ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τζόνι Ντεπ- Γουινόνα Ράιντερ: το ζευγάρι που όλοι νόμιζαν ότι θα γεράσουν μαζί- αλλά δεν

Ένα από τα πιο λατρεμένα ζευγάρια των ‘90’ s δεν άντεξε μαζί για σοβαρούς λόγους.

Όμορφοι, νέοι, ανερχόμενοι και τόσο γλύκα μαζί ο Τζόνι Ντεπ και η Γουινόνα Ράιντερ (για την οποία ο Ντεπ ήταν η πρώτη της σχέση) υπήρξαν από τα πλέον it ζευγάρια του Χόλιγουντ- ένα ζευγάρι που όλοι πίστευαν πως θα πορευτούν μαζί.

Ο Ντεπ και η Γουινόνα γνωρίστηκαν το 1989 στην πρεμιέρα της ταινίας Great Balls of Fire και λένε πως δεν χρειάστηκε παρά να αντικρίσουν ο ένας τον άλλον. Εκείνη ήταν teen σταρ και μόλις 17 ετών ενώ εκείνος ένας νεαρός ανερχόμενος ηθοποιός, τότε 26 ετών. Χρειάστηκε όμως να περάσουν κάποιους μήνες πριν τους συστήσει και επίσημα ένας κοινός τους φίλος.

Ο μόνος με τον οποίο είχε βγει η Ράιντερ πριν τον Ντεπ ήταν ο ηθοποιός Κρίστιαν Σλέιτερ με τον οποίο δεν είχε προχωρήσει όμως η σχέση τους. "Ο Τζόνι ήταν ο πρώτος για έμενα στα πάντα" έχει πει η Γουινόνα, "το πρώτο μου φιλί, το πρώτο μου αγόρι, ο πρώτος μου αρραβωνιαστικός, ο πρώτος άντρας με τον οποίο έκανα σεξ". Από την άλλη ο Τζόνι είχε ήδη παντρευτεί μία φορά και είχε αρραβωνιαστεί άλλες δύο πριν την Γουινόνα – όμως έχει πει για εκείνη "όταν γνώρισα την Γουινόνα και ερωτευτήκαμε δεν έμοιαζε με τίποτα άλλο. Αράζαμε μαζί και άραζουμε μέχρι τώρα, την αγαπάω περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο" έλεγε για εκείνη τότε.

Έπειτα πρωταγωνίστησαν μαζί στην ταινία "Ο Ψαλιδοχέρης", όπου στα γυρίσματα άκουγαν τα αγαπημένα τους τραγούδια και διάβαζαν παρέα ποιήματα. Τότε ο Τζόνι Ντεπ έκανε στον ώμο του το περίφημο τατουάζ "Winona forever" -σε μια εποχή που τα τατουάζ ήταν ακόμα σπάνια και δακτυλοδεικτούμενα, αιφνιδιάζοντας τους συντηρητικούς γονείς της. Ωστόσο, αγαπούσαν πολύ τον Τζόνι και ενέκριναν τη σχέση της κόρης τους. Μάλιστα λέγεται ότι τούς πήγαιναν και πρωινό στο δωμάτιο, όταν εκείνος έμενε στο σπίτι τους.

Εκείνη, στα 19 της χρόνια δήλωνε "ασφαλής" δίπλα του και είχε πει σε συνέντευξη ότι αυτό την βοηθάει πολύ όταν σταδιοδρομείς σε αυτή τη βιομηχανία, το να έχεις μια καλή, σταθερή σχέση. Μόλις πέντε μήνες από την αρχή της σχέσης τους, το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε και συγκατοίκησε. Ίσως λίγο πιο σύντομα απ’ ό,τι θα έπρεπε. Μάλιστα είχαν ζητήσει και από τον σκηνοθέτη Τζον Γουότερς να τούς παντρέψει, αλλά εκείνος αρνήθηκε θεωρώντας πως η Γουινόνα ήταν πολύ μικρή για ένα τόσο σοβαρό βήμα. Οι γονείς της τού ήταν ευγνώμονες για αυτή τη στάση που κράτησε, έτσι ο γάμος αναβλήθηκε μέχρι νεοτέρας.

