ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η κρίση της Εισαγγελέως για τον Πέτρο Φιλιππίδη- τι συμβούλευσε τους δικαστές

Με μελανά χρώματα περιέγραψε κατά το κλείσιμο της αγόρευσής της τον Πέτρο Φιλιππίδη η εισαγγελέας, Στέλλα Στόγια η οποία αναφερόμενη συνολικά στην προσωπικότητα και τη συμπεριφορά του επιφανούς ηθοποιού σημείωσε:"Καταχράστηκε την ισχυρή του θέση ο κατηγορούμενος, ενεργώντας με έπαρση, έχοντας εξουσιαστική συμπεριφορά, συμπεριφερόταν σαν κακομαθημένο ποδί που δεν μπορούσε να ακούσει όχι. Και όταν άκουγε το όχι γινόταν αγρίμι. Το όχι το άκουγε σαν ναι. Δεν μπορούσε να δεχθεί ότι νέες ηθοποιοί τού λένε όχι. Είχε το σύνδρομο του εξουσιαστή, ο μάρτυρας Μπιμπίλας κατέθεσε για τον αυτοκράτορα Φιλιππίδη. Βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του, νόμιζε μπορούσε να έχει ό,τι ήθελε, όποια ήθελε. Μας είπε δεν είχε λόγο να βιάσει, αναρωτιέμαι χρειάζεται λόγος; Ο βιαστής σκέφτεται έχω το δικαίωμα να κυριαρχώ επί του άλλο ατόμου... ".

Στην έναρξη της αγόρευσής της, η εισαγγελέας ζήτησε από τους δικαστές να μην επηρεαστούν από τη δημοσιότητα και το αρνητικό κλίμα για τον κατηγορούμενο, να μην τον κρίνουν για την ηθική υπόστασή του, αλλά να κρίνουν με βάση τα πραγματικά περιστατικά σε σχέση με τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Επίσης, στην εισαγωγή της αγόρευσής της, όσον αφορά την υπόθεση και όσα ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος, είπε: "Η θέση περί οργανωμένου σχεδίου για να "ξαναμοιραστει η πίτα" που εκφράζει ο κατηγορούμενος δεν κρίνεται πειστική. Σήμερα η υπεράσπιση με τα στοιχεία που κατέθεσε θεωρεί πως μας έφερε το "κομματάκι που έλειπε από το παζλ". Όμως για την ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου απαιτείται ένας αρχηγός, ένας εγκέφαλος. Σε αυτό ο κατηγορούμενος δεν μας έδωσε οριστικές απαντήσεις... Πώς γνώριζαν οι αρχικές καταγγέλουσες για την ιστορία των τριών φερόμενων θυμάτων; Αυτές οι κύριες (φερόμενα θύματα) αποφάσισαν να υποβάλλουν εαυτούς σε μία οδυνηρή διαδικασία, να εκθέσουν την προσωπικής τους ζωή για να πλήξουν τον κατηγορούμενο; Εθελόντριες όπως λέει ο ίδιος; Τελικά μετά την αποκαθήλωση του κατηγορούμενου ξαναμοιραστηκε η πίτα;

Στο "γιατί τώρα;" της υπεράσπισης η εισαγγελέας απάντησε: "Γιατί τώρα ένιωσαν έτοιμες. Γιατί τώρα ένιωσαν δυνατές".

Για ποια εγκλήματα ζητά να καταδικαστεί

Ενοχή για τις δύο απόπειρες βιασμού που βαρύνουν τον Πέτρο Φιλιππίδη ζήτησε η εισαγγελέας. Κατά την εισαγγελική λειτουργό, οι δύο γυναίκες που κατήγγειλαν ότι ο θιασάρχης αποπειράθηκε να τις βιάσει είπαν την αλήθεια.

Η εισαγγελέας αναφερόμενη στο δεύτερο περιστατικό απόπειρας βιασμού το 2010 στο Θέατρο Μουσούρη, διετύπωσε την άποψη ότι η πράξη του βιασμού δεν ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με τα καταγγελόμενα, για διάφορους λόγους. "Η πράξη του δεν ολοκληρώθηκε όχι επειδή με δίκη του βούληση τη σταμάτησε, αλλά γιατί όπως κατέθεσε η καταγγέλλουσα "ξενέρωσε"", σημείωσε η εισαγγελέας.

Η ίδια παρατήρησε, επίσης, ότι η καταγγέλουσα αναφέρει όλα τα περιστατικά που εξιστορεί με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις καταθέσεις της.

Στον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι η καταγγέλουσα τον εκδικέιται για στοιχεία και σημεία κατά την διάρκεια του επαγγελματικού βίου τους, η εισαγγελέας τόνισε πως "αν ήταν συναινετικό αυτό που έγινε γιατί δεν πήρε το ρόλο; Γιατί στη συνέχεια δεν συνεργάστηκαν ποτέ; Γιατί δεν έπαιξε στις δύο σειρές του mega;". Όπως επεσήμανε, η υπεράσπιση επιχείρησε να τρώσει την αξιοπιστία της, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η δεύτερη καταγγέλλουσα απαντούσε στα τηλέφωνα του κατηγορουμένου και στα όσα ερωτικά της απηύθυνε.

