ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η κρίση της Εισαγγελέως για τον Πέτρο Φιλιππίδη- τι συμβούλευσε τους δικαστές

Με μελανά χρώματα περιέγραψε κατά το κλείσιμο της αγόρευσής της τον Πέτρο Φιλιππίδη η εισαγγελέας, Στέλλα Στόγια η οποία αναφερόμενη συνολικά στην προσωπικότητα και τη συμπεριφορά του επιφανούς ηθοποιού σημείωσε:"Καταχράστηκε την ισχυρή του θέση ο κατηγορούμενος, ενεργώντας με έπαρση, έχοντας εξουσιαστική συμπεριφορά, συμπεριφερόταν σαν κακομαθημένο ποδί που δεν μπορούσε να ακούσει όχι. Και όταν άκουγε το όχι γινόταν αγρίμι. Το όχι το άκουγε σαν ναι. Δεν μπορούσε να δεχθεί ότι νέες ηθοποιοί τού λένε όχι. Είχε το σύνδρομο του εξουσιαστή, ο μάρτυρας Μπιμπίλας κατέθεσε για τον αυτοκράτορα Φιλιππίδη. Βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του, νόμιζε μπορούσε να έχει ό,τι ήθελε, όποια ήθελε. Μας είπε δεν είχε λόγο να βιάσει, αναρωτιέμαι χρειάζεται λόγος; Ο βιαστής σκέφτεται έχω το δικαίωμα να κυριαρχώ επί του άλλο ατόμου... ".

Στην έναρξη της αγόρευσής της, η εισαγγελέας ζήτησε από τους δικαστές να μην επηρεαστούν από τη δημοσιότητα και το αρνητικό κλίμα για τον κατηγορούμενο, να μην τον κρίνουν για την ηθική υπόστασή του, αλλά να κρίνουν με βάση τα πραγματικά περιστατικά σε σχέση με τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Επίσης, στην εισαγωγή της αγόρευσής της, όσον αφορά την υπόθεση και όσα ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος, είπε: "Η θέση περί οργανωμένου σχεδίου για να "ξαναμοιραστει η πίτα" που εκφράζει ο κατηγορούμενος δεν κρίνεται πειστική. Σήμερα η υπεράσπιση με τα στοιχεία που κατέθεσε θεωρεί πως μας έφερε το "κομματάκι που έλειπε από το παζλ". Όμως για την ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου απαιτείται ένας αρχηγός, ένας εγκέφαλος. Σε αυτό ο κατηγορούμενος δεν μας έδωσε οριστικές απαντήσεις... Πώς γνώριζαν οι αρχικές καταγγέλουσες για την ιστορία των τριών φερόμενων θυμάτων; Αυτές οι κύριες (φερόμενα θύματα) αποφάσισαν να υποβάλλουν εαυτούς σε μία οδυνηρή διαδικασία, να εκθέσουν την προσωπικής τους ζωή για να πλήξουν τον κατηγορούμενο; Εθελόντριες όπως λέει ο ίδιος; Τελικά μετά την αποκαθήλωση του κατηγορούμενου ξαναμοιραστηκε η πίτα;

Στο "γιατί τώρα;" της υπεράσπισης η εισαγγελέας απάντησε: "Γιατί τώρα ένιωσαν έτοιμες. Γιατί τώρα ένιωσαν δυνατές".

Για ποια εγκλήματα ζητά να καταδικαστεί

Ενοχή για τις δύο απόπειρες βιασμού που βαρύνουν τον Πέτρο Φιλιππίδη ζήτησε η εισαγγελέας. Κατά την εισαγγελική λειτουργό, οι δύο γυναίκες που κατήγγειλαν ότι ο θιασάρχης αποπειράθηκε να τις βιάσει είπαν την αλήθεια.

Η εισαγγελέας αναφερόμενη στο δεύτερο περιστατικό απόπειρας βιασμού το 2010 στο Θέατρο Μουσούρη, διετύπωσε την άποψη ότι η πράξη του βιασμού δεν ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με τα καταγγελόμενα, για διάφορους λόγους. "Η πράξη του δεν ολοκληρώθηκε όχι επειδή με δίκη του βούληση τη σταμάτησε, αλλά γιατί όπως κατέθεσε η καταγγέλλουσα "ξενέρωσε"", σημείωσε η εισαγγελέας.

Η ίδια παρατήρησε, επίσης, ότι η καταγγέλουσα αναφέρει όλα τα περιστατικά που εξιστορεί με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις καταθέσεις της.

Στον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι η καταγγέλουσα τον εκδικέιται για στοιχεία και σημεία κατά την διάρκεια του επαγγελματικού βίου τους, η εισαγγελέας τόνισε πως "αν ήταν συναινετικό αυτό που έγινε γιατί δεν πήρε το ρόλο; Γιατί στη συνέχεια δεν συνεργάστηκαν ποτέ; Γιατί δεν έπαιξε στις δύο σειρές του mega;". Όπως επεσήμανε, η υπεράσπιση επιχείρησε να τρώσει την αξιοπιστία της, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η δεύτερη καταγγέλλουσα απαντούσε στα τηλέφωνα του κατηγορουμένου και στα όσα ερωτικά της απηύθυνε.