Τότε ο Τζόνι ξεκινούσε τα γυρίσματα του What’s eating Gilbert Grape και ήταν συνέχεια εκεί. Εκεί άρχισε όμως και το πρόβλημά του με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. "Ήταν μια πολύ σκοτεινή περίοδος για εμένα, δηλητηρίαζα τον εαυτό του" είχε πει αργότερα αναφερόμενος σε αυτή την περίοδο της ζωής του. Εκείνη πάλι δούλευε στο Age of Innocence του Μάρτιν Σκορσέζε. Τόσο οι επαγγελματικές υποχρεώσεις, όσο και το πρόβλημα του Τζόνι φαίνεται να ήταν οι αιτίες που χώρισαν το 1993, τέσσερα δηλαδή χρόνια μετά. Ο εκπρόσωπός της όμως το είχε αποδώσει τότε στη νεότητα και στις επαγγελματικές υποχρεώσεις του ζευγαριού.

Ο χωρισμός φαίνεται να κόστισε πολύ και στους δύο. Μόνο μετά από δέκα χρόνια μπόρεσε να παραδεχτεί εκείνη πως ήταν μία από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ζωής της η εποχή που χώρισε με τον Τζόνι. Ο γιατρός της είχε δώσει υπνωτικά χάπια και εκείνη φαίνεται να το παράκανε, γιατί κάποια στιγμή την πήρε ο ύπνος και ξύπνησε από τους καπνούς της φωτιάς. Κι άρχισε να πειραματίζεται κι εκείνη με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, χωρίς να την ενδιαφέρει πια η καριέρα της ή η δημόσια εικόνα της.

Ο Τζόνι γύριζε τότε το Ed Wood του Τιμ Μπάρτον και ο σκηνοθέτης θυμάται πόσο πληγωμένος ήταν ο πρωταγωνιστής του από τον χωρισμό και πολλές φορές έκλαιγε κι έλεγε πως είναι δικό του το λάθος. Ο σκηνοθέτης δεν τον αναγνώριζε σχεδόν κι είχε πει πως ήταν "σαν να του είχε κλέψει η Γουινόνα την ψυχή" (κάτω βίντεο από την πρώτη φορά που συναντήθηκαν μετά τον χωρισμό τους).

Η επόμενη σχέση του θα ήταν η Κέιτ Μος. Που τότε απαιτούσε να αφαιρέσει το τατουάζ με την πρώην του. Τελικά εκείνος δέχτηκε να το μετατρέψει σε "Wino forever’. Τέσσερα χρόνια κράτησε η δική τους σχέση κι έπειτα εκείνος παντρεύτηκε την Βανέσα Παραντί με την οποία έμειναν 14 χρόνια και απέκτησαν δύο παιδιά.

Έπειτα ξεκίνησε η ιστορία του με την Άμπερ Χερντ, πριν -λένε κάποιοι- τελειώσει ο γάμος του με την Παραντί, αλλά όλοι ξέρουμε πώς πήγε αυτό. Η Γουινόνα τότε λέγεται ότι άλλαξε γνώμη για τον πρώην καλό της και την απόφαση του να αφήσει τη μητέρα των παιδιών του για μια 20χρονη. Ωστόσο τον υποστήριξε δηλώνοντας απερίφραστα πως δεν μπορεί να τον φανταστεί να γίνεται βίαιος και πως η ίδια δεν είχε ζήσει ποτέ κάτι τέτοιο. Το ίδιο είχε υποστηρίξει και η Βανέσα Παραντί.

