ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

200 αστέρες του Χόλιγουντ έχουν υπογράψει "το κοστούμι με τα αυτόγραφα"

Η ενδυματολόγος Σάντι Πάουελ φόρεσε το 2020 ένα λευκό κοστούμι και το γέμισε αυτόγραφα για καλό σκοπό.

Και ποιος δεν έχει υπογράψει! Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο Σπάικ Λι, η Ντονατέλα Βερσάτσε, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο Αλ Πατσίνο, η Μπίλι Έιλις, ο Χοακίν Φίνιξ και πολλοί άλλοι διάσημοι έχουν υπογράψει το λευκό κοστούμι της ενδυματολόγου Σάντι Πάουελ. Αυτό επέλεξε να φορέσει το 2020 στις σημαντικότερες βραδιές απονομή κινηματογραφικών βραβείων εκείνης της χρονιάς- στα Όσκαρ, στα BAFTA και στα Critics’ Circle.

Το κοστούμι πωλήθηκε σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε από το Art Fund για να σωθεί το Prospect Cottage που είναι αφιερωμένο στον μέντορα της ενδυματολόγου, τον Ντέρεκ Τζάρμαν. Το αγόρασε τελικά η Εντουίνα Νταν η οποία στη συνέχεια το δώρισε στο εμβληματικό μουσείο μόδας Victoria & Albert Museum του Λονδίνου όπου μπορεί πλέον κανείς να το θαυμάσει.

"Είχα ξεκινήσει αυτό το πρότζεκτ για το να σώσω το Prospect Cottage, αλλά αγωνιούσα για το πού θα καταλήξει" δήλωσε η Πάουελ στην Guardian. "Ήθελα πολύ όποιος το αγόραζε να το δώριζε σε κάποιο μουσείο και η Εντουίνα μου ένανε την χάρη. Πήγε εκεί που έπρεπε".

Η Πάουελ ήταν υποψήφια το 2020 για Όσκαρ και για Bafta για την δουλειά της στην ταινία του The Irishman. Γι' αυτό προσπαθούσε να σκεφτεί τι να φορέσει στις επίσημες εκδηλώσεις. Ήξερε πως ήθελε να βάλει κάτι βιώσιμο και "ξαφνικά σκέφτηκα ότι θα είναι διασκεδαστικό να συλλέξω χρήματα για καλό σκοπό- έτσι φόρεσα το ίδιο κοστούμι για δύο εβδομάδες, σε κάθε πάρτι, σε κάθε εκδήλωση".

"Στα οπίσθια επέτρεψα μόνο σε γυναίκες" είπε. Ο Μπραντ Πιτ; Μην ενθουσιάζεστε, υπέγραψε στο πέτο.

Η Πάουελ που έχει κερδίσει πολλές φορές Όσκαρ και Bafta για τις δουλειές της στον κινηματογράφο (που συμπεριλαμβάνουν τα Shakespeare in Love και The Wolf of Wall Street) εργάζεται επίσης για θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις θεωρεί μέντορά της τον Τζάρμαν με τον οποίο είχαν δουλέψει μαζί στην ταινία Caravaggio, το 1985 και για αυτό ήθελε με την σειρά της να τον στηρίξει στην πορεία του.

Ακολουθήστε το Womanotoc στο Instagram


Read Next

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.