ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η βόμβα των Sussexes με τα πρώτα επεισόδια του ντοκιμαντέρ και η ανθρωποφαγική επίθεση του Βρετανικού Τύπου

Την Πέμπτη 08/12 κυκλοφόρησαν τα τρία πρώτα επεισόδια του ντοκιμαντέρ "Harry & Meghan" στο Netflix και η Μ. Βρετανία φλέγεται!

"Απρεπείς", "Σημείο μη επιστροφής", "Επίθεση κατά της παρακαταθήκης της βασίλισσας", ο βρετανικός Τύπος κατακρεουργεί τον Χάρι και την Μέγκαν μετά την κυκλοφορία των πρώτων επεισοδίων του ντοκιμαντέρ τους, ενώ αυξάνονται οι εκκλήσεις για την αφαίρεση των βασιλικών τους τίτλων.

"Μπορεί να πέσει κανείς χαμηλότερα;", αναρωτιέται η The Sun, που αφιερώνει, όπως και οι περισσότερες βρετανικές εφημερίδες, την πρώτη της σελίδα και πολλές εσωτερικές σελίδες στο ντοκιμαντέρ του Netflix "Harry & Meghan", τα τρία πρώτα επεισόδια του οποίου κυκλοφόρησαν χθες.

"Απρεπείς Σάσεξ", είναι ο τίτλος του κύριου άρθρου της Daily Mail , ενώ η The Mirror κάνει λόγο για "Σημείο μη επιστροφής", τρία χρόνια μετά την αναχώρηση του ζεύγους για την Καλιφόρνια.

Στα τρία πρώτα επεισόδια οι Χάρι & Μέγκαν περιγράφουν την συνάντησή τους και την ιστορία αγάπης που ακολούθησε, ενώ επιτίθενται στον βρετανικό κίτρινο Τύπο και τους παπαράτσι, κατηγορώντας τους ότι επιδίωξαν "να καταστρέψουν" την Μέγκαν. Παράλληλα γίνονται αναφορές και στο γεγονός πως και η Νταϊάνα ζούσε το ίδιο μαρτύριο, ιδίως μετά το διαζύγιο της. Μια μητέρα, που ο Χάρι θυμάται να προσπαθεί να προστατεύσει τα παιδιά της από τη διαρκή παρενόχληση των παπαράτσι.

Επίσης ακούμε τον Χάρι να δηλώνει πως είναι "γιός της μητέρας του" (σε αντίθεση με τον πατέρα του;) επισημαίνοντας πως πρέπει κανείς να αποφασίζει με ό,τι του υπαγορεύει η καρδιά του. Σημειώνει επίσης πως η ζεστασιά και η απλότητα της Μέγκαν τού θυμίζει τη μητέρα του. Λέει δε πως οι άντρες της οικογένειας έπρεπε να ψάχνουν να βρουν κάποια σύντροφο που ταιριάζει στο καλούπι του ρόλου και όχι εκείνη που πραγματικά ήθελε η καρδιά τους- με το μοντάζ να υπαινίσσεται μάλλον τον Ουίλιαμ.

Ο ίδιος θα επιμείνει πολύ- και δικαίως- στις ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον της Μέγκαν, μόλις έγινε γνωστό ότι είναι η ηθοποιός είναι mixed race, όπως άλλωστε και τα παιδιά του. Στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζονται αποσπάσματα από δημοσιεύματα άρθρων, εκπομπών και σχολίων στα social media που είναι όντως αποκρουστικά κι απάνθρωπα. Επιπλέον, εκείνη την εποχή ο κίτρινος Τύπος της Μ. Βρετανίας φωτογράφιζε άστεγους και φτωχικές γειτονιές της πόλης όπου μεγάλωσε η Μέγκαν που ωστόσο δεν είχαν καμία σχέση με τη δική της γειτονιά.

Η Μέγκαν από την άλλη τόνισε πως το πρωτόκολλο και η ανάγκη να είναι κανείς συκρατημένος τελικά "εσωτερικεύονται" αφήνοντας να εννοηθεί πως ο Ουίλιαμ και η Κέιτ ήταν ψυχροί απέναντί της. Όπως και ότι στην αρχή έπρεπε να ανατρέψει το στερεότυπο της "ηθοποιού από το Χόλιγουντ".

Αυτό όμως που φαίνεται να εξόργισε τους Βρετανούς, μεταξύ άλλων, είναι πως η Μέγκαν υποδύεται on camera μια υπόκλιση προς τη Βασίλισσα σαν να ήταν αστείο. Ένα αμφιλεγόμενο στιγμιότυπο, που κατά τη δική μου γνώμη, δεν είχε πρόθεση να προσβάλλει τους θεσμούς, αλλά να δείξει πόσο ξένο ήταν για εκείνη το Πρωτόκολλο, όπως άλλωστε και για όλους τους κοινούς θνητούς.

Τώρα ο βρετανικός Τύπος τους σταυρώνει.

"Είναι μία χονδροειδής μεταμφίεση της πραγματικότητας", γράφει η Daily Mail.

Το ζεύγος "επιδεικνύει παιδιάστικη έλλειψη σεβασμού για την βασιλική κουλτούρα και τα έθιμά της", γράφει η Daily Telegraph, που θεωρεί ότι το Παλάτι "θα υποφέρει" βλέποντας τον Χάρι να θεωρεί ολόκληρη την χώρα του "συμμορία λευκών ρατσιστών υποστηρικτών του Brexit".

