ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Στρογγυλή τράπεζα για τη βία κατά των γυναικών με τη Μαρία Συρεγγέλα, το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας βρίσκεται στην Ελλάδα στα πλαίσια επίσημης επίσκεψης.

Στρογγυλή τράπεζα, ΓΓ Ισότητας

Ανταλλαγή καλών πρακτικών, εφαρμοζόμενων πολιτικών και δράσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Ολλανδίας για την καταπολέμηση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας πραγματοποιήθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια στρογγυλής τραπέζης, με θέμα τη βία κατά των γυναικών, που διοργάνωσαν η Προεδρία της Δημοκρατίας, η Πρεσβεία της Ολλανδίας στην Ελλάδα και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ελλάδα και η Ολλανδία συνεργάζονται στενά για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η σημερινή συζήτηση και ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών, με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση των περιστατικών βίας σε βάρος των γυναικών, το επιβεβαιώνει αυτό" ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα κατά την ομιλία της.

Στη στρογγυλή τράπεζα συμμετείχαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας, ο βασιλιάς Γουλιέλμος – Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μάξιμα, ο Ολλανδός υφυπουργός Υγείας Maarten van Ooijen, και ειδικοί από τις δύο χώρες, καθώς και στελέχη του Δικτύου Δομών της ΓΓΔΟΠΙΦ.

Η Ελλάδα προωθεί σειρά μέτρων και δράσεων για την αντιμετώπιση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών - των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης. Η κα Συρεγγέλα αναφέρθηκε μάλιστα στη διεθνή συνεργασία που είχε η χώρα μας για να σωθούν γυναίκες από το Αφγανιστάν. "Η Ελλάδα συνέδραμε ουσιαστικά στην απομάκρυνση γυναικών, η ζωή των οποίων απειλούνταν άμεσα. Φιλοξενήσαμε εδώ γυναίκες με θέσεις ευθύνης, γυναίκες πολιτικούς και δικαστικούς από το Αφγανιστάν και τις διαβεβαιώσαμε ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα είμαστε παρόντες όπου και όποτε κριθεί απαραίτητο, πάντα με πρωταρχικό κριτήριο τα ανθρώπινα δικαιώματα", υπογράμμισε η κα Συρεγγέλα.

"Οι δράσεις μας έχουν διεθνή αναγνώριση από τον ΟΗΕ, την Παγκόσμια Τράπεζα και άλλους φορείς αλλά εμείς δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε δυναμικά ώστε κάθε γυναίκα να έχει φωνή και να μη μένει μόνη της απέναντι σε φαινόμενα βίας" κατέληξε η κα Συρεγγέλα.

Σημειώνεται πως η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώ τον συντονισμό ανέλαβε η δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη.

Read Next

05 Σεπ 2025

Πρίγκιπας William | Θα εμφανιστεί σε δημοφιλή εκπομπή - Κυκλοφόρησε το τρέιλερ

Ποια εκπομπή υποδέχεται ο πρίγκιπας της Ουαλίας στο Κάστρο του Windsor.

Περισσότερα από

News

05 Σεπ 2025

Πένθος στη βρετανική βασιλική οικογένεια | Η επίσημη ανακοίνωση από το παλάτι του Buckingham

Η Katharine Worsley είχε παντρευτεί τον ξάδερφο της εκλιπούσας βασίλισσας Ελισάβετ, το 1961.

05 Σεπ 2025

Η Σίλια Κριθαριώτη αποχαιρετά τον Giorgio Armani με μία κοινή τους φωτογραφία

Πώς επέλεξε η διεθνώς καταξιωμένη σχεδιάστρια να πει "αντίο" στον Ιταλό σχεδιαστή.

05 Σεπ 2025

"Η Kate Middleton φοράει περούκα;": Ο πρώην κομμωτής της Diana μιλά για το νέο ξανθό look της πριγκίπισσας της Ουαλίας

Ο δημιουργός της iconic καρέ κουπ της Lady Di απάντησε στα "κακεντρεχή σχόλια" που δέχεται η Kate για το νέο χρώμα στα μαλλιά της.

05 Σεπ 2025

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου | Το "μαμαδίστικο" φαγητό που επιλέγει στην παραλία

Η παρουσιάστρια εκμεταλλέυεται τον καλό καιρό και συνεχίζει τις βουτιές της.

05 Σεπ 2025

Πρίγκιπας Harry | Οι τρεις αμφιλεγόμενοι όροι που έθεσε για να συναντήσει τον Κάρολο στο Λονδίνο

Ένας όρος είναι την υπόκλιση ολόκληρης της βασιλικής οικογένειας στη Meghan Markle!.

05 Σεπ 2025

15 διεθνείς προσωπικότητες τιμούν και θυμούνται τον Giorgio Armani

Τι έγραψαν οι συνάδελφοι και οι σταρ που έντυσε ο "maestro" της ιταλικής μόδας

05 Σεπ 2025

Η Τζένη Μελιτά μάς βάζει στην αίθουσα χορού | Το εντυπωσιακό βίντεο με τον παρτενέρ της

Η παρουσιάστρια μοιράστηκε με τους θαυμαστές της ένα ακόμη αγαπημένο της χόμπι.