ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το περιοδικό Time ανακήρυξε ήρωες της χρονιάς τις γυναίκες του Ιράν και πρόσωπο της χρονιάς τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Για τον πατριωτισμό τους εξήρε το περιοδικό Time τον Πρόεδρο της Ουκρανίας και τις Γυναίκες του Ιράν που γράφουν ιστορία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος ενσάρκωσε την αντίσταση της χώρας του απέναντι στη ρωσική εισβολή, ανακηρύχθηκε το "Πρόσωπο της Χρονιάς" για το 2022 από το αμερικανικό περιοδικό Time.

Το Time απέτισε επίσης φόρο τιμής στο "πνεύμα της Ουκρανίας". "Είτε η μάχη για την Ουκρανία προκαλεί ελπίδα είτε φόβο, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαλύβδωσε τον κόσμο με τρόπο που είχαμε δεκαετίες να δούμε", έγραψε ο αρχισυντάκτης του Time, Έντουαρντ Φέλσενταλ.

"Η επιτυχία του Ζελένσκι ως ηγέτη σε περίοδο πολέμου είναι το γεγονός πως το θάρρος είναι μεταδοτικό. Μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο τις πρώτες μέρες του πολέμου, όταν όλοι είδαν ότι ο Πρόεδρος έμεινε στην χώρα.

Το επαγγελματικό του ένστικτο τροφοδοτήθηκε από την εμπειρία του ως ηθοποιού στη σκηνή που σημαίνει πως ήξερε πώς να "διαβάσει" το κοινό και να αντιδράσει στις διαθέσεις και τις προσδοκίες του. Τώρα το κοινό του είναι ολόκληρος ο κόσμος. Και είναι αποφασισμένος να μην τους απογοητεύσει.

Το κουράγιο χαρακτηρίζει και όλους τους Ουκρανούς. Αντί να το βάλουν στα πόδια πήραν ό,τι όπλο μπόρεσαν να βρουν και έτρεξαν να υπερασπιστούν τις πόλεις τους ενάντια σε μια δύναμη εξοπλισμένη με τανκς και ελικόπτερα" αναφέρει η σχετική ανάρτηση του περιοδικού στο Instagram.

Και οι Γυναίκες του Ιράν

Οι γυναίκες στο Ιράν ηγούνται του κύματος των εξεγέρσεων στη χώρα μετά τη δολοφονία της 22χρονης Μαχσά Αμινί που πέθανε στα χέρια της Αστυνομίας των Ηθών.

"Το κίνημα τους είναι μελετημένο, φιλελεύθερο, κοσμικό και βασισμένο σε υψηλότερες προσδοκίες- διψά για κανονικότητα" γράφει η δημοσιογράφος του TIME Azadeh Moaveni.

"Δεν μοιάζουν με όσους προηγήθηκαν, κάποιες φορές θυμίζουν περισσότερο τη γενιά Z παρά Ιρανούς".

"Το εκρηκτικό πνεύμα ήταν σαφές και πριν από την Μαχσά Αμινί, η οποία συνελήφθη σε ένανα σταθμό του μετρό από την Αστυνομία Ηθών που επιβάλλει τους νόμους περί ενδυμασίας, η οποία πέθανε κρατούμενη στις 16 Σεπτεμβρίου, πυροδοτώντας την μεγαλύτερη σε διάρκεια εξέγερση στα 43 χρόνια ιστορίας του Ισλαμικού κράτους".

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

News

23 Απρ 2024

Ντάνιελ Ντέι-Λούις: οι 8 κορυφαίες ερμηνείες και ο θρυλικός τρόπος προετοιμασίας του που υπερβαίνει κάθε λογική

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λούις έχει χαρίσει ερμηνείες που θα μείνουν στην ιστορία του κινηματογράφου.

23 Απρ 2024

Πάνω από 100 γυναίκες την ημέρα καταγγέλλουν ενδοοικογενειακή βία - Αύξηση 900% μετά το φιάσκο των Αγίων Αναργύρων

Ξεπερνά τα… 900% η αύξηση που παρατεηρείται στις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

23 Απρ 2024

Ανθή Φακιδάρη: Η Ελληνίδα μοντέλο που έχει περπατήσει στις πασαρέλες των Chanel, Armani, Givenchy κ.α

Η εκπληκτική πορεία της Ανθής Φακιδάρη στον χώρο της μόδας

23 Απρ 2024

Γιώργος Καπουτζίδης: "Είχα πει στη μαμά μου ότι θα την κάνω περήφανη μια μέρα"

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε εφ' όλης της ύλης και μοιράστηκε με τον κόσμο και την ιδιαίτερη αντίδραση του σε έναν χωρισμό!

23 Απρ 2024

Τζούλια Ρόμπερτς: "Η οικογένεια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ κάλυψε τα έξοδα της γέννησης μου"

Η αποκάλυψη της σταρ για την φιλία των γονιών της με τον αείμνηστο νομπελίστα Ειρήνης.

23 Απρ 2024

Κατερίνη: Οι ανθισμένες κερασιές ενθουσιάσαν το κοινό και ανοίγουν δρόμο για το πρότζεκτ "Ανθισμένες Διαδρομές" της χώρας

Με ξεναγήσεις, ποδηλατάδες, χορούς και τραγούδια ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις των "Ανθισμένων Κερασιών της Πιερίας".

22 Απρ 2024

Μπάρμπεκιου με φίλους για τη Δέσποινα Βανδή | 'Εκανε free day στη δίαιτά της

Το πιάτο στο οποίο δεν κατάφερε να αντισταθεί.