ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση: Γεμάτη συγκίνηση αποχαιρετάει την γιαγιά της

Η φωτογραφία του γιου της, Νίκου, με την προγιαγιά του.

Ερριέτα Λάτση NDP

Στην εκπνοή της προηγούμενης χρονιάς, η οικογένεια Λάτση βίωσε μια σημαντική απώλεια, αφού η μητέρα της Μαριάννας Λάτση, Εριέττα Λάτση – Τσουκαλά άφησε την τελευταία της πνοή στις 28 Δεκεμβρίου σε ηλικία 97 ετών. Αγαπημένα πρόσωπα, φίλοι και συνεργάτες έσπευσαν να συλλυπηθούν την οικογένεια, υπερτονίζοντας την σημαντική συνεισφορά της στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας μας. Με την σειρά της, η εγγονή της Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, αποχαιρέτησε την γιαγιά της με ένα συγκινητικό μήνυμα στα social media.

Με μια φωτογραφία του γιου της, Νίκου, όπου κρατάει σφιχτά την προγιαγιά του, Εριέττα, η κόρη της Μαριάννας Λάτση και του αείμνηστου Νίκου Κούρκουλου προχώρησε στον απολογισμό της περασμένης χρονιάς, επισημαίνοντας πως η οικογένεια τους "υποδέχθηκε μια νέα ζωή, αποχαιρετώντας ωστόσο μια παλαιότερη".

"2022, Σε ευχαριστώ. Όχι γιατί ήσουν εύκολη χρονιά - κάθε άλλο. Όμως είμαστε εδώ και έχουμε την υγεία μας. Φέτος, η οικογένειά μας υποδέχθηκε μια νέα ζωή και αποχαιρέτησε μια παλαιότερη. Η παλαιότερη ζωή που έφυγε δεν ήταν τυχαία - αποτελούσε την ζωντανή ιστορία της οικογένειάς μας.

Μια γυναίκα η οποία επέλεξε και στήριξε τον άντρα της ζωής της, όταν εκείνος ακόμα δυσκολευόταν να βάλει φαγητό στο τραπέζι. Μια γυναίκα που παρέμεινε ο ίδιος ακριβώς άνθρωπος, παρά τον ασύλληπτο πλούτο που απέκτησε αργότερα στην ζωή της. Μια γυναίκα που δεν έζησε ποτέ σε μεγάλο σπίτι και μια γιαγιά που μας μαγείρευε χοντρά μακαρόνια βουτύρου με κεφαλοτύρι και μας έμαθε να φτιάχνουμε πασχαλινά κουλουράκια. Μια γυναίκα που δεν ξέχασε ποτέ από που προήλθε. Η γιαγιά μας η Εριέττα.

Πάμε τώρα στην νέα ζωή που ήρθε εκατό χρόνια μετά την γέννηση της γιαγιάς. Η νέα αυτή ζωή άλλαξε τα πάντα για εμάς. Μας χάρισε συναισθήματα που δεν είχαμε ξαναβιώσει, χαμόγελα που μας λιώνουν την καρδιά λες και είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάποιον να χαμογελάει και μας απέδειξε ότι τελικά ένας (ή μάλλον δυο άνθρωποι) μπορούν να σταθούν όρθιοι παρά την αϋπνία εννέα μηνών. Μας έδωσε επίσης την χαρά, μετά από τόσα χρόνια, όταν φωνάζουμε το όνομα Νίκος, κάποιος να γυρίζει να μας κοιτάξει και μας μοίρασε νέους ρόλους, όπως αυτόν της μαμάς, του μπαμπά, της γιαγιάς, του θείου, της θείας, του νονού και της νονάς. Ρόλους, που έχουμε σκοπό να τιμήσουμε και να υπηρετήσουμε όπως τους αξίζει.

