ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ζυλιέτ Μπινός, Μαριόν Κοτιγιάρ, Ιζαμπέλ Ιπέρ κόβουν τα μαλλιά τους για να συμπαρασταθούν στις γυναίκες του Ιράν

Βίντεο στα social media δείχει τις διάσημες γαλλίδες ηθοποιούς να συμμετέχουν στην παγκόσμια συμβολική κίνηση θρηνώντας την 22χρονη Μασχά Αμινί που δολοφονήθηκε από την Αστυνομία Ηθών.

Περισσότερες από 50 διάσημες σταρ του γαλλικού σινεμά έχουν κόψει τα μαλλιά τους εκφράζοντας έτσι την συμπαράστασή τους στον αγώνα του ιρανικού λαού κατά του καθεστώτος. Με τους νεκρούς να έχουν υπερβεί τους 100 τις τελευταίες τρεις εβδομάδες των εξεγέρσεων στο Ιράν η παγκόσμια κοινότητα στέκεται στο πλευρό του λαού.

Τώρα, η Ιζαμπέλ Ιπέρ, η Ιζαμπέλ Ατζανί, η Ζυλιέτ Μπινός, η τραγουδίστρια Angèle από το Βέλγιο, αλλά και η Τζέιν Μπίρκιν μαζί με την κόρη της Σαρλότ Γκέινσμπουργκ συμμετέχουν στην online διαμαρτυρία των γυναικών. Σύμβολο; Τα γυναικεία μαλλιά, καθώς αυτά στάθηκαν αφορμή να χάσει τη ζωή της ένα κορίτσι μόλις 22 ετών, επειδή δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα της και προεξείχαν τα μαλλιά της. Ακόμη και η σύζυγος του πρώην Πρωθυπουργού Φρανσουά Ολάντ, η Ζουλί Γκαγιέ είναι ανάμεσα στις Γαλλίδες που στέκονται δίπλα στις Ιρανές "για την ελευθερία".

Ένα συνδυαστικό επενδύθηκε μουσικά από το τραγούδι Gandom, που θεωρείται ένας επαναστατικός ύμνος εφάμιλλος του Bella Ciao. Το βίντεο αναρτήθηκε στο Instagram με το hashtag #soutienfemmesiran και υπό το hashtag #hairforfreedom.

Το βίντεο συνοδεύεται με το μήνυμα: "είναι αδύνατο να μην αποκηρύξουμε ξανά και ξανά αυτή την τραγική καταπίεση. Οι νεκροί είναι δεκάδες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών. Οι συλλήψεις αυξάνουν τον αριθμό των παράνομα κρατούμενων που πολύ συχνά βασανίζονται. Έτσι, απαντούμε στο κάλεσμα κόβοντας τα μαλλιά μας".

"Γυναίκες, ζωή, ελευθερία" είναι το σλόγκαν που αντηχεί στους δρόμους του Ιράν με τις γυναίκες να καίουν τις μαντίλες του σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Νέοι και μεγάλοι στέκονται δίπλα στις αδερφές, τις γυναίκες, τις μητέρες τους διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον για τον λαό τους.

Ακολουθήστε το womantoc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

News

23 Απρ 2024

Ντάνιελ Ντέι-Λούις: οι 8 κορυφαίες ερμηνείες και ο θρυλικός τρόπος προετοιμασίας του που υπερβαίνει κάθε λογική

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λούις έχει χαρίσει ερμηνείες που θα μείνουν στην ιστορία του κινηματογράφου.

23 Απρ 2024

Πάνω από 100 γυναίκες την ημέρα καταγγέλλουν ενδοοικογενειακή βία - Αύξηση 900% μετά το φιάσκο των Αγίων Αναργύρων

Ξεπερνά τα… 900% η αύξηση που παρατεηρείται στις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

23 Απρ 2024

Ανθή Φακιδάρη: Η Ελληνίδα μοντέλο που έχει περπατήσει στις πασαρέλες των Chanel, Armani, Givenchy κ.α

Η εκπληκτική πορεία της Ανθής Φακιδάρη στον χώρο της μόδας

23 Απρ 2024

Γιώργος Καπουτζίδης: "Είχα πει στη μαμά μου ότι θα την κάνω περήφανη μια μέρα"

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε εφ' όλης της ύλης και μοιράστηκε με τον κόσμο και την ιδιαίτερη αντίδραση του σε έναν χωρισμό!

23 Απρ 2024

Τζούλια Ρόμπερτς: "Η οικογένεια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ κάλυψε τα έξοδα της γέννησης μου"

Η αποκάλυψη της σταρ για την φιλία των γονιών της με τον αείμνηστο νομπελίστα Ειρήνης.

23 Απρ 2024

Κατερίνη: Οι ανθισμένες κερασιές ενθουσιάσαν το κοινό και ανοίγουν δρόμο για το πρότζεκτ "Ανθισμένες Διαδρομές" της χώρας

Με ξεναγήσεις, ποδηλατάδες, χορούς και τραγούδια ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις των "Ανθισμένων Κερασιών της Πιερίας".

22 Απρ 2024

Μπάρμπεκιου με φίλους για τη Δέσποινα Βανδή | 'Εκανε free day στη δίαιτά της

Το πιάτο στο οποίο δεν κατάφερε να αντισταθεί.