ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πιάνεις λίγο το κρασί του Μπραντ;-Τα κρασιά των διασήμων κάνουν τη διαφορά στην αγορά

Δεν είναι και λίγοι οι διάσημοι που ασχολούνται με την οινοποιία- από την Κάιλι Μινόγκ και τον Τζον Μπόνους Τζόβι, ως τον Jay-Z και τον Μπραντ Πιτ. Στην υγεία τους.

Κόκκινο, λευκό ή αφρώδες; Ο κόσμος του κρασιού έχει αναπτυχθεί δραστικά τις τελευταίες δεκαετίες, αφήνοντας τους λάτρεις του κρασιού με εκατοντάδες χιλιάδες επιλογές.

Ανάμεσα στις τεράστιες επιλογές που κατακλύζουν τις κάβες και τα σούπερ μάρκετ είναι και τα κρασιά που ανήκουν σε διασημότητες και τα οποία φαίνεται να έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα.

Η Κάιλι Μινόγκ, η οποία λάνσαρε τη σειρά κρασιών της πριν από δύο χρόνια, πούλησε περισσότερα από 7 εκατομμύρια μπουκάλια πέρυσι και το Prosecco της είχε απίστευτες πωλήσεις αξίας 7,7 εκατομμυρίων λιρών.

Η Αυστραλή τραγουδίστρια είναι μία μόνο από τις πολλές διασημότητες -μεταξύ των οποίων ο ράπερ Jay-Z, οι αδελφές Delevingne, ο Jon Bon Jovi και άλλοι- που έχουν μπει στην επιχείρηση παραγωγής κρασιού.

Ας δούμε μερικά από αυτά.

Το Prosecco της Κάιλι Μινογκ

Το ροζ fizz της Κάιλι Μινόγκ που κοστίζει 12 λίρες έχει το εμπορικότερο ροζέ Prosecco στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το αλκοολούχο ποτό στο χρώμα του ρουζ κατέκτησε το ένα έκτο του μεριδίου αγοράς (15,8%) κατά το έτος, με πωλήσεις 7,7 εκατομμυρίων λιρών, ένα τρίτο περισσότερο από τους ανταγωνιστές του, σύμφωνα με την ανάλυση.

Η τραγουδίστρια, 54 ετών, πούλησε πέρυσι περισσότερα από 7 εκατομμύρια μπουκάλια από το χαρτοφυλάκιο κρασιών της.

Τα κρασιά της τραγουδίστριας πωλούνται επίσης σε κορυφαία εστιατόρια για ποσό που φτάνει τις 110 λίρες ανά φιάλη, στο ξενοδοχείο Carlyle στη Νέα Υόρκη και στο Annabel's, το ιδιωτικό κλαμπ μελών στο Λονδίνο.

Η Κάιλι δήλωσε ότι αν και μπορεί να υπάρχει ένα "στίγμα" γύρω από τα κρασιά που ανήκουν σε διασημότητες, πιστεύει ότι η μάρκα της το έχει "παρακάμψει αυτό καθώς έχει γίνει δουλειά για την ποιότητα του".

Το κρασί του Τζον Μπον Τζόβι από τη Γαλλία

Ο Τζον Μπον Τζόβι και ο γιος του Τζες συνεργάστηκαν με τον οινοποιό Gérard Bertrand για να δώσουν ζωή στο Hampton Water Rosé.

Το δίδυμο πατέρα-γιου προσπάθησε να ενώσει τον χαλαρό τρόπο ζωής του Χάμπτονς και της Νότιας Γαλλίας.

Το γλυκό και ξηρό ροζέ, με λιανική τιμή περίπου 16 λίρες, κυκλοφόρησε στις αρχές του 2018. Σκέφτηκαν μαζί την ιδέα για το μπουκάλι.

"Ο μπαμπάς μου και εγώ απολαμβάναμε λίγο ροζέ στην πίσω βεράντα στα ανατολικά", δήλωσε ο Jesse στη DailyMail. 'Ήταν αργά, και μου πρόσφερε ένα τελευταίο ποτήρι "ροζ χυμό" πριν κλείσουμε τη νύχτα.

'Του είπα, κανείς δεν το αποκαλεί πια "ροζ χυμό", είσαι στα Χάμπτονς, είναι Hampton Water.

Με κοίταξε και μου είπε ότι αυτό θα ήταν ένα υπέροχο όνομα για ένα μπουκάλι. Εκείνη τη στιγμή γεννήθηκε το Hampton Water και από τότε δουλεύουμε σκληρά γι' αυτό".

Το Hampton Water ήταν το κορυφαίο ροζέ του Wine Spectator για το 2018. Η μάρκα είναι πλέον διαθέσιμη στην Ιαπωνία, την Αυστραλία, τις Κάτω Χώρες, το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία.

