις φωτογραφίες του είναι λήψεις μονής έκθεσης επεξεργασμένες στο Lightroom αν και σε λίγες χρησιμοποιεί πολλαπλή έκθεση για να αποδώσει τη μεγαλοπρεπή φύση της Σκανδιναβίας. Ο Lagerstedt έχει την τάση να εστιάζει στα μοναδικά χρώματα και υφές της περιοχής: βαθύς μπλε ουρανός διάστικτος με αστέρια, γραμμές χαραγμένες από τον άνεμο στο έδαφος και λωρίδες παστέλ φωτός.

"Η πρώτη πηγή έμπνευσης για τη φωτογραφία ήρθε όταν οδηγούσα προς το σπίτι των γονιών μου, μετά από μια βροχερή μέρα και όταν ο ήλιος ήταν έτοιμος να δύσει. Είδα εκείνο το όμορφο τοπίο γεμάτο ομίχλη και ηλιαχτίδες και εκείνη τη στιγμή αποφάσισα ότι θα αρχίσω να φωτογραφίζω αυτά τα υπέροχα τοπία" έχει πει ο φωτογράφος.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

12 Δεκ 2025

Marion Cotillard | Η απίστευτη αντίδραση στο σχόλιο της Brigitte Macron για τις "βρώμικες σκύλες"

Αφού αποκάλεσε μια ομάδα με ακτιβίστριες "βρώμικες σκύλες", η Brigitte Macron βρίσκεται στο επίκεντρο μιας διαμάχης. Πολλές διασημότητες αντιδρούν τώρα υπέρ των φεμινιστριών #NousToutes!

12 Δεκ 2025

Στη χριστουγεννιάτικη Στοκχόλμη η Δανάη Μπάρκα | Η νέα φωτογραφία με τον σύντροφό της

Ρομαντική απόδραση στη "Βενετία του Βορρά" για τη Δανάη Μπάρκα.

Περισσότερα από

News

12 Δεκ 2025

Έτοιμη για τις γιορτές η Κλέλια Ανδριολάτου | Ο παραμυθένιος διάκοσμος στο σαλόνι της

Η Κλέλια Ανδριολάτου στόλισε χριστουγεννιάτικα το διαμέρισμά της.

12 Δεκ 2025

Μαριάννα Λάτση | Με sparkling blue φόρεμα και ιδιαίτερα κοσμήματα στο δείπνο του Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ

Η λαμπερή εμφάνιση της επιχειρηματία στο privé gala dinner που παρέθεσε το Σωματείο "ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο".

12 Δεκ 2025

Μαριάννα Γουλανδρή Λαιμού | Η εντυπωσιακή εμφάνιση με τους δύο της γονείς στο χριστουγεννιάτικο δείπνο του Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ

Ποια Ελληνίδα σχεδιάστρια εμπιστεύτηκαν για τη βραδινή τους εμφάνιση η Μαριάννα Γουλανδρή Λαιμού και η μητέρα της, Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη.

12 Δεκ 2025

"Οι αγάπες μου" | Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση μοιράζεται το πιο γλυκό στιγμιότυπο με τα κατάξανθα αγόρια της αγκαλιά

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση καμαρώνει τον Νικόλα και τον Λέοντα Βασιλειάδη.

11 Δεκ 2025

Ντορέττα Παπαδημητρίου | Η μάζωξη στο σαλόνι της με τον γιο της και τους νέους της συμπρωταγωνιστές

Μια βραδιά με παιχνίδι και καλό φαγητό διοργάνωσε η Ντορέττα Παπαδημητρίου.

11 Δεκ 2025

Η Ελένη Πετρουλάκη αποκαλύπτει ποιο μαμαδίστικο φαγητό μπορούμε να απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές

Σύμφωνα με την Ελένη Πετρουλάκη, μπορούμε να απολαμβάνουμε άφοβα πια την αγαπημένη συνταγή των παιδικών μας χρόνων.

11 Δεκ 2025

Η πριγκίπισσα Victoria της Σουηδίας έφερε πίσω ένα vintage φόρεμα της μητέρας της για τα βραβεία Νόμπελ του 2025

Η διάδοχος του θρόνου προκάλεσε αίσθηση με ένα φόρεμα που είχε επιλέξει η βασίλισσα Silvia στην τελετή απονομής των βραβείων Νόμπελ το 1994.

11 Δεκ 2025

"Pure love" | Η Ελένη Τσολάκη με χειμερινό look στην πρωινή της βόλτα με τη μικρή της

Η Ελένη Τσολάκη σε χαλαρό περίπατο με την αγαπημένη της κόρη.

11 Δεκ 2025

Lily Collins | Γιατί αναφέρθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό σε νέα τηλεοπτική της συνέντευξη;

Στις 9 Δεκεμβρίου η ηθοποιός ήταν καλεσμένη στο show του Jimmy Fallon και αναφέρθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη!

11 Δεκ 2025

Πριγκίπισσα Άννα | Διέρρευσε η χριστουγεννιάτικη κάρτα με τον σύζυγό της

Ποιο πρόσωπο που έλαβε τη χριστουγεννιάτικη κάρτα της πριγκίπισσας Άννας προχώρησε σε δημοσίευσή της;