Η Γουινόνα από την άλλη είχε αρκετές σχέσεις μετά τον Ντεπ, αλλά δεν παντρεύτηκε ποτέ. Ανάμεσά τους ο Ματ Ντέιμον, αλλά και με τον Κιάνου Ριβς. Έπειτα ήταν ζευγάρι με τον σχεδιαστή Σκοτ ΜακΚίνλεϊ Χάι. Το 2019 υπήρχαν φήμες πως ο Τζόνι και η Γουινόνα μιλούσαν και πάλι, αλλά το δικό της περιβάλλον την απέτρεπε από αυτή την επανένωση. Λέγεται ότι επικράτησε η λογική.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

20 Απρ 2024

"Ακούω για νέες μανούλες που παίρνουν άδεια από την δουλειά τους και κάθονται στο σπίτι. Το θεωρώ λάθος"

Η δήλωση της Αντιγόνης Κουλουκάκου έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις

20 Απρ 2024

Η Έμα Τόμσον και η Ρουθ Γουίλσον ενώνουν τις δυνάμεις τους στη σειρά "Down Cemetery Road"

Νέα σειρά θρίλερ με τις δύο διάσημες ηθοποιούς από την Apple TV+.

Περισσότερα από

News

20 Απρ 2024

30 χρόνια Pulp Fiction: Reunion του καστ της ταινίας του Ταραντίνο που έσπασε τα ταμεία κι έμεινε στην ιστορία

Το Pulp Fiction θεωρείται σταθμός στο μεταμοντέρνο σινεμά. Σκηνές του -όπως η σκηνή χορού του Τραβόλτα με την Ούμα Θέρμαν- έγιναν κλασικές και επηρέασαν την ποπ κουλτούρα.

19 Απρ 2024

Ατρόμητη η Μαρία Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε έξι μήνες η Κύπρια αθλήτρια - "Δεν ήταν θεριό, ούτε τέρας"

Η 32χρονη αθλήτρια του άλματος επί κοντώ νίκησε την ασθένεια μέσα σε έξι μήνες, γιορτάζοντάς το με μια ανάρτηση στο Instagram, όπου σκίζει τον υπέρηχο...

19 Απρ 2024

Η Μόνικα Μπελούτσι καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια: "Θέλω να γεράσω ήρεμα"

Η νέα φωτογράφιση μας και κυρίως όσα λέει μας θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

19 Απρ 2024

20 χρόνια πριν: Η Τατιάνα Στεφανίδου σε σπάνιο κλικ με τον Νίκο Ευαγγελάτο και την κόρη τους, Λυδία

Σπάνιες οικογενειακές στιγμές από το διάσημο ζευγάρι της τηλεόρασης στη Χαλκίδα.

19 Απρ 2024

Με μαγιό χωρίς ίχνος ρετούς η Κωνσταντίνα Μιχαήλ στην παραλία

Η ηθοποιός εντυπωσιάζει με τις αναλογίες της

19 Απρ 2024

Έλλη Στάη: "Έχουμε μπει σε έναν αιώνα που οι γυναίκες αρχίζουν να δείχνουν τα δόντια τους"

Δημοσιογράφος, anchorwoman, μητέρα, σήμερα γιαγιά. Η Έλλη Στάη επιστρέφει στο "σπίτι" της, στο Womantoc και μιλά για την πολιτική σκηνή, τα μίντια, τη μητέρα της και το χάρισμα που τη γοητεύει διαχρονικά στους ανθρώπους.

19 Απρ 2024

"Αγάπα όπως μία μαμά": Η νέα καμπάνια της Μέγκαν Μαρκλ για τη γιορτή της μητέρας

Για μία νέα πρωτοβουλία του "Alliance of Moms", η Μέγκαν Μάρκλ ένωσε τις δυνάμεις της με την πρώην συμπρωταγωνίστρια της στο "Suits", Abigail Spencer και την ιδρύτρια του οργανισμού Kelly McKee Zajfen.