ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τζόνι Μίτσελ| Σχεδιάζει μία ακόμα εμφάνιση για τους φαν της

Στις 10 Ιουνίου στην Ουάσιγκτον δίνουν ραντεβού οι θαυμαστές της.

Μία εμφάνιση-έκπληξη μετά από 23 χρόνια θα κάνει η Τζόνι Μίτσελ τον ερχόμενο Ιούνιο, σύμφωνα με τη Daily Mail. Η δημοφιλής Καναδή τραγουδίστρια-τραγουδοποιός της φολκ, ποπ, ροκ και τζαζ μουσικής θα ανέβει στη σκηνή του αμφιθεάτρου Γκορτζ στη Ουάσινγκτον, στις 10 Ιουνίου του 2023, όπως ανακοίνωσε η φίλη της και τραγουδίστρια Μπράντι Καρλίλ (Brandi Carlile) στην εκπομπή "The Daily Show".

"Δεν μπορώ να πιστέψω ότι συμβαίνει, αλλά είναι αλήθεια", δήλωσε η Καρλίλ. Η Μίτσελ θα τραγουδήσει σε μία από τις δύο συναυλίες της διοργάνωσης με τίτλο "Echoes through the Canyon", ενώ στη δεύτερη θα εμφανιστεί η Καρλίλ.

"Κανένας δε μπόρεσε να αγοράσει εισιτήριο για να δει τη Τζόνι Μίτσελ να παίζει μουσική, τα τελευταία 20 χρόνια. Οπότε αυτό είναι τεράστιο… και θα τα πάει περίφημα", τόνισε η μουσικός και αποκάλυψε ότι η Μίτσελ τής τηλεφώνησε στον απόηχο της εμφάνισής της στο Newport Folk Festival το φετινό καλοκαίρι και της είπε: "Θέλω να κάνω άλλη μία εμφάνιση".

H ευαισθητοποιημένη ποιήτρια

Η Τζόνι Μίτσελ έχει χαρακτηριστεί ως το "Yang στου Μπομπ Ντίλαν το Yin" λόγω του πλούτου των εικόνων στα τραγούδια της. Τραγούδια που σφράγισαν ανεξίτηλα τη δεκαετία του '70, όταν μεσουράνησε η Μίτσελ, αλλά και αργότερα, τραγούδια που έγιναν κλασικά. Όπως το σπαρακτικό Both Sides Now (τραγούδι που έχει ερμηνευθεί και από άλλους καλλιτέχνες σε 1552 εκτελέσεις), το A Case of You, California, Big Yellow Taxi, Cactus Tree, River και πολλά άλλα. Η Καναδή τραγουδίστρια πειραματίστηκε με την ποπ μουσική, την κλασική (άρχισε να μαθαίνει πιάνο στα επτά της), ροκ, φολκ, τζαζ.

Τα τραγούδια της αφορούν κοινωνικά και φιλοσοφικά θέματα, θέματα που αφορούν στη θηλυκότητα και αντανακλάσεις της σκέψης της για τον έρωτα, την απώλεια, τη χαρά.

Η Τζόνι Μίτσελ είναι εξάλλου η τραγουδίστρια που εξέφρασε ιδανικά τα συναισθήματα των γυναικών, είναι η "δική" τους φωνή. Ίσως θυμάστε την σκηνή στη χριστουγεννιάτικη ταινία "Αγάπη είναι..." στην οποία ο χαρακτήρας της Έμα Τόμσον συνειδητοποιεί ότι ο άντρας της την απατά. Της κάνει εκείνα τα Χριστούγεννα δώρο ένα CD της Τζόνι Μίτσελ και όχι το κόσμημα που είχε βρει εκείνη στην τσέπη του. Αρκούν οι πρώτοι στίχοι του Both Sides Now για να αρχίσει να κλαίει μόνη της, στην κρεβατοκάμαρά της, μακριά από όλους. Όπως έχει πει η Μίτσελ: "αν κυνήγησεις τους δαίμονές σου, θα πάρουν μαζί και τους αγγέλους σου", που σημαίνει πως θα πρέπει να τους αντιμετωπίζεις και να συνδιαλέγεσαι μαζί τους.

Η Μίτσελ έχει διαγράψει μια θεαματική πορεία για την οποία έχει τιμηθεί με 10 Grammys και πολλά άλλα βραβεία, έχοντας επηρεάσει μουσικούς όπως. Το άλμπουμ της Blue (1971) θεωρείται ένα από τα καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών, άλμπουμ που συμπεριέλαβε και το εμβληματικό μουσικό περιοδικό Rolling Stone στα "500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών", ενώ το άλμπουμ της Court and Spark (1974) -μια διαδρομή της στο μονοπάτι της τζαζ αποτέλεσε την πιο επιτυχημένη εμπορικά δουλειά της.

"Είμαστε αστερόσκονη, είμαστε από χρυσό και οφείλουμε να οδηγήσουμε τους εαυτούς μας πίσω στον κήπο" λέει η Μίτσελ. Και οι οπαδοί της θα έχουν τη χρυσή ευκαιρία να την απολαύσουν ακόμα μία φορά.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.