ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Easy Riders: δύο κορίτσια, η Τζες Στόουν και η Μόξι ταξιδεύουν τον κόσμο με μοτοσικλέτα

Το φοβερό δίδυμο κάνει τους πάντες να γυρνούν το κεφάλι!

Δεν βλέπεις κάθε μέρα έναν μοτοσικλετιστή να οδηγεί στο δρόμο με έναν γερμανικό ποιμενικό σκύλο στο πίσω μέρος της μοτοσικλέτας του!

Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η θέα της Τζες Στόουν και του αγαπημένου της σκύλου Μόξι να ταξιδεύουν μαζί συνήθως κάνει τους θεατές να ρίχνουν διπλές ματιές. "Σε κάθε αυτοκίνητο που περνάει δίπλα μας, βγάζουν [οι άνθρωποι που είναι μέσα] τα τηλέφωνά τους, προκαλώντας σχεδόν ατυχήματα επειδή προσπαθούν να τραβήξουν τη φωτογραφία", λέει στο CNN Travel. "Είναι ξεκαρδιστικό".

Ο Τζες Στόουν και η Μόξι, η οποία ζυγίζει περίπου 34 κιλά, έχουν περάσει τους 10 τελευταίους μήνες σ' ένα επικό ταξίδι που θα ολοκληρωθεί όταν θα έχουν ταξιδέψει σε 90 χώρες στην Κεντρική Αμερική, τη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Αφρική, την Ευρώπη και την Ασία.

Το ζευγάρι βρίσκεται στο δρόμο από τον περασμένο Μάρτιο, όταν ξεκίνησαν, μαζί με τον σύζυγο της Στόουν, Γκρεγκ, ο οποίος οδηγεί πίσω τους. "Είμαι πάντα μπροστά", εξηγεί η Στόουν. "Θέλω να περνάω πρώτος από τα εμπόδια".

Με καταγωγή από τον Καναδά, η Τζες Στόουν έμαθε για πρώτη φορά να οδηγεί μοτοσικλέτα στους παράδρομους της Λιβερίας, όπου ζούσε τότε με τον Greg, πριν από μια δεκαετία και παραδέχεται ότι δεν ήταν καθόλου εύκολη διαδικασία."Το να σε μαθαίνει ο σύντροφός σου πώς να οδηγείς δεν είναι και το καλύτερο πράγμα", προσθέτει. "Δεν ήταν πολύ υπομονετικός μαζί μου".

Μόλις αισθάνθηκε τελικά άνετα πάνω σε μια μοτοσικλέτα, το ζευγάρι, που είναι παντρεμένο εδώ και οκτώ χρόνια, έκανε μαζί ένα οκτάμηνο ταξίδι με μοτοσικλέτα από τη Βόρεια στη Νότια Αμερική. Λίγα χρόνια μετά την επιστροφή τους, μετακόμισαν στη Γουατεμάλα και ήταν τότε που η Μόξι μπήκε στη ζωή τους.

"Με διάλεξε 100%", λέει η Τζες Στόουν, αφηγούμενη τη στιγμή που είδε για πρώτη φορά τον σκύλο, ενώ έβλεπε μια γέννα κουταβιών γερμανικού ποιμενικού σε μια από τις γειτονικές πόλεις."Ήταν εκεί στα πόδια μου και περίμενε να την αγαπήσω".

Τόσο η Στόουν όσο και ο σύζυγός της ήταν αποφασισμένοι να συμπεριλάβουν τη Μόξι στα ταξίδια τους, η Τζες εξηγεί ότι "δεν ήθελε να έχει ένα sidecar ή ένα τρέιλερ ή κάτι που θα άλλαζε πραγματικά τη δυναμική της οδήγησης", τώρα που επιτέλους αισθανόταν άνετα πάνω σε μια μοτοσικλέτα. Γρήγορα όμως άρχισαν να σχεδιάζουν αυτό που αργότερα θα γινόταν το K9 Moto Cockpit, ένα μεταφορέα σκύλων για μοτοσικλέτες που κατασκευάζουν στη Γουατεμάλα, μαζί με μια σειρά από εξοπλισμό για σκύλους εξωτερικού χώρου, μέσω της εταιρείας τους Ruffly.

"Όλοι πάντα ρωτούν πόσος χρόνος χρειάζεται για να μάθεις στον σκύλο σου να οδηγεί", λέει ο Stone. "Ειλικρινά, η Μόξι χρειάστηκε το Σαββατοκύριακο."Μου πήρε πολύ περισσότερο χρόνο για να νιώσω άνετα έχοντας τόσο μεγάλο βάρος στην πλάτη, επειδή δεν είχα ποτέ οδηγήσει με συνεπιβάτη".