Ο Τζες ισχυρίζεται ότι "ταιριάζει καλά με σχεδόν τα πάντα, από ελαφριά "καλοκαιρινά" φαγητά μέχρι πιο βαριά "χειμερινά" φαγητά" και μπορεί να "απολαμβάνεται όλο το χρόνο".

Η σαμπάνια του Jay-Z κοστίζει 285 λίρες

Αφού ήταν από καιρό οπαδός της πολυτελούς σαμπάνιας Armand de Brignac, ο ράπερ Jay-Z αγόρασε την ακριβή σαμπάνια το 2014.

Κάθε μπουκάλι του αποκλειστικού αφρού, με το παρατσούκλι Ace of Spades, είναι χειροποίητο από μια ομάδα οκτώ ατόμων στο Chigny-les-Roses της Γαλλίας, όπου η μάρκα εδρεύει από την ίδρυσή της το 1763.

Η Armand de Brignac έχει τη φήμη της σαμπάνιας για πάρτι και πιστεύεται ότι είναι η μόνη που διατίθεται σε μπουκάλι 30 λίτρων "Μίδας".

Η σαμπάνια του Jay-Z πωλείται προς 285 λίρες ανά φιάλη. Άλλες ποικιλίες Armand de Brignac κυμαίνονται από 400 έως 1.650 λίρες ανά φιάλη.

Ο ραπέρ είναι φαν της σαμπάνιας, παρουσιάζοντας μία από τις χρυσές φιάλες της στο βιντεοκλίπ του Show Me What You Got το 2006.

Τα κρασιά Il Palagio του Στινγκ και της Τρούντι

Ο Στινγκ και η σύζυγός του Τρούντι παράγουν κρασί στους αμπελώνες της βιοδυναμικής ιταλικής ιδιοκτησίας τους, του κτήματος Il Palagio.

Το ζευγάρι αγόρασε το κτήμα - το οποίο διαθέτει περίπου 350 εκτάρια, σε μεγάλο βαθμό δάσος, με αμπελώνες, ελαιόδεντρα και λίμνες - το 1997.

Επανέφεραν τον "εξαντλημένο και παραμελημένο" αμπελώνα στη ζωή και τώρα παράγουν περίπου 150.000 φιάλες κρασιού ετησίως, σύμφωνα με το Decanter.

Ο ροκ σταρ και η ηθοποιός χρησιμοποιούν ντόπιες και διεθνείς ποικιλίες σταφυλιών για να παράγουν τα κρασιά τους, τα οποία περιλαμβάνουν αφρώδη, λευκά, ροζέ και τρία ερυθρά.

Οι φιάλες πήραν τα ονόματά τους από μερικά από τα δημοφιλή τραγούδια του τραγουδιστή, όπως τα When We Dance, Sister Moon και Message in a Bottle.

Τα κρασιά τους άρχισαν να πωλούνται σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ το φθινόπωρο του 2014. Η λιανική τους τιμή είναι περίπου 10 λίρες και είναι διαθέσιμα για αγορά μέσω διαδικτύου.

Chateau Miraval του Μπραντ Πιτ

Οι πρώην σύζυγοι Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί μπήκαν στην οινοποιία το 2008, όταν αγόρασαν το κτήμα τους Miraval στην Προβηγκία της Γαλλίας.

Το πρώην ζευγάρι ανέλαβε την παραγωγή ενός ροζέ κρασιού που παλαιότερα ήταν γνωστό ως Pink Floyd.

Το κρασί απέδιδε φόρο τιμής στο αγγλικό ροκ συγκρότημα που είχε ηχογραφήσει το άλμπουμ του The Wall στο Chateau Miraval στο Correns.

Το ζευγάρι συνεργάστηκε με τον Γάλλο οινοποιό Marc Perrin για να επινοήσει το ροζέ κρασί Chateau Miraval, το οποίο έχει νότες από βατόμουρο, νεκταρίνι, δαμάσκηνο και φράουλα.

Διαθέτει επίσης λουλουδένιες προτάσεις από άνθη κερασιάς και γιασεμί.

Το Chateau Miraval σημείωσε τεράστια επιτυχία, γεγονός που ώθησε το τότε ζευγάρι να λανσάρει αργότερα μια ροζέ σαμπάνια.

Η Τζολί πούλησε πρόσφατα τις μετοχές της στην εταιρεία κρασιού στην Tenute del Mondo, θυγατρική του κολοσσού ποτών Stoli.

Ο Πιτ εξακολουθεί να κατέχει εν μέρει το οινοποιείο, σε συνεργασία με την οικογένεια Perrin.

