ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Easy Riders: δύο κορίτσια, η Τζες Στόουν και η Μόξι ταξιδεύουν τον κόσμο με μοτοσικλέτα

Το φοβερό δίδυμο κάνει τους πάντες να γυρνούν το κεφάλι!

Δεν βλέπεις κάθε μέρα έναν μοτοσικλετιστή να οδηγεί στο δρόμο με έναν γερμανικό ποιμενικό σκύλο στο πίσω μέρος της μοτοσικλέτας του!

Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η θέα της Τζες Στόουν και του αγαπημένου της σκύλου Μόξι να ταξιδεύουν μαζί συνήθως κάνει τους θεατές να ρίχνουν διπλές ματιές. "Σε κάθε αυτοκίνητο που περνάει δίπλα μας, βγάζουν [οι άνθρωποι που είναι μέσα] τα τηλέφωνά τους, προκαλώντας σχεδόν ατυχήματα επειδή προσπαθούν να τραβήξουν τη φωτογραφία", λέει στο CNN Travel. "Είναι ξεκαρδιστικό".

Ο Τζες Στόουν και η Μόξι, η οποία ζυγίζει περίπου 34 κιλά, έχουν περάσει τους 10 τελευταίους μήνες σ' ένα επικό ταξίδι που θα ολοκληρωθεί όταν θα έχουν ταξιδέψει σε 90 χώρες στην Κεντρική Αμερική, τη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Αφρική, την Ευρώπη και την Ασία.

Το ζευγάρι βρίσκεται στο δρόμο από τον περασμένο Μάρτιο, όταν ξεκίνησαν, μαζί με τον σύζυγο της Στόουν, Γκρεγκ, ο οποίος οδηγεί πίσω τους. "Είμαι πάντα μπροστά", εξηγεί η Στόουν. "Θέλω να περνάω πρώτος από τα εμπόδια".

Με καταγωγή από τον Καναδά, η Τζες Στόουν έμαθε για πρώτη φορά να οδηγεί μοτοσικλέτα στους παράδρομους της Λιβερίας, όπου ζούσε τότε με τον Greg, πριν από μια δεκαετία και παραδέχεται ότι δεν ήταν καθόλου εύκολη διαδικασία."Το να σε μαθαίνει ο σύντροφός σου πώς να οδηγείς δεν είναι και το καλύτερο πράγμα", προσθέτει. "Δεν ήταν πολύ υπομονετικός μαζί μου".

Μόλις αισθάνθηκε τελικά άνετα πάνω σε μια μοτοσικλέτα, το ζευγάρι, που είναι παντρεμένο εδώ και οκτώ χρόνια, έκανε μαζί ένα οκτάμηνο ταξίδι με μοτοσικλέτα από τη Βόρεια στη Νότια Αμερική. Λίγα χρόνια μετά την επιστροφή τους, μετακόμισαν στη Γουατεμάλα και ήταν τότε που η Μόξι μπήκε στη ζωή τους.

"Με διάλεξε 100%", λέει η Τζες Στόουν, αφηγούμενη τη στιγμή που είδε για πρώτη φορά τον σκύλο, ενώ έβλεπε μια γέννα κουταβιών γερμανικού ποιμενικού σε μια από τις γειτονικές πόλεις."Ήταν εκεί στα πόδια μου και περίμενε να την αγαπήσω".

Τόσο η Στόουν όσο και ο σύζυγός της ήταν αποφασισμένοι να συμπεριλάβουν τη Μόξι στα ταξίδια τους, η Τζες εξηγεί ότι "δεν ήθελε να έχει ένα sidecar ή ένα τρέιλερ ή κάτι που θα άλλαζε πραγματικά τη δυναμική της οδήγησης", τώρα που επιτέλους αισθανόταν άνετα πάνω σε μια μοτοσικλέτα. Γρήγορα όμως άρχισαν να σχεδιάζουν αυτό που αργότερα θα γινόταν το K9 Moto Cockpit, ένα μεταφορέα σκύλων για μοτοσικλέτες που κατασκευάζουν στη Γουατεμάλα, μαζί με μια σειρά από εξοπλισμό για σκύλους εξωτερικού χώρου, μέσω της εταιρείας τους Ruffly.

"Όλοι πάντα ρωτούν πόσος χρόνος χρειάζεται για να μάθεις στον σκύλο σου να οδηγεί", λέει ο Stone. "Ειλικρινά, η Μόξι χρειάστηκε το Σαββατοκύριακο."Μου πήρε πολύ περισσότερο χρόνο για να νιώσω άνετα έχοντας τόσο μεγάλο βάρος στην πλάτη, επειδή δεν είχα ποτέ οδηγήσει με συνεπιβάτη".

