ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Έλενα Μπόναμ Κάρτερ: τώρα και Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης του Λονδίνου!

Η ταλαντούχα ηθοποιός Έλενα Μπόναμ Κάρτερ είναι γνωστή για την αγάπη της στη λογοτεχνία και ιδίως στην ποίηση.

"Είμαστε ενθουσιασμένοι καθώς ανακοινώνουμε πως η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ είναι η νέα μας Πρόεδρος" αναφέρει η λεζάντα που συνοδεύει την εικόνα στον λογαριασμό της βιβλιοθήκης του Λονδίνου, στο instagram. "Η επιλογή της έγινε με γνώμονα την δημιουργικότητα και την σχέση της με την λογοτεχνία και τις ιστορίες. Η Ελένα λέει πως "χαίρομαι που γίνομει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος και να προεδρεύω ενός Ιδρύματος που είναι ανοιχτό σε όλους". Καλώς ήρθες Έλενα".

Η νέα Πρόεδρος είναι μέλος της βιβλιοθήκης από το 1986. Η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ είναι γνωστή για την αγάπη που τρέφει για τα βιβλία, αλλά και για το πόσο εκτιμά τον ρόλο των συγγραφέων και των δημιουργών.

Η Βιβλιοθήκη του Λονδίνου είχε ανέκαθεν στους κόλπους της σπουδαίες γυναίκες, όπως την σουφραζέτα Χαριέτ Μαρτινό, την Κριστάμπλ Πάνκχερστ, την πρώτη γυναίκα ιατρό και χειρουργό με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Αλλά και σπουδαίες συγγραφείς υπήρξαν μέλη της στα 181 χρόνια της ιστορίας της- όπως η Βιρτζίνια Γουλφ, η Ντάφνε ντε Μοριέρ κ.ά.

Η Προεδρία της Βιβλιοθήκης είναι μια τιμητική θέση. Η πρώτη αποστολή λοιπόν της ηθοποιού είναι να διοργανώσει το Χριστουγεννιάτικο Πάρτυ της βιβλιοθήκης, ενώ η ίδια δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα των "Αναδυόμενων συγγραφέων", πρόγραμμα που απευθύνεται σε σχολεία της χώρας.

Μάλιστα η Βιβλιοθήκη του Λονδίνου έχει και εκδοτικό έργο. Περισσότερα από 700 βιβλία εκδίδονται από την Βιβλιοθήκη και 460 σενάρια, για την τηλεόραση και το θέατρο, εκδοτικό έργο που υπολογίζεται στα 21.3 εκ. λίρες, όταν η Βιβλιοθήκη δεν υποστηρίζεται οικονομικά από το Κράτος.

Η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ δήλωσε: "Είμαι ενθουσιασμένη που γίνομαι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος. Η Βιβλιοθήκη είναι πραγματικά ένα μέρος που δεν μοιάζει με κανένα άλλο, που εμπνέει και υποστηρίζει συγγραφείς για περισσότερα από 180 χρόνια, πολλοί εκ των οποίων έχουν τροφοδοτήσει την δική μου καριέρα και την καριέρα άλλων ηθοποιών παντού στον κόσμο. Η Βιβλιοθήκη έχει μοναδικές πηγές, ιστορία και μέλη που έχουν βοηθήσει τους σπουδαίους λογοτέχνες και τους μελλοντικούς και είμαι πολύ περήφανη που υποστηρίζε αυτό το απίστευτο και ζωντανό Ίδρυμα".

Αγγλίδα, ανατρεπτική, υπέροχη

Η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ γεννήθηκε στο Ίσλινγκτον του Λονδίνου. Ο πατέρας της, που καταγόταν από σημαντική πολιτική οικογένεια εργαζόταν ως τραπεζίτης και η μητέρα της με ισπανικές ρίζες ως φυσικοθεραπεύτρια. Η γιαγιά της από την πλευρά του πατέρα της, ήταν η πολιτικός και φεμινίστρια Βιολέτα Μπόναμ Κάρτερ, κόρη του Πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας Χ.Χ Άσκουιθ.

H Ελένα ήταν μόλις πέντε ετών όταν η μητέρα της υπέστη νευρικό κλονισμό. Χρειάστηκε τρία χρόνια για να επανέλθει, ενώ ήταν ακριβώς αυτή η εμπειρία της που την οδήγησε να γίνει η ίδια φυσικοθεραπεύτρια. Η Ελένα πάντοτε εμπιστευόταν στην μητέρα της όλα τα σενάρια που της πρότειναν και ζητούσε τη γνώμη της για την προσωπικότητα και τον ψυχισμό των ηρωίδων που επρόκειτο να υποδυθεί.