Το 2022 ήταν σημαντική χρονιά, όχι επειδή ήταν εύκολη, αλλά επειδή μας έμαθε ότι μέσα στο σκοτάδι πάντα υπάρχει μια χαραμάδα φωτός και ότι για αυτή την χαραμάδα αξίζει να συνεχίζουμε. 2023, είμαστε έτοιμοι" σημείωσε χαρακτηριστικά στο μήνυμα της.

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Ιουλ 2024

ΗΠΑ: Το ζεύγος Ομπάμα στηρίζει την Κάμαλα Χάρις για την Προεδρία της χώρας

Όλα όσα είπαν στην Αντιπρόεδρο των Δημοκρατικών.

26 Ιουλ 2024

Αρετή Κετιμέ: Πώς είναι σήμερα το κορίτσι-θαύμα που πριν από 20 χρόνια μάγεψε τον κόσμο στην "Αθήνα 2004";

Πριν από 20 χρόνια μία 15χρονη και το σαντούρι της μεσουρανούσαν στην ελληνική μουσική σκηνή.

Περισσότερα από

News

26 Ιουλ 2024

Κόλαφος η απάντηση της ΕΣΗΕΑ στην Ακρίτα για την επίθεση στην Παναγοπούλου: "Οι δημοσιογράφοι έχουμε μεγάλη ευθύνη για τον δημόσιο λόγο που εκφέρουμε"

"Σε μια εποχή που ο κακοποιητικός λόγος ισοπεδώνει τη γυναικεία προσωπικότητα, οι δημοσιογράφοι έχουμε μεγάλη ευθύνη για τον δημόσιο λόγο που εκφέρουμε και στον χώρο των social media" αναφέρει η ανακοίνωση.

26 Ιουλ 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Φρενίτιδα με τη Σελίν Ντιόν- Ποιο τραγούδι θα ερμηνεύσει και πώς την αποθεώνει ο κόσμος

Η μεγάλη ντίβα ανταποδίδει την αγάπη που της δείχνει ο κόσμος και εκθειάζει το Παρίσι στο Instagram της.

26 Ιουλ 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: To λαμπερό πάρτι της Louis Vuitton- Όλοι οι διάσημοι καλεσμένοι

Πλήθος αστέρων παρευρέθηκαν στο πάρτυ που παρέθεσε ο γαλλικός οίκος λίγο πριν την τελετή έναρξης των Αγώνων στο Παρίσι.

26 Ιουλ 2024

"Μη στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου. Σε σας το λέω, έχετε ένα μόνιμο στρίψιμο του στόματος. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω"

Ο Παύλος Πολάκης για άλλη μια φορά "παραδίδει μαθήματα ευγένειας", τα οποία προφανώς και διδάχτηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ. Και αποχώρησε αμετανόητος και προφανώς ατιμώρητος.

26 Ιουλ 2024

Μαρία Μενούνος: Χειροκροτεί την κόρη της, Αθηνά, την ώρα που κάνει τα πρώτα της βήματα

Η Μαρία Μενούνος φαίνεται ενθουσιασμένη καθώς η Αθηνά μεγαλώνει.

26 Ιουλ 2024

Παρίσι 2024: Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρέβα Γκραμπόφσκι στο δείπνο Μακρόν στο Λούβρο

Καλεσμένοι ήταν αρχηγοί κρατών, βασιλείς, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και αθλητικών φορέων και φυσικά ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

26 Ιουλ 2024

Δώρα Τσαμπάζη προς Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη: "Απόψε θα ζήσετε ίσως την κορυφαία στιγμή της καριέρα σας"

Η Δώρα Τσαμπάζη θυμάται σε ανάρτηση της τη στιγμή που ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης κράτησε ψηλά την ελληνική σημαία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

26 Ιουλ 2024

Η Βασιλική Τρουφάκου στο χωριό με τον δύο μηνών γιο της

Βιώνει την απόλυτη ευτυχία η Βασιλική Τρουφάκου.

26 Ιουλ 2024

Lady Gaga: Διέρρευσαν τα πρώτα πλάνα με τις πρόβες της στον Σηκουάνα

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.