ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Νάνσυ Ζαμπέτογλου- Θανάσης Αναγνωστόπουλος: "είμαστε τόσο ευγνώμονες γι’ αυτό που συμβαίνει"

Επισκεφθήκαμε την εκπομπή "Στούντιο 4", για να ανακαλύψουμε το μυστικό του καναπέ και να γνωρίσουμε την ομάδα που γεμίζει με φως και ιστορίες τα απογεύματα μας.

Έχουμε φτάσει από νωρίς. Ο Θανάσης και η Νάνσυ ετοιμάζονται στο καμαρίνι τους. Με το που μπαίνει κανείς στο πολύχρωμο στούντιο –το Νο 4 στούντιο στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, εξού και το όνομα της εκπομπής– του φτιάχνει η διάθεση. Πόσο μάλλον όταν και ο Μιχάλης Καλφαγιάννης έχει αρχίσει να παίζει μουσική πριν ξεκινήσει η εκπομπή,προκαλώντας αυτή την αίσθηση που έχουμε όπως όταν περιμένουμε φίλους να έρθουν στο σπίτι. Κάπως έτσι νιώθουμε στο Στούντιο 4. Μια εκπομπή που έχει ως πυρήνα την αληθινή φιλία των παρουσιαστών –της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Θανάση Αναγνωστόπουλου–, μια φιλία που μετρά δεκαετίες. Κι αυτό αποτελεί την ειδοποιό διαφορά του μαγκαζίνο τους: αβίαστος συντονισμός, κοινή αισθητική, κοινές δημοσιογραφικές αξίες και προσέγγιση.

Νάνσυ Ζαμπέτογλου- Θανάσης Αναγνωστόπουλος:  "είμαστε τόσο ευγνώμονες γι’ αυτό που συμβαίνει"

Στούντιο 4

Στούντιο 4

Ποιος άλλος όμως είναι μες στο Στούντιο; Ο Καναπές. Ο Καναπές που θα μπορούσε να είναι από μόνος του χαρακτήρας, κάτι σαν το χέρι στο Adams Family. Ο μπλε βελούδινος καναπές. Εκεί όπου όποιος καθίσει "λύνεται" και καταθέτει την προσωπική του αλήθεια, συγκινώντας όσους βρίσκονται εδώ κι όσους παρακολουθούν από το σπίτι. Ποιον να πρωτοθυμηθούμε από την τρέχουσα σεζόν; Τον Πύρρο Δήμα; Τον Μάκη Τσέλιο; Ή μήπως τον ανερχόμενο Τάσο Λέκκα που μας χάρισε τέτοιο δώρο με όσα διηγήθηκε για τη ζωή του εδώ στον καναπέ; Γιατί το υπέροχο με το Στούντιο 4 είναι πως μας συστήνει και νέους ανθρώπους.

Προσωπικά, δεν θα μπορούσα να μην σταθώ και στη συνέντευξη της Δήμητρας Γαλάνη, την πρώτη για το νέο έτος. Την παρακολουθούσα λοιπόν σχεδόν μαγεμένη να αφηγείται τη διαδρομή της, αλλά και να εκθέτει τις απόψεις της. Επιτέλους, άκουγες έναν προοδευτικό άνθρωπο, με ανοιχτούς ορίζοντες κι ανοιχτή ψυχή σε αυτή τη χώρα. Βλέποντας τη συνέντευξη γέμισα ελπίδα, τόσο που μου ερχόταν σχεδόν να βγω στο μπαλκόνι και να χορέψω σαν τον Ζορμπά (δεν το έκανα). Όμως σκέφτηκα: "αλήθεια τώρα, ποια εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση μπορεί να προκαλέσει έστω και για μια στιγμή ψυχική ανάταση στο κοινό της;".

Το Στούντιο 4, για να το πούμε κι ευθέως, παρουσιάζει αυτή τη στιγμή τις καλύτερες συνεντεύξεις ή κουβέντες -όπως θέλετε πείτε το- στην ελληνική τηλεόραση. Γιατί; Διότι καταθέτει μια νέα προσέγγιση και αισθητική. "Την ποιότητα των συνεντεύξεων τη διαμορφώνουν και οι άνθρωποι που απαντάνε, δεν είμαστε μόνο εμείς" τονίζει ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος, ενώ η Νάνσυ Ζαμπέτογλου εξηγεί: "η σκέψη μας ήταν εξαρχής να καλούμε ανθρώπους που πράγματι θα θέλαμε να περάσουμε ένα απόγευμα μαζί τους. Ανθρώπους θετικούς!". Άρα οι instagram-ικοί τύποι αποκλείονται; "Ναι, δεν έχουμε καλέσει ποτέ κάποιον αυτού του τύπου. Καλούμε μόνο όσους πράγματι θα θέλαμε κι εκτός στούντιο να περάσουμε ένα απόγευμα γνωρίζοντάς τους" αναφέρει η Νάνσυ.