Η δική της πορεία στην υποκριτική ξεκίνησε από την... λογοτεχνία. Και συγκεκριμένα από έναν εθνικό διαγωνισμό συγγραφής που κέρδισε και με το χρηματικό έπαθλο ξεκίνησε να κάνει μαθήματα υποκριτικής.

Ο πρώτος της μεγάλος ρόλος ήταν η Lady Jane στην ομώνυμη ταινία, ενώ ο ρόλος που την έκανε διάσημη ήταν η Λούσυ στο "Ένα Δωμάτιο με θέα", την ταινία εποχής του 1985. Στη συνέχεια ταυτίστηκε με ρόλους ανατρεπτικούς για μια γυναίκα, ρόλους που αναδείκνυαν και την σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, όπως για παράδειγμα η εκπληκτική ερμηνεία της ως Μάρλα στη μαύρη κωμωδία Fight Club.

Πρωταγωνίστησε σε ταινίες εποχής (Επιστροφή στο Χάουαρτνς Εντ), σε ταινίες του πρώην συζύγου της Τιμ Μπάρτον, στο Χάρρυ Πότερ, το Εργοστάσιο Σοκολάτας, αλλά και εξαιρετικές τηλεοπτικές παραγωγές όπως το The Crown.

Παράλληλα με τις εξαιρετικές ερμηνείες της η Μπόναμ Κάρτερ κατόρθωσε να επιβάλλει το προσωπικό της στιλ και την δική της ματιά στο τι συνιστά θηλυκότητα πολύ μακριά από τα στάναρτς του Χόλιγουντ, κάτι ίσως που θα την είχε βοηθήσει περισσότερο στην καριέρα της.

Είναι αυθεντική, καλλιεργημένη και δυναμική γυναίκα, μια σπουδαία ηθοποιός που πάντοτε λατρεύουμε να παρακολουθούμε σε κάθε της δουλειά κι εγχείρημα.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram






Read Next

06 Μαϊ 2024

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ απαντά μετά από 60 χρόνια στη δήλωση αγάπης θαυμάστριάς του

"Έντριεν από το Μπρούκλιν, αν ακούς, ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ από το Λίβερπουλ σε αγαπάει επίσης"

Περισσότερα από

News

06 Μαϊ 2024

Ελένη Μενεγάκη: Φόρεσε τη νέα εκδοχή του κλασσικού κουστουμιού και όλες το λάτρεψαν

Το μοντέρνο κουστούμι που φόρεσε η Ελένη Μενεγάκη είναι η τάση της φετινής άνοιξης και του καλοκαιριού.

06 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Μαρίνα Σάττι και Έλενα Παπαρίζου τραγουδούν μαζί

Τα τραγούδια τους και η σφιχτή αγκαλιά.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη φορά που θα ήθελα να είμαι αθλήτρια: Για να τρώω το μενού που ετοιμάζουν οι Γάλλοι για τους Ολυμπιακούς

Και θα έτρεχα και ξιφασκία θα έκανα και break dance θα χόρευα, αν ήταν να γευτώ όσα ετοιμάζουν οι Γάλλοι σεφ- ακόμα και τριάστερος μες στο παιχνίδι.

05 Μαϊ 2024

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια: O μπασίστας και η φωνή των Socrates

Υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες ρόκερ και ιδρυτικό μέλος των Socrates Drank the Conium

05 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Η συνάντηση της Μαρίνας Σάττι με την Ελένη Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα βρίσκεται στο Μάλμε για το act της στη Eurovision και συνάντησε την εκπρόσωπό μας στον διεθνή μουσικό διαγωνισμό Μαρίνα Σάττι.

05 Μαϊ 2024

60χρονη στέφθηκε Miss Buenos Aires και θα διαγωνιστεί για τον τίτλο Μις Υφήλιος

Μία 60χρονη δικηγόρος και δημοσιογράφος από την La Plata της Αργεντινής θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό Miss Universe.

05 Μαϊ 2024

Γράφεται ιστορία στο Euro 2024: Οι πρώτες φυλετικά ουδέτερες τουαλέτες είναι γεγονός

Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από την UEFA προς τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως ουδέτερα.

05 Μαϊ 2024

11 ζευγάρια διδύμων θα αποφοιτήσουν φέτος από το Λύκειο στην Πενσυλβάνια

"Λέτε να έχει κάτι το νερό;" αστειεύτηκε ο διευθυντής του σχολείου για την ξεχωριστή αποφοίτηση.

05 Μαϊ 2024

Με φόντο το απέραντο γαλάζιο η καλοκαιρινή φώτο της Κατερίνας Λέχου

Η Κατερίνα Λέχου, έκανε την καλοκαιρινή της εξόρμηση και μας το έδειξε με μια αποκαλυπτική φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.