ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πολιτιστική Συνταγογράφηση: θα συνταγογραφούνται και στην Ελλάδα πολιτιστικές εκδηλώσεις αντί για φάρμακα

Πολιτιστικές εκδηλώσεις θα συνταγογραφούνται μέσω άυλης συνταγογράφησης στα πλαίσια της ψυχικής υγείας

Στο πρόγραμμα της Πολιτιστικής Συνταγογράφησης εστίασε ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, μιλώντας στο 1ο Διεθνές Wellbeingr Forum, το οποίο διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας στις 10 Οκτωβρίου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας.

Στην παρέμβαση του ο υφυπουργός Πολιτισμού τόνισε ότι "η Πολιτιστική Συνταγογράφηση εντάσσει τις τέχνες και τον πολιτισμό τόσο στην προληπτική όσο και στη θεραπευτική αγωγή για την προαγωγή της ψυχικής υγείας". Ανέφερε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης με προϋπολογισμό 10.500.000 ευρώ, "δημιουργεί μεταξύ άλλων τις προϋποθέσεις για την ένταξη της πολιτιστικής συνταγογράφησης στην πλατφόρμα άυλης συνταγογράφησης, ώστε οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας να μπορούν να συνταγογραφούν πολιτιστικές δράσεις, παράλληλα με τυχόν φαρμακευτική αγωγή".

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2021 ο υφυπουργός Πολιτισμού και η υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας Ζ. Ράπτη, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με αντικείμενο την Πολιτιστική Συνταγογράφηση.

"Από την πλευρά του, το υπουργείο Πολιτισμού στηρίζει τους εποπτευόμενους φορείς πολιτισμού προκειμένου να αναπτύξουν υπηρεσίες πολιτιστικής συνταγογράφησης για τους πολίτες. Σε αυτές, μεταξύ άλλων, εντάσσονται το πρόγραμμα εικαστικής ψυχοθεραπείας και το πρόγραμμα για άτομα με χρόνιο πόνο και τους φροντιστές τους στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το πρόγραμμα Musigait του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, με στόχο την αξιοποίηση της μουσικής διέγερσης για τη βελτίωση της ποιότητας βάδισης ασθενών με Πάρκινσον, προγράμματα πολιτιστικής συνταγογράφησης της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, του Εθνικού Θεάτρου και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, πρόγραμμα για ογκολογικούς ασθενείς από το MOMus κά" τόνισε ο υφυπουργός Πολιτισμού.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.

25 Απρ 2024

Κατερίνα Βρανά: "Κλείνω 7 χρόνια φέτος από την ημέρα που δεν πέθανα"

Αυτή είναι η "εορταστκή εβδομάδα επιβίωσης" όπως λέει χαρακτηριστικά η ίδια που 7 χρόνια πριν έδωσε μάχη για τη ζωή της.

24 Απρ 2024

"Προσκυνητής" στο Πανεπιστήμιο Columbia o Αλκίνοος Ιωαννίδης- η ομιλία του και η ακύρωση της συναυλίας

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης βρίσκεται στο πλευρό των φοιτητών αμερικανικών πανεπιστημίων που μάχονται για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση των παλαιστινιακών εδαφών. Τοὺς τραγούδησε τον "Προσκυνητή".

24 Απρ 2024

Κάρις Ζέτα Ντάγκλας: Έκλεισε τα 21 με ένα iconic φόρεμα της μαμάς της - Το είχε φορέσει πριν από 25 χρόνια

Το μεταξωτό ροζ φόρεμα Ungaro με τη δαντέλα που είχε φορέσει η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς το 1999, όταν βραβεύτηκε για τον ρόλο της στην ταινία "Η μάσκα του Ζορρό".

24 Απρ 2024

Βίκυ Καγιά: "Καλό ταξίδι μπαμπά μου. Σ’αγαπώ"

Πέθανε ο πατέρας της Βίκυς Καγιά: Το συγκινητικό αντίο.

24 Απρ 2024

Αθηναΐς Νέγκα: "Μεγάλωσα σε ένα σπίτι που ήταν μέσα στο πένθος λόγω της απώλειας του πατέρα μου"

Η Αθηναΐς Νέγκα μίλησε στο Mega και εξήγησε πως είναι να βιώνεις την απώλεια του ενός γονιού σου σε μικρή ηλικία.

24 Απρ 2024

Ο πρίγκιπας Λούις έγινε 6 ετών -η τρυφερή φωτογραφία

Το τρομερό παιδί της βασιλικής οικογένειας που κάνει όλους να χαμογελούν είχε μόλις τα γενέθλια του και η Κέιτ ανάρτησε τη φωτογραφία που όλοι περίμεναν.