Αφού αποφάσισε ότι ήταν έτοιμη για άλλη μια μεγάλη περιπέτεια, αυτή τη φορά με τη Μόξι μαζί της, η Τζες απευθύνθηκε στον παγκόσμιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό Girl Up - μια πρωτοβουλία ανάπτυξης ηγετικών ικανοτήτων με επίκεντρο τα κορίτσια - και η περιπέτεια GoRUFFLY Around the World γεννήθηκε.

"Προφανώς ήθελα να ταξιδέψω στον κόσμο", λέει η Στόουν, η οποία στοχεύει να συγκεντρώσει 100.000 δολάρια για τα παγκόσμια προγράμματα ενδυνάμωσης του Girl Up. "Αλλά ήθελα επίσης να δείξω στους ανθρώπους ότι μπορείς να το κάνεις με έναν μεγάλο σκύλο".

Το γεγονός ότι μπόρεσε να πάρει τη Moxie σε αυτό το συγκεκριμένο ταξίδι κάνει την εμπειρία ακόμα πιο ξεχωριστή.

"Είναι σαν να βιώνεις την περιπέτεια δύο φορές", εξηγεί. "Την βιώνεις για τον εαυτό σου. Και μετά την βιώνεις από την οπτική της, επειδή είναι ακριβώς πίσω μου."Την βλέπω [τη Μόξι] στον καθρέφτη μου όλη την ώρα. Το κεφάλι της είναι ακριβώς στο πλάι μου. Μερικές φορές μάλιστα ακουμπάει τη μουσούδα της εκεί πάνω. "Με κάνει να νιώθω τόσο ευτυχισμένη που βιώνει πραγματικά τα πάντα. Είναι πάντα νέα αξιοθέατα, ήχοι και μυρωδιές που κοιτάζει και βιώνει".

Φυσικά, το ταξίδι με σκύλο έχει και τα μειονεκτήματά του. Περιορίζονται σε μεγάλο βαθμό σε μέρη φιλικά προς τους σκύλους και βασίζονται στο άγριο κάμπινγκ και περιστασιακά σε Airbnbs, ενώ βρίσκονται στο δρόμο, ώστε η Μόξι να μπορεί να περιφέρεται ελεύθερα."Πρέπει να είστε ο τύπος του ανθρώπου που απολαμβάνει τα φυσικά μέρη και την ύπαιθρο", προσθέτει η Stone. "Γιατί αυτά είναι τα μέρη όπου μπορούμε να την φέρουμε. Αν θέλεις να είσαι στην πόλη και να πας σε όλα αυτά τα φανταχτερά εστιατόρια, το να ταξιδεύεις με έναν σκύλο το κάνει λίγο πιο δύσκολο".

Ενώ αρχικά σχεδίαζαν να ταξιδέψουν από τη Γουατεμάλα μέχρι τον Αρκτικό Ωκεανό και να διασχίσουν τον Καναδά, προτού πετάξουν για την Ισπανία και κατευθυνθούν προς την Αφρική, η σημαντική αύξηση του κόστους λόγω μιας σειράς θεμάτων, όπως η άνοδος των τιμών του πετρελαίου και οι ελλείψεις προμηθειών, τους ανάγκασε να αλλάξουν τη διαδρομή τους.

Ο Στόουν επισημαίνει ότι η Μόξι πρέπει να μεταφερθεί σε ένα γιγαντιαίου μεγέθους κιβώτιο ως ασυνόδευτο φορτίο λόγω του μεγέθους της.Αυτό σήμαινε ότι το συνολικό κόστος μόνο γι' αυτήν θα ήταν περίπου 6.500 δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των κτηνιατρικών αμοιβών, της μεταφοράς φορτίου και των τελών του διεθνούς εξαγωγέα κατοικίδιων ζώων από το Τορόντο στην Ισπανία, αν είχαν επιμείνει στο αρχικό τους σχέδιο.Η τιμή της μεταφοράς των μοτοσικλετών τους είχε επίσης αυξηθεί σημαντικά μέχρι τη στιγμή που ξεκίνησαν το ταξίδι.

"Απλώς έγινε πολύ ακριβό", λέει ο Stone, ο οποίος καταγράφει το ταξίδι μέσω Instagram, καθώς και μέσω μιας εβδομαδιαίας σειράς στο YouTube.


Τελικά επέλεξαν να ταξιδέψουν "από άκρη σε άκρη και από πάνω προς τα κάτω", πραγματοποιώντας το ταξίδι τους από τη Γουατεμάλα στο Μεξικό, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και στη συνέχεια στον Αρκτικό Ωκεανό. Από εκεί, άρχισαν να οδηγούν προς την κορυφή της Βόρειας Αμερικής, πριν κάνουν στροφή και επιστρέψουν προς τη Νότια Αμερική.