Για την πρώτη απόπειρα, το 2014, στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου στο Παλαιό Ψυχικό, η κ. Στόγια τόνισε πως η "καταγγέλουσα, κατά την κατάθεσή της, είχε πάθει κρίση εκείνη τη στιγμή. Έκανε σαν αγρίμι και προσπαθούσε να αποτρέψει τον κατηγορούμενο από το εγκληματικό σχέδιό του, που ήταν να του κάνει πεολειχία. Μέσα στον πανικό της, της είχε μείνει η εντύπωση πως ήταν κλειδωμένη η πόρτα. "Είναι εκείνη η στιγμή που λες, πως δεν το έκανα. Γιατί δεν δοκίμασα να ανοίξω; Και τα βάζεις με τον εαυτό σου", μας κατέθεσε εδώ στο δικαστήριο. Η θέση του κατηγορουμένου απέναντι στην κατηγορία είναι πως υπήρχε ερωτική διάθεση. Αν υπήρξε συναίνεση γιατί δεν τον αναζήτησε αργότερα; Γιατί δεν επιδιώκει να τον συναντήσει ξανά; Έγινε λόγος για το ημερολόγιό της. Πώς είναι δυνατόν, είπε η υπεράσπιση, για αυτό που της συνέβη να μη γράψει κάτι; Και γιατί να γράψει; Γιατί να καταγράψει κάτι φρικτό που της συνέβη. Οι σελίδες εκείνες τις ημέρες είναι κενές. Είναι ενδεικτικό και αυτό".

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

13 Δεκ 2025

Ράνια της Ιορδανίας | Αγκαλιά με την εγγονή της, πριγκίπισσα Iman, στη χριστουγεννιάτικη κάρτα της βασιλικής οικογένειας

Η οικογενειακή φωτογραφία που συνόδευσε τις ευχές της βασιλικής οικογένειας της Ιορδανίας.

13 Δεκ 2025

Σοφία Καρβέλα | Το super θρεπτικό πρωινό που απολαμβάνει μετά το γυμναστήριο

Η Σοφία Καρβέλα μοιράστηκε μία φωτογραφία με το πρωινό της.

Περισσότερα από

News

13 Δεκ 2025

Ελισάβετ Τσάκου | Η κόρη της Σίλιας Κριθαριώτη μεγάλωσε - Η σπάνια φωτογραφία της

Η Σίλια Κριθαριώτη μοιράστηκε μία σπάνια φωτογραφία της κόρης της, Ελισάβετ Τσάκου.

13 Δεκ 2025

Dasha Zhukova - Σταύρος Νιάρχος | Σπάνια βραδινή εμφάνιση σε gala στη Νέα Υόρκη

Η συλλέκτρια έργων τέχνης και ο γόνος της οικογένειας Νιάρχου έδωσαν το παρών στο Art & Artists Gala του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης στη Νέα Υόρκη.

13 Δεκ 2025

Χρυσή Βαρδινογιάννη | Με τη Μαριάννα Γουλανδρή Λαιμού και καλή της φίλη σε ένα ξεχωριστό Christmas lunch

Η κόρη της Αγάπης Πολίτη και του Γιώργου Βαρδινογιάννη ποζάρει χαμογελαστή στον φακό με αγαπημένα της πρόσωπα.

13 Δεκ 2025

Girls night out για τη Σταματίνα Τσιμτσιλή | Η βραδινή έξοδος σε νυχτερινό κέντρο με τις φίλες της

Μία βραδιά με τις φίλες της θέλησε να περάσει η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

13 Δεκ 2025

Nina Flohr | Έγινε νονά της κόρης της πριγκίπισσας Βεατρίκης που έλαβε ελληνικό όνομα - Η privé τελετή στο Λονδίνο

Ποιοι έδωσαν το παρών στην ιδιωτική τελετή στη βρετανική μητρόπολη – Την επιχειρηματία συνόδευσε ο σύζυγός της, Φίλιππος Ντε Γκρες.

13 Δεκ 2025

Ο βασιλιάς Κάρολος ανακοίνωσε μία σημαντική εξέλιξη στη μάχη του με τον καρκίνο

Η εμφάνιση του Βρετανού μονάρχη στην εκπομπή Stand Up To Cancer, η οποία στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τον καρκίνο.

13 Δεκ 2025

Βάσια Γκολφινοπούλου | Η τηλεοπτική "Σάντρα" μάς δείχνει το πανέμορφο γιορτινό σαλόνι της

Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο σκηνικό έχει στο σαλόνι της η Βάσια Γκολφινοπούλου.

12 Δεκ 2025

Cher | Παντρεύεται με τον 39χρονο σύντροφό της την ημέρα των 80ών γενεθλίων της;

Όσα αναφέρει πρόσωπο από το περιβάλλον της ντίβας της μουσικής σκηνής.

12 Δεκ 2025

Ελένη Βουλγαράκη | Με υπέροχο βραδινό σύνολο σε χριστουγεννιάτικο δείπνο

Η Ελένη Βουλγαράκη σε μία glamorous κοσμική εμφάνιση.

12 Δεκ 2025

Ο Βασιλιάς Κάρολος θα μιλήσει για την εμπειρία του με τον καρκίνο

Το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του Βρετανού μονάρχη.