ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Babylon: Η νέα ταινία με τον Μπραντ Πιτ και την Μάργκοτ Ρόμπι είναι το μεγαλύτερο "πράγμα" που έχει κάνει ποτέ o Ντάμιεν Σαζέλ

Άγρια πάρτι και υπερβολές στο Old Hollywood. Το νέο βίντεο διάρκειας δύο λεπτών με τίτλο "Welcome to Babylon" μας ταξιδεύει σε ένα έκλυτο χολιγουντιανό έπος.

Η εταιρεία παραγωγής κυκλοφόρησε τη Δευτέρα, ένα σύντομο βίντεο από την επερχόμενη ταινία του Ντάμιεν Σερ Σαζέλ. Στο σύντομο κλιπ που έχει τίτλο "Welcome to Babylon" ο Σαζέλ περιγράφει το "Babylon" ως "το μεγαλύτερο πράγμα που έχει κάνει ποτέ".

Ο Ντάμιεν Σαζέλ, ο νεότερος σε ηλικία βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης -το 2016 για το "La La Land"-, επιστρέφει μετά το "First Man," (2018), τη βιογραφία του Νιλ Αρμστρονγκ με πρωταγωνιστή τον Ράιαν Γκόσλινγκ, με το "Babylon". Ο ίδιος δηλώνει ότι η νέα ταινία του είναι εμπνευσμένη από το "Dolce Vita" του Φεντερίκο Φελίνι, το "Nashville" του Ρόμπερτ Άλτμαν και τον "Νονό" του Κόπολα, "επικές ταινίες παλαιάς κοπής που κατάφεραν, μέσα από μια χούφτα χαρακτήρων, να απεικονίσουν μια κοινωνία που αλλάζει".

Παρά το γεγονός ότι οι πρώτες εικόνες που δόθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο στη δημοσιότητα ήταν άκρως εντυπωσιακές, οι αντιδράσεις μετά από μία προβολή για τον Τύπο που διοργανώθηκε προ ημερών στο Samuel Goldwyn Theater του Μπέβερλι Χιλς, κινήθηκαν στα άκρα: Από "τολμηρό χολιγουντιανό έπος" έως "αληθινά τερατώδες", με ορισμένους κριτικούς να θεωρούν ότι το πρώτο μέρος της ταινίας -η διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με το Variety, είναι όντως επική (188 λεπτά)- είναι καλύτερο από το δεύτερο. Σε κάθε περίπτωση, η ταινία θα συζητηθεί, ειδικά στην τελική ευθεία για τα Όσκαρ.

Η ιστορία διαδραματίζεται σε μια ιδιαίτερα ασταθή περίοδο του πρώιμου Χόλιγουντ, όταν στα 1920s η νεοσύστατη βιομηχανία έκανε το πέρασμα από τον βωβό κινηματογράφο στις ομιλούσες ταινίες και αφηγείται τα γεγονότα - τις φιλοδοξίες, την υπερβολή, τις εκκεντρικές συμπεριφορές, την άνοδο και την πτώση των ηρώων- μέσα από το βλέμμα ενός χαμηλόβαθμου βοηθού παραγωγής, του Μάνι, ενός outsider, στην πραγματικότητα, τον οποίο υποδύεται ο Ντιέγκο Κάλβα.

Μπραντ Πιτ και Μάργκοτ Ρόμπι συναντώνται ξανά μετά το "Κάποτε στο… Χόλιγουντ" του Ταραντίνο, ενώ στο καστ είναι επίσης από τη Τζιν Σμαρτ, τον Τόμπι Μαγκουάιρ, την Ολίβια Γουάιλντ, τη Λι Τζουν Λι και τον Έρικ Ρόμπερτς μέχρι την Ολίβια Χάμιλτον -σύζυγο του Σαζέλ- τους Γιόβαν Αντέπο, Πι Τζέι Μπερν και Λούκας Χάας.

Στο νέο βίντεο διάρκειας δύο λεπτών με τίτλο "Welcome to Babylon" που έδωσε στη δημοσιότητα η Paramount και η Odeon, μιλούν μεταξύ άλλων και ανάμεσα σε πλάνα από την ταινία, ο σκηνοθέτης, ο Μπραντ Πιτ, που υποδύεται τον Τζακ Κόνραντ, έναν ηθοποιό της εποχής στο απόγειο της δόξας του και η Μάργκοτ Ρόμπι που περιγράφει τη Νέλι, τον χαρακτήρα που υποδύεται, μία νεαρή ηθοποιό η οποία θέλει να μπει στη βιομηχανία με τους δικούς της όρους, ως "ανεμοστρόβιλο".

Η ταινία κάνει πρεμιέρα στη Βόρεια Αμερική στις 23 Δεκεμβρίου και στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 19 Ιανουαρίου 2023 από την ODEON.

Read Next

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.