Πέρυσι, ωστόσο, η Τζολί -μέσω της πρώην εταιρείας της Nouvel- μήνυσε τον κ. Pitt για 250 εκατομμύρια δολάρια επειδή φέρεται να της έκλεψε την επιχείρηση κρασιού τους. Η αγωγή ισχυρίζεται ότι ο κ. Pitt προσπάθησε να "μεταφέρει κρυφά περιουσιακά στοιχεία" από την επιχείρηση που ήταν συνιδιοκτήτης τους σε φίλους του και άλλες εταιρείες, ξόδεψε "εκατομμύρια σε έργα ματαιοδοξίας" και έδωσε δωρεάν τα μισά εμπορικά σήματα της εταιρείας σε έναν φίλο του.

Ο Πιτ ισχυρίστηκε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η πρώην σύζυγός του συμφώνησαν να μην πουλήσουν το μερίδιό τους στο ακίνητο χωρίς να το εγκρίνουν ο ένας με τον άλλον, καθώς ήταν και οι δύο ιδιοκτήτες

Έκτοτε κατηγόρησε την Τζολί ότι πούλησε το μερίδιό της στο οινοποιείο με πρόθεση να "προκαλέσει εσκεμμένα ζημιά" συνάπτοντας την πώληση με έναν εντελώς "άγνωστο", παραβιάζοντας έτσι τη συμφωνία τους.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

26 Απρ 2024

Σκοτ Ντίσικ: Το Ozempic, η δραματική απώλεια κιλών και η κραυγή απόγνωσης για βοήθεια

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται η υγεία του Σκοτ Ντίσικ - του σταρ απο το Keeping Up with the Kardashians-λόγω της δραματικής απώλειας βάρους με τη χρήση του Ozempic.

Περισσότερα από

News

26 Απρ 2024

Κιάρα Μαρκέζη: Η εγγονή του Άκη Τσοχατζόπουλου στην πασαρέλα της Athens Fashion Week

Η 24χρονη που έγινε γνωστή από το My Style Rocks, περπάτησε στην πασαρέλα της Kathy Heyndels.

26 Απρ 2024

Συλλεκτικό βίντεο: Η (μελαχρινή) Βίκυ Χατζηβασιλείου λέει στη Βουγιουκλάκη ότι τη θαύμαζε... η πρόγιαγιά της!

Η Αλίκη σε κέφια, ένα πρωινό του Μαρτίου το 1994, στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα".

26 Απρ 2024

Σοφία Μπους: "Είμαι queer και επιτέλους νιώθω ότι μπορώ να ανασάνω"

Μετά τις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό, η Σοφία Μπους έκανε coming out και μίλησε για τη σχέση της με την Άσλιν Χάρις.

26 Απρ 2024

Τζέιν Φόντα: Η σπάνια δημόσια εμφάνιση της 86χρονης ηθοποιού με την 21χρονη εγγονή της Βίβα Βαντίμ

Η Τζέιν Φόντα με την εγγονή της, στα βραβεία TIME Earth Awards Gala στη Νέα Υόρκη.

26 Απρ 2024

Η 57χρονη Σάλμα Χάγιεκ σε άγνωστες φωτογραφίες από το γάμο της με τον μεγιστάνα Φρανσουά-Ανρί Πινό

H Σάλμα Χάγιεκ και ο Φρανσουά Ανρί Πινό συμπλήρωσαν 15 χρόνια γάμου. Η εξωτική Μεξικανή ηθοποιός αποκάλυψε στο Instagram αδημοσίευτες φωτογραφίες τους.

26 Απρ 2024

Για safari η Αμαλία Κωστοπούλου με τον σύντροφό της με τα παπούτσια της σεζόν

Οι εντυπωσιακές λήψεις που δημοσίευσε η Αμαλία.

26 Απρ 2024

Κρίστι Τέρλινγκτον: Ποζάρει (σχεδόν) τόπλες στα 55 της και είναι άψογη

"Αισθάνομαι τυχερή που έχω την επιλογή να κάνω το μοντέλο. Ακόμα βιοπορίζομαι από αυτήν την δουλειά"

26 Απρ 2024

Ένα θαύμα στα Μετέωρα: Ο "εργένης των Μετεώρων" βρήκε ταίρι

Ο ασπροπάρης (είδος γύπα) γυρνούσε για χρόνια μόνος στη φωλιά του, φέτος η τύχη του άλλαξε!

26 Απρ 2024

Ράιαν Γκόσλινγκ – Έμιλι Μπλαντ: Εντυπωσιακοί σε ειδική προβολή του "The Fall Guy" στο Λονδίνο

"The Fall Guy" θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 6 Μαΐου

26 Απρ 2024