Ποιο είναι λοιπόν το μυστικό του καναπέ; "Δεν ξεκινάμε την κουβέντα προσπαθώντας να την κατευθύνουμε κάπου, να αποσπάσουμε κάποια απάντηση" λέει ο Θανάσης "κι ίσως γι’ αυτό τελικά οι άνθρωποι αφήνονται, διότι ξέρουν ότι δεν έχουμε κρυμμένη ατζέντα, δεν τους περιμένουμε στη γωνία". "Δίνουμε χώρο, χρόνο και τη δική μας αλήθεια" σχολιάζει η Νάνσυ. "Δεν το είχαμε προβλέψει όλο αυτό, δεν το είχαμε σχεδιάσει, δεν σχεδιάζεται αυτό" σημειώνει η ίδια σχετικά με την επιτυχία της πρώτης ώρας της εκπομπής. "Εξάλλου η δουλειά μας έγινε γνωστή γιατί μας βοήθησαν πολύ και όλοι οι συνάδελφοι από άλλες εκπομπές και τα sites που προβάλλουν αποσπάσματα από την εκπομπή. Γιατί –πρέπει να το πούμε αυτό– θέλει γενναιοδωρία να δείχνεις τη δουλειά άλλων. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο στην ουσία πολλαπλασιάζεται η τηλεθέαση" προσθέτει η παρουσιάστρια.

Πολύ συχνά, σύμφωνα και με όσα μας λέει ο social media manager της εκπομπής Κωνσταντίνος Λαζαρίδης "οι καλεσμένοι –όσοι δεν το γνωρίζουν– δεν το πιστεύουν ότι θα μιλήσουν για 40’, όταν έχουν συνηθίσει πως οι συνεντεύξεις διαρκούν 10-15’ πολύ. Μάλιστα, κάποιοι μπορεί και να αντιδράσουν λίγο, αλλά στο τέλος μας λένε "καλά, πέρασε ο χρόνος;”". Το ίδιο θα πει κι εκείνη την ημέρα, παρουσία μας, και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος που είπε ζωντανά στον αέρα "μα καλά δεν έχω ξαναμιλήσει άλλη φορά τόσο πολύ για την προσωπική μου ζωή"! "Πώς ήταν η αίσθηση;" τον ρωτάμε για την συνέντευξή του, την ώρα που φεύγει από το στούντιο. "Ήταν σαν να ξαναβρίσκεις φίλους που έχεις να τα πεις για λίγο καιρό. Έτσι ήταν!" μας απαντά.

Στούντιο 4

Ένα μεγάλο προνόμιο της εκπομπής -αλλά και επιλογή- είναι πως στο Στούντιο 4 οι συνεντεύξεις διαρκούν περίπου μία ώρα και δεν διακόπτονται για διαφημιστικά μηνύματα. Γιατί προφανώς είναι σχεδόν χυδαίο να σου ανοίγει κάποιος την ψυχή του και να τον διακόπτεις για να τα πείτε "όταν γυρίσουμε", όσο κι αν το έχουμε συνηθίσει ως τηλεθεατές. Επιπλέον, εδώ οι παρουσιαστές υποδέχονται τους καλεσμένους τους ως ίσους και όχι αφ’ υψηλού, όχι ως ιερά τέρατα της τηλεόρασης, ως ακλόνητοι πυλώνες της κι εσύ είσαι τόσο, μα τόσο τυχερός που θα τους συναντήσεις.

Το σημαντικότερο όμως είναι πως αυτές οι απογευματινές συζητήσεις είναι μίνι- μάξι δωράκια που έρχονται να μας υπενθυμίσουν ότι οι ανθρώπινες ιστορίες είναι το μεγαλύτερο σχολείο.