Πηγή: CNN

Aκολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

30 Ιαν 2023

Life story: o Ιωάννης Βαρβάκης, ο τετραπέρατος Έλληνας που ανακάλυψε το χαβιάρι και ευεργέτησε την πατρίδα του- Μέρος Α'

Από το νησάκι των Ψαρρών στην Οδησσού και το Αστραχάν. Ο πλούτος και η μεγάλη αγάπη για την πατρίδα.

30 Ιαν 2023

Ντρου Μπάριμορ για Λεονάρντο Ντι Κάπριο: "λατρεύω ότι ακόμα κάνει clubbing"

Γιατί όλοι ξέρουμε πια πως ο Λεονάρντο δεν θα μεγαλώσει ποτέ.

Περισσότερα από

News

30 Ιαν 2023

Ο οίκος Louis Vuitton ντύνει με "Τέχνη" τα παγκόσμια αξιοθέατα

Η Louis Vuitton χρησιμοποιεί το AR στο τελευταίο έργο της διάσημης εικαστικού Yayoi Kusama, για να διακοσμήσει δημοφιλή παγκόσμια κτήρια.

30 Ιαν 2023

STYLE NOT COM: Ο άνθρωπος πίσω από το πιο επιδραστικό Instagram account μόδας αυτή τη στιγμή

Ο Beka Gvishiani είναι ο άνθρωπος πίσω από το STYLE NOT COM, το πιο επιδραστικό Instagram account μόδας αυτή τη στιγμή.

30 Ιαν 2023

Το σούπερ μόντελ που θηλάζει το μωρό της πριν βγει στην πασαρέλα

H όμορφη φωτογραφία στα back stage του σόου του Schiaparelli είναι από τις πιο όμορφες στιγμές στην Εβδομάδα Μόδας Υψηλής Ραπτικής

30 Ιαν 2023

Οι επιστολές του Γκάντι προς τον Χίτλερ- μια κραυγή για την Ειρήνη

Σαν σήμερα δολοφονήθηκε ο Ινδός πολιτικός, στοχαστής και επαναστάτης ακτιβιστής Μαχάτμα Γκάντι, ο οποίος αγωνίστηκε όσο κανείς για την ειρήνη.

30 Ιαν 2023

Αυτός είναι ο ωραιότερος άντρας στον κόσμο. Και δεύτερος ο Κρις Χέμσγουορθ;

Ο Dr Juian De Silva, πλαστικός χειρουργός, αποκαλύπτει ποιος είναι ο ωραιότερος άντρας του κόσμου. Συμφωνείτε;

29 Ιαν 2023

Life Story: o Ιωάννης Βαρβάκης, ο τετραπέρατος Έλληνας που ανακάλυψε το χαβιάρι και ευεργέτησε την πατρίδα του- Μέρος Β

Η ευφυΐα του στο εμπόριο και τα κέρδη που τροφοδότησαν τον ελληνικό αγώνα και την Ελλάδα.

29 Ιαν 2023

Κάια Γκέρμπερ: Η κόρη της Σίντι Κρόφορντ δεν οφείλει την καριέρα της στη μαμά της

"Nepo babies" λέγονται πλέον τα παιδιά των διασήμων που κλείνουν τόσο εύκολα συμβόλαια όταν οι συνάδελφοί τους παλεύουν.

29 Ιαν 2023

"Όταν ξύπνησα, είχε τα χέρια του γύρω από τον λαιμό της γιαγιάς μου, η οποία ούρλιαζε"

Η Όπρα Γουίνφρεϊ γεννήθηκε για να γίνει υπηρέτρια, αρνήθηκε τη μοίρα της και έγινε η πρώτη μαύρη δισεκατομμυριούχος της Αμερικής. Και γνώρισε το πιο σκληρό πρόσωπο της ενδοοικογενειακής βίας από πολύ νωρίς.

29 Ιαν 2023

Ελένη Μαλιού: "Τα αναδοχάκια μου είναι μέρος της ψυχής μου"

Η κυρία Μαλιού και η οικογένεια της προσφέρουν μια ανοιχτή αγκαλιά σε μωρά από το Ίδρυμα Μητέρα που έπειτα υιοθετούνται.

29 Ιαν 2023

Ντέιβιντ Μπέκαμ: Το συγκινητικό του μήνυμα στην 102 ετών θαυμάστριά του

Ο πρώην άσος της μπάλας έστειλε ένα βίντεο στη θαυμάστριά του, που μετρά 102 έτη