ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Συνελήφθη για παιδική πορνογραφία ο γνωστός συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, Βασίλης Παπαθεοδώρου

Ο συγγραφέας, μέχρι πρότινος στη θέση του επικεφαλής παιδικού τμήματος γνωστού εκδοτικού οίκου, προφυλακίστηκε στις 18 οκτωβρίου 2022 για παιδική πορνογραφία.

Βασίλης Παπαθεοδώρου TOC

Δίωξη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας αντιμετωπίζει ο γνωστός συγγραφέας παιδικών βιβλίων Βασίλης Παπαθεοδώρου, ο οποίος μάλιστα κατείχε μέχρι πρότινος τη θέση του επικεφαλής του παιδικού τμήματος εκδοτικού οίκου Καστανιώτη.

Οι εξηγήσεις του για τα 90 βίντεο με παιδική πορνογραφία δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα, με αποτέλεσμα να προφυλακιστεί.

Γνωστός συγγραφέας παιδικών βιβλίων κατηγορείται για παιδική πορνογραφία: Είναι προφυλακισμένος από τις 18 Οκτωβρίου

Ο 55χρονος κατηγορούμενος βρίσκεται από τις 18 Οκτωβρίου 2022 προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης έπειτα από δικογραφία που σχημάτισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.. Σε βάρος του ασκήθηκε από τον εισαγγελέα δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος.

Εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπειτα από σάρωση που πραγματοποίησαν στο διαδίκτυο με ειδικό λογισμικό που εντοπίζει αρχεία παιδικής πορνογραφίας.

Κατόπιν ενημέρωσης των αρμόδιων δικαστικών αρχών πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε σκληρό δίσκο βρέθηκαν περισσότερα από 90 βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας σε ορισμένα από τα οποία πρωταγωνιστούν παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών. Ο συλληφθείς δεν έδωσε προανακριτική απολογία.

Ενώπιον του ανακριτή φέρεται να ισχυρίστηκε ότι αναζήτησε και κατέβασε τα συγκεκριμένα αρχεία παιδικής πορνογραφίας για επαγγελματικούς λόγους προκειμένου να προχωρήσει στη συγγραφή βιβλίου με συναφές θέμα – αντικείμενο.

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή, που διέταξαν τη προφυλάκισή του.

Ποιος είναι ο συγγραφέας Βασίλης Παπαθεοδώρου που προφυλακίστηκε για παιδική πορνογραφία

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου είναι συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Από το 1979 ζει στη Γλυφάδα. Φοίτησε στο γυμνάσιο και λύκειο της Γερμανικής Σχολής Αθηνών. Στη συνέχεια σπούδασε μεταλλειολόγος και χημικός μηχανικός στο ΕΜΠ, ενώ έκανε μεταπτυχιακά στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη συγγραφή βιβλίων το 1996. Το πρώτο του βιβλίο με τίτλο "Σχολική Παράσταση" βραβεύτηκε στον αντίστοιχο διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.

Από τότε έως σήμερα γράφει παιδικά μυθιστορήματα, πέντε από τα οποία (Το μήνυμα, Οι Εννέα Καίσαρες, Χνότα στο τζάμι, Στη διαπασών, Το μεγάλο ταξίδι της κινέζικης πάπιας) διδάσκονται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, σε μετεκπαιδευόμενους δασκάλους. Πολλά από τα βιβλία του έχουν επίσης βραβευθεί.

Πηγή: The TOC

Read Next

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.