Όπου επιτυχία, ψάξε για ομάδα

Αφήνουμε για λίγο του στούντιο και ανεβαίνουμε στο control. Και ναι, είναι όπως βλέπουμε και στις ταινίες, ένας τοίχος γεμάτος μικρότερες οθόνες. Εδώ συναντάμε την αρχισυντάκτρια της εκπομπής, την Κλεοπάτρα Πατλάκη. "Έχετε έτοιμη την φέτα του Μπάτλερ;" την ακούμε να ρωτάει τους συνεργάτες της. What; Τελικά έμαθα πως "φέτα" λένε τα σύντομα πλάνα, και Μπάτλερ ήταν ο Όστιν Μπάτλερ που υποδύεται τον Έλβις στην ομώνυμη ταινία. "Θέλει ψυχραιμία το κοντρόλ και καλή διάθεση. Βεβαίως, υπάρχουν και φορές που θέλεις να ουρλιάξεις", λέει γελώντας η ίδια. "Η τηλεόραση είναι το πιο περίεργο παιχνίδι στον χώρο της δημοσιογραφίας. Είναι ο ορισμός της ομαδικής δουλειάς, αν κάπου σπάσει ένας κρίκος της αλυσίδας, θα φανεί στον αέρα. Ξέρεις, μπορεί να έχεις δύο χαρισματικούς παρουσιαστές, όπως η Νάνσυ και ο Θανάσης, αλλά π.χ. να μην έχεις τη σωστή ομάδα ή το αντίστροφο. Εγώ είμαι ευτυχισμένη που έχω και τα δύο. Οι συντελεστές της εκπομπής είναι οι καλύτεροι χαρακτήρες που μπορείς να βρεις αυτή τη στιγμή στην τηλεόραση (σ.σ: δακρύζει την ώρα που το λέει). Θα τους δεις να δουλεύουν διαρκώς, αλλά και να βοηθούν ο ένας τον άλλον. Είμαι πολύ περήφανη για όλους".

Στούντιο 4

"Η εκπομπή προσφέρει μια πιο χαλαρή ματιά σε όσα γίνονται καθημερινά, διότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μας πλακώνουν και μας στενοχωρούν. Το Στούντιο 4 προσφέρει λοιπόν αυτή τη διέξοδο στον κόσμο. Και έχει μια "περιοδικίστικη” αισθητική- που εμένα ως παλαιού "περιοδικατζή” μου αρέσει πολύ. Οι συνεντεύξεις είναι ανθρώπινες –μαθαίνουμε όσα θα θέλαμε να ρωτήσουμε και οι ίδιοι, χωρίς να φέρουμε σε δύσκολη θέση τους άλλους" σημειώνει ο δημοσιογράφος της εκπομπής Κώστας Βαϊμάκης. Τυχαία απάντησε εκείνος σε ένα τηλεφώνημα τηλεθεατή στο γραφείο, εδώ στην ΕΡΤ, και από τότε η "θέση" του κατοχυρώθηκε. Έγινε ο "κύριος Κώστας" στις καρδιές των τηλεθεατών. Μέχρι και το κινητό του ζητάνε για να τον βρίσκουν! Μα τι τον ρωτάει ο κόσμος; "Α, διάφορα. Από το πού έχουμε πάρει τον καναπέ ή τι ρούχα φοράει σήμερα ο Θανάσης και η Νάνσυ, μέχρι οτιδήποτε".

Στούντιο 4

Συνήθως τηλέφωνα παίρνουν οι μεγαλύτεροι άνθρωποι. Γιατί οι υπόλοιποι είναι online στα social media τόσο της εκπομπής όσο και των παρουσιαστών. "Πιείτε ένα τσαγάκι να ζεσταθείτε" γράφουν στον Θανάση εκείνη την ημέρα που ανέφερε on air ότι κρύωνε στην εκπομπή. "Δεν σας ξέρω αλλά σας αισθάνομαι σαν φίλο, μοιάζει σαν να είμαστε όλοι σε έναν καναπέ" γράφει κάποιος άλλος, "ζωγραφιά καλών ψυχών" αναφέρει ένας τρίτος. "Καλά, εγώ δεν μπορώ, ντρέπομαι, τι να απαντήσω σε κάτι τέτοιο;" αναρωτιέται ο Θανάσης. Μια άλλη κοπέλα έστειλε ένα φανταστικό μήνυμα στην εκπομπή πως μπήκε στο μαιευτήριο για να γεννήσει και μιλούσε στον γιατρό της για την εκπομπή. Τελικά γέννησε τόσο γρήγορα, που μπόρεσε να δει και την εκπομπή παρέα με το μωράκι της! "Τι να πούμε; Είμαστε τόσο ευγνώμονες γι’ αυτό που συμβαίνει" σημειώνει η Νάνσυ.