Οι νύξεις για την αποικιοκρατική πολιτική της Μ. Βρετανίας

Η Telegraph υπογραμμίζει στην πρώτη σελίδα της τις επιθέσεις κατά της Κοινοπολιτείας που περιέχει το ντοκιμαντέρ.

Πολλοί από τους εμφανιζόμενους - αλλά όχι ευθέως ο Χάρι και η Μέγκαν - καταγγέλλουν την παρακαταθήκη του αποικιοκρατικού και δουλεμπορικού παρελθόντος της βρετανικής αυτοκρατορίας, ανάμεσα σε στιγμιότυπα όπου εμφανίζεται η βασίλισσα Ελισάβετ να εκφράζει την προσήλωσή της στην Κοινοπολιτεία.

"Η συμπεριφορά τους δείχννει ασέβεια προς την μνήμη της βασίλισσας και προς έναν θεσμό τον οποίο υπηρέτησε με τόση συνέπεια", γράφει η Mirror.

Σύμφωνα με την The Times, πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στην βασιλική οικογένεια δήλωσαν σοκαρισμένα από τις επιθέσεις.

"Το εξοργιστικό είναι ότι οι Σάσεξ συνεχίζουν να βγάζουν εκατομμύρια χάρη στις βασιλικές τους σχέσεις, φτύνοντας τον θεσμό χάρη στον οποίο βγάζουν το ψωμί τους. Αν σιχαίνονται τόσο την μοναρχία, γιατί δεν εγκαταλείπουν εθελουσίως τους τίτλους τους;", γράφει η Daily Mail.

Ελάχιστες είναι οι πολιτικές αντιδράσεις στο ντοκιμαντέρ, ωστόσο ο συντηρητικός βουλευτής Μπομπ Σίλι δήλωσε στα ότι ετοιμάζει νόμο για την αφαίρεση των βασιλικών τίτλων των Σάσεξ.

Είναι εντυπωσιακό πώς βάλλεται με τέτοια σφοδρότητα το ζευγάρι, όταν ακόμα δεν έχουμε δει όλα τα επεισόδια και πριν καλά- καλά "χωνέψουμε" όσα λένε. Όντως, ο Χάρι και η Μέγκαν σε αυτά τα πρώτα επεισόδια θίγουν έστω και έμμεσα ζητήματα που αφορούν τον θεσμό της βασιλείας και τους νόμους του αμφισβητώντας κάποιες πτυχές τους που ασκούν πίεση στα μέλη της οικογένειας.

Είναι όμως η Μ. Βρετανία έτοιμη και αρκετά ώριμη για μια σοβαρή συζήτηση περί βασιλείας και πόσο επίκαιρη μπορεί να είναι στον σύγχρονο κόσμο; Αντί απλώς να τους επιτίθενται μήπως θα έπρεπε να τους ακούσουν πρώτα;

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

26 Απρ 2024

Τζέιν Φόντα: Η σπάνια δημόσια εμφάνιση της 86χρονης ηθοποιού με την 21χρονη εγγονή της Βίβα Βαντίμ

Η Τζέιν Φόντα με την εγγονή της, στα βραβεία TIME Earth Awards Gala στη Νέα Υόρκη.

26 Απρ 2024

Ένα θαύμα στα Μετέωρα: Ο "εργένης των Μετεώρων" βρήκε ταίρι

Ο ασπροπάρης (είδος γύπα) γυρνούσε για χρόνια μόνος στη φωλιά του, φέτος η τύχη του άλλαξε!

Περισσότερα από

News

26 Απρ 2024
26 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Άνιστον ετοιμάζει το ριμέικ της θρυλικής ταινίας "9 to 5"

Η πρωτότυπη ταινία του 1980 είχε πρωταγωνίστριες τις Jane Fonda, Lily Tomlin και Dolly Parton.

26 Απρ 2024

Η 57χρονη Σάλμα Χάγιεκ σε άγνωστες φωτογραφίες από το γάμο της με τον μεγιστάνα Φρανσουά-Ανρί Πινό

H Σάλμα Χάγιεκ και ο Φρανσουά Ανρί Πινό συμπλήρωσαν 15 χρόνια γάμου. Η εξωτική Μεξικανή ηθοποιός αποκάλυψε στο Instagram αδημοσίευτες φωτογραφίες τους.

26 Απρ 2024
26 Απρ 2024

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Απόφαση σοκ του Εφετείου της ΝΥ ακυρώνει την καταδίκη του

"Δεν είχε δίκαιη δίκη" ο κατηγορούμενος για βιασμούς έκρινε το Εφετείο.

26 Απρ 2024

Μαρίνα Σάττι: Συγκινήθηκε on air μιλώντας για τον πατέρα της και την απώλεια του

"Πλέον δεν έχω κάτι να κρύψω, τίποτα, αποφάσισα να είμαι πια τελείως ανοιχτή" είπε η Μαρίνα Σάττι που μίλησε για τη Eurovision και το μεγάλο στοίχημα της Ελλάδας.

25 Απρ 2024

WOMEN WHO DARE | Όσα συζητήθηκαν στην ημερίδα του Womantoc και του Harper's Bazaar

Σε μία εκδήλωση χωρίς καμία γυάλινη οροφή, η ημερίδα "Women Who Dare: Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" επανέφερε στη δημόσια σφαίρα ζητήματα ίσης εκπροσώπησης, δικαιωμάτων, ισορροπίας ανάμεσα στη μητρότητα και την καριέρα, ψυχικής υγείας.

25 Απρ 2024

Αλεξία Μπακογιάννη: "Απείλησε να με χτυπήσει με μπουκάλι"

Μήνυση κατέθεσε η Αλεξία Μπακογιάννη κατά του Στέφανου Χίου.