Αφού αποφάσισε ότι ήταν έτοιμη για άλλη μια μεγάλη περιπέτεια, αυτή τη φορά με τη Μόξι μαζί της, η Τζες απευθύνθηκε στον παγκόσμιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό Girl Up - μια πρωτοβουλία ανάπτυξης ηγετικών ικανοτήτων με επίκεντρο τα κορίτσια - και η περιπέτεια GoRUFFLY Around the World γεννήθηκε.

"Προφανώς ήθελα να ταξιδέψω στον κόσμο", λέει η Στόουν, η οποία στοχεύει να συγκεντρώσει 100.000 δολάρια για τα παγκόσμια προγράμματα ενδυνάμωσης του Girl Up. "Αλλά ήθελα επίσης να δείξω στους ανθρώπους ότι μπορείς να το κάνεις με έναν μεγάλο σκύλο".

Το γεγονός ότι μπόρεσε να πάρει τη Moxie σε αυτό το συγκεκριμένο ταξίδι κάνει την εμπειρία ακόμα πιο ξεχωριστή.

"Είναι σαν να βιώνεις την περιπέτεια δύο φορές", εξηγεί. "Την βιώνεις για τον εαυτό σου. Και μετά την βιώνεις από την οπτική της, επειδή είναι ακριβώς πίσω μου."Την βλέπω [τη Μόξι] στον καθρέφτη μου όλη την ώρα. Το κεφάλι της είναι ακριβώς στο πλάι μου. Μερικές φορές μάλιστα ακουμπάει τη μουσούδα της εκεί πάνω. "Με κάνει να νιώθω τόσο ευτυχισμένη που βιώνει πραγματικά τα πάντα. Είναι πάντα νέα αξιοθέατα, ήχοι και μυρωδιές που κοιτάζει και βιώνει".

Φυσικά, το ταξίδι με σκύλο έχει και τα μειονεκτήματά του. Περιορίζονται σε μεγάλο βαθμό σε μέρη φιλικά προς τους σκύλους και βασίζονται στο άγριο κάμπινγκ και περιστασιακά σε Airbnbs, ενώ βρίσκονται στο δρόμο, ώστε η Μόξι να μπορεί να περιφέρεται ελεύθερα."Πρέπει να είστε ο τύπος του ανθρώπου που απολαμβάνει τα φυσικά μέρη και την ύπαιθρο", προσθέτει η Stone. "Γιατί αυτά είναι τα μέρη όπου μπορούμε να την φέρουμε. Αν θέλεις να είσαι στην πόλη και να πας σε όλα αυτά τα φανταχτερά εστιατόρια, το να ταξιδεύεις με έναν σκύλο το κάνει λίγο πιο δύσκολο".

Ενώ αρχικά σχεδίαζαν να ταξιδέψουν από τη Γουατεμάλα μέχρι τον Αρκτικό Ωκεανό και να διασχίσουν τον Καναδά, προτού πετάξουν για την Ισπανία και κατευθυνθούν προς την Αφρική, η σημαντική αύξηση του κόστους λόγω μιας σειράς θεμάτων, όπως η άνοδος των τιμών του πετρελαίου και οι ελλείψεις προμηθειών, τους ανάγκασε να αλλάξουν τη διαδρομή τους.

Ο Στόουν επισημαίνει ότι η Μόξι πρέπει να μεταφερθεί σε ένα γιγαντιαίου μεγέθους κιβώτιο ως ασυνόδευτο φορτίο λόγω του μεγέθους της.Αυτό σήμαινε ότι το συνολικό κόστος μόνο γι' αυτήν θα ήταν περίπου 6.500 δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των κτηνιατρικών αμοιβών, της μεταφοράς φορτίου και των τελών του διεθνούς εξαγωγέα κατοικίδιων ζώων από το Τορόντο στην Ισπανία, αν είχαν επιμείνει στο αρχικό τους σχέδιο.Η τιμή της μεταφοράς των μοτοσικλετών τους είχε επίσης αυξηθεί σημαντικά μέχρι τη στιγμή που ξεκίνησαν το ταξίδι.

"Απλώς έγινε πολύ ακριβό", λέει ο Stone, ο οποίος καταγράφει το ταξίδι μέσω Instagram, καθώς και μέσω μιας εβδομαδιαίας σειράς στο YouTube.


Τελικά επέλεξαν να ταξιδέψουν "από άκρη σε άκρη και από πάνω προς τα κάτω", πραγματοποιώντας το ταξίδι τους από τη Γουατεμάλα στο Μεξικό, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και στη συνέχεια στον Αρκτικό Ωκεανό. Από εκεί, άρχισαν να οδηγούν προς την κορυφή της Βόρειας Αμερικής, πριν κάνουν στροφή και επιστρέψουν προς τη Νότια Αμερική.

Πηγή: CNN

Aκολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.