Στούντιο 4

Η εκπομπή φέτος έγινε τρίωρη, όχι και ένα τόσο εύκολο εγχείρημα. "Όντως, δεν είναι εύκολο. Στην αρχή ο στόχος μας ήταν να γίνουν καλύτερα τα νούμερα της δεύτερης ώρας και το πετύχαμε. Τώρα ανεβαίνει και η τρίτη ώρα" εξηγεί η Νάνσυ. Τους ενδιαφέρει η τηλεθέαση; "Εννοείται! Αλλά εμείς μελετάμε τα νούμερα σε σχέση με τη δική μας εκπομπή, για να διαπιστώσουμε τι αρέσει και τι δεν αρέσει στον κόσμο να βλέπει από εμάς. Για παράδειγμα, από εμάς δεν θέλει κοινωνικά θέματα. Το κάνουν πολύ καλά άλλες εκπομπές αυτό" συμπληρώνει. "Κάνουμε μια εκπομπή με όσα θα θέλαμε και εμείς να δούμε στην τηλεόραση. Αυτή ήταν και είναι η βασική μας αρχή" εξηγεί ο Θανάσης. Θα μπορούσε άραγε να αλλάξει η ελληνική τηλεόραση με… σπόρους σαν το Στούντιο 4; "Μα υπήρχαν σπουδαίοι άνθρωποι στην ελληνική τηλεόραση- ο Φρέντυ Γερμανός, η Μαλβίνα, η Σεμίνα, η Κανέλλη που έκαναν διαφορετικές συζητήσεις και εκπομπές και το επίπεδο της τηλεόρασης δεν άλλαξε. Άρα, όχι δεν θα αλλάξει" απαντά ο Θανάσης.

Στην αρχή της εκπομπής, η ομάδα ζητάει στον καλεσμένο της ημέρας να γράψει μια φράση στην κούπα του, κάτι σαν μότο. Τι θα έγραφαν λοιπόν οι ίδιοι; "Εγώ θα έγραφα "εδώ και τώρα” λέει η Νάνσυ "γιατί έχω την ανάγκη να είμαι παρούσα στη στιγμή". "Εγώ θα έγραφα yolo" - "σιγά βρε Θανάση" του απαντά γελώντας η Νάνσυ. "Όχι, όχι εντάξει, λοιπόν θα έγραφα πως "σήμερα είναι η αρχή της υπόλοιπης ζωής σου”".

Αυτά για σήμερα από το Στούντιο 4.

Συντακτική ομάδα: Κώστας Βαϊμάκης, Θάνος Παπαχάμος, Αθηνά Ζώρζου, Βάλια Ζαμπάρα, Φανή Πλατσατούρα, Κέλλυ Βρανάκη, Κωνσταντίνος Κούρος

Μουσική επιμέλεια: Μιχάλης Καλφαγιάννης

Υπεύθυνη καλεσμένων: Μαρία Χολέβα

Διεύθυνση παραγωγής: Κυριακή Βρυσοπούλου- Σκηνοθεσία: Θανάσης Τσαουσόπουλος

Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram


Read Next

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.

25 Απρ 2024

Κατερίνα Βρανά: "Κλείνω 7 χρόνια φέτος από την ημέρα που δεν πέθανα"

Αυτή είναι η "εορταστκή εβδομάδα επιβίωσης" όπως λέει χαρακτηριστικά η ίδια που 7 χρόνια πριν έδωσε μάχη για τη ζωή της.

24 Απρ 2024

"Προσκυνητής" στο Πανεπιστήμιο Columbia o Αλκίνοος Ιωαννίδης- η ομιλία του και η ακύρωση της συναυλίας

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης βρίσκεται στο πλευρό των φοιτητών αμερικανικών πανεπιστημίων που μάχονται για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση των παλαιστινιακών εδαφών. Τοὺς τραγούδησε τον "Προσκυνητή".

24 Απρ 2024

Κάρις Ζέτα Ντάγκλας: Έκλεισε τα 21 με ένα iconic φόρεμα της μαμάς της - Το είχε φορέσει πριν από 25 χρόνια

Το μεταξωτό ροζ φόρεμα Ungaro με τη δαντέλα που είχε φορέσει η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς το 1999, όταν βραβεύτηκε για τον ρόλο της στην ταινία "Η μάσκα του Ζορρό".