Για την πρώτη απόπειρα, το 2014, στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου στο Παλαιό Ψυχικό, η κ. Στόγια τόνισε πως η "καταγγέλουσα, κατά την κατάθεσή της, είχε πάθει κρίση εκείνη τη στιγμή. Έκανε σαν αγρίμι και προσπαθούσε να αποτρέψει τον κατηγορούμενο από το εγκληματικό σχέδιό του, που ήταν να του κάνει πεολειχία. Μέσα στον πανικό της, της είχε μείνει η εντύπωση πως ήταν κλειδωμένη η πόρτα. "Είναι εκείνη η στιγμή που λες, πως δεν το έκανα. Γιατί δεν δοκίμασα να ανοίξω; Και τα βάζεις με τον εαυτό σου", μας κατέθεσε εδώ στο δικαστήριο. Η θέση του κατηγορουμένου απέναντι στην κατηγορία είναι πως υπήρχε ερωτική διάθεση. Αν υπήρξε συναίνεση γιατί δεν τον αναζήτησε αργότερα; Γιατί δεν επιδιώκει να τον συναντήσει ξανά; Έγινε λόγος για το ημερολόγιό της. Πώς είναι δυνατόν, είπε η υπεράσπιση, για αυτό που της συνέβη να μη γράψει κάτι; Και γιατί να γράψει; Γιατί να καταγράψει κάτι φρικτό που της συνέβη. Οι σελίδες εκείνες τις ημέρες είναι κενές. Είναι ενδεικτικό και αυτό".

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

03 Φεβ 2026

Μιμή Ντενίση | Ποια είναι η αδερφή της Σοφία, που βρέθηκαν μαζί σε μουσική βραδιά

Η Μιμή Ντενίση σε σπάνια δημόσια εμφάνιση με την αδερφή της.

03 Φεβ 2026

Melania Trump | Ο σκηνοθέτης του πολυσυζητημένου ντοκιμαντέρ της εμφανίζεται σε φωτογραφίες με τον Jeffrey Epstein

Τα διεθνή μέσα κάνουν λόγο για φερόμενη εμπλοκή του Brett Ratner στο σκάνδαλο Epstein.

Περισσότερα από

News

03 Φεβ 2026

Εξορία ή διαζύγιο για τη Mette Marit μετά τις νέες αποκαλύψεις των emails της με τον Epstein

Οι συνέπειες της αποκάλυψης της επικοινωνίας του Epstein με την Mette-Marit και τα ηλεκτρονικά μηνύματα που καταδεικνύουν τη στενή τους φιλία.

03 Φεβ 2026

Αλεξάνδρα Κωστοπούλου | Για σκι σε υπερπολυτελές θέρετρο της Γαλλίας

Η Αλεξάνδρα Κωστοπούλου έκανε την απόλυτη χειμερινή απόδραση.

03 Φεβ 2026

Nina Flohr | Πρόδωσε μία πληροφορία που δεν γνωρίζαμε για τον Φίλιππο Ντε Γκρες

Η αποκάλυψη της επιχειρηματία για τον σύζυγό της.

03 Φεβ 2026

Η Marie Chantal απολαμβάνει το πρωινό της στην πολυτελή της κατοικία

Τι επέλεξε η σύζυγος του Παύλου Ντε Γκρες για το πρώτο γεύμα της ημέρας.

03 Φεβ 2026

H πριγκίπισσα που αντάλλασσε emails με τον Τζέφρι Έπσταϊν - Νέες αποκαλύψεις

Αποκαλύψεις που προκαλούν αίσθηση έρχονται σε μία από τις πιο ευαίσθητες περιόδους για τη νορβηγική βασιλική οικογένεια.

03 Φεβ 2026

Κατερίνα Καινούργιου | Ξεκίνησε να λαμβάνει τα πρώτα βρεφικά δώρα για τη μπέμπα της

Η Κατερίνα Καινούργιου μοιράζεται τα άκρως χαριτωμένα δώρα που έλαβε από τους αγαπημένους της για τη μικρή της.

03 Φεβ 2026

Η Νίκη Παλληκαράκη τολμά να συμμετέχει σε τρεις διαφορετικές παραστάσεις την ίδια σεζόν

Η αγαπημένη ηθοποιός μιλά για όσα την εξιτάρουν στους τρεις ρόλους που καλείται να ερμηνεύσει αυτή τη θεατρική σεζόν.

02 Φεβ 2026

Σταματίνα Τσιμτσιλή | Με glam look σε δείπνο με τον Θέμη Σοφό

Σταματίνα Τσιμτσιλή & Θέμης Σοφός υποδέχτηκαν τον Φεβρουάριο σε χειμερινό προορισμό.

02 Φεβ 2026

Marius Borg Høiby | Λίγες ώρες πριν από τη δίκη του, συλλαμβάνεται με νέες κατηγορίες

Αν και το δικαστήριο για τις 38 κατηγορίες που τον βαραίνουν ξεκινά την Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2026, ο γιος της πριγκίπισσας Mette-Marit της Νορβηγίας βρίσκεται ήδη υπό κράτηση.

02 Φεβ 2026

Donald Trump | Γιατί απειλεί με μήνυση τον παρουσιαστή των βραβείων Grammy, Trevor Noah;

Ο οικοδεσπότης των Grammys αναφέρθηκε στον εκλιπόντα καταδικασμένο δράστη, Jeffrey Epstein προκαλώντας την αντίδραση του Trump.