ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ζυλιέτ Μπινός, Μαριόν Κοτιγιάρ, Ιζαμπέλ Ιπέρ κόβουν τα μαλλιά τους για να συμπαρασταθούν στις γυναίκες του Ιράν

Βίντεο στα social media δείχει τις διάσημες γαλλίδες ηθοποιούς να συμμετέχουν στην παγκόσμια συμβολική κίνηση θρηνώντας την 22χρονη Μασχά Αμινί που δολοφονήθηκε από την Αστυνομία Ηθών.

Περισσότερες από 50 διάσημες σταρ του γαλλικού σινεμά έχουν κόψει τα μαλλιά τους εκφράζοντας έτσι την συμπαράστασή τους στον αγώνα του ιρανικού λαού κατά του καθεστώτος. Με τους νεκρούς να έχουν υπερβεί τους 100 τις τελευταίες τρεις εβδομάδες των εξεγέρσεων στο Ιράν η παγκόσμια κοινότητα στέκεται στο πλευρό του λαού.

Τώρα, η Ιζαμπέλ Ιπέρ, η Ιζαμπέλ Ατζανί, η Ζυλιέτ Μπινός, η τραγουδίστρια Angèle από το Βέλγιο, αλλά και η Τζέιν Μπίρκιν μαζί με την κόρη της Σαρλότ Γκέινσμπουργκ συμμετέχουν στην online διαμαρτυρία των γυναικών. Σύμβολο; Τα γυναικεία μαλλιά, καθώς αυτά στάθηκαν αφορμή να χάσει τη ζωή της ένα κορίτσι μόλις 22 ετών, επειδή δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα της και προεξείχαν τα μαλλιά της. Ακόμη και η σύζυγος του πρώην Πρωθυπουργού Φρανσουά Ολάντ, η Ζουλί Γκαγιέ είναι ανάμεσα στις Γαλλίδες που στέκονται δίπλα στις Ιρανές "για την ελευθερία".

Ένα συνδυαστικό επενδύθηκε μουσικά από το τραγούδι Gandom, που θεωρείται ένας επαναστατικός ύμνος εφάμιλλος του Bella Ciao. Το βίντεο αναρτήθηκε στο Instagram με το hashtag #soutienfemmesiran και υπό το hashtag #hairforfreedom.

Το βίντεο συνοδεύεται με το μήνυμα: "είναι αδύνατο να μην αποκηρύξουμε ξανά και ξανά αυτή την τραγική καταπίεση. Οι νεκροί είναι δεκάδες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών. Οι συλλήψεις αυξάνουν τον αριθμό των παράνομα κρατούμενων που πολύ συχνά βασανίζονται. Έτσι, απαντούμε στο κάλεσμα κόβοντας τα μαλλιά μας".

"Γυναίκες, ζωή, ελευθερία" είναι το σλόγκαν που αντηχεί στους δρόμους του Ιράν με τις γυναίκες να καίουν τις μαντίλες του σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Νέοι και μεγάλοι στέκονται δίπλα στις αδερφές, τις γυναίκες, τις μητέρες τους διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον για τον λαό τους.

Ακολουθήστε το womantoc στο Instagram

Read Next

05 Σεπ 2025

Πρίγκιπας William | Θα εμφανιστεί σε δημοφιλή εκπομπή - Κυκλοφόρησε το τρέιλερ

Ποια εκπομπή υποδέχεται ο πρίγκιπας της Ουαλίας στο Κάστρο του Windsor.

Περισσότερα από

News

05 Σεπ 2025

Πένθος στη βρετανική βασιλική οικογένεια | Η επίσημη ανακοίνωση από το παλάτι του Buckingham

Η Katharine Worsley είχε παντρευτεί τον ξάδερφο της εκλιπούσας βασίλισσας Ελισάβετ, το 1961.

05 Σεπ 2025

Η Σίλια Κριθαριώτη αποχαιρετά τον Giorgio Armani με μία κοινή τους φωτογραφία

Πώς επέλεξε η διεθνώς καταξιωμένη σχεδιάστρια να πει "αντίο" στον Ιταλό σχεδιαστή.

05 Σεπ 2025

"Η Kate Middleton φοράει περούκα;": Ο πρώην κομμωτής της Diana μιλά για το νέο ξανθό look της πριγκίπισσας της Ουαλίας

Ο δημιουργός της iconic καρέ κουπ της Lady Di απάντησε στα "κακεντρεχή σχόλια" που δέχεται η Kate για το νέο χρώμα στα μαλλιά της.

05 Σεπ 2025

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου | Το "μαμαδίστικο" φαγητό που επιλέγει στην παραλία

Η παρουσιάστρια εκμεταλλέυεται τον καλό καιρό και συνεχίζει τις βουτιές της.

05 Σεπ 2025

Πρίγκιπας Harry | Οι τρεις αμφιλεγόμενοι όροι που έθεσε για να συναντήσει τον Κάρολο στο Λονδίνο

Ένας όρος είναι την υπόκλιση ολόκληρης της βασιλικής οικογένειας στη Meghan Markle!.

05 Σεπ 2025

15 διεθνείς προσωπικότητες τιμούν και θυμούνται τον Giorgio Armani

Τι έγραψαν οι συνάδελφοι και οι σταρ που έντυσε ο "maestro" της ιταλικής μόδας

05 Σεπ 2025

Η Τζένη Μελιτά μάς βάζει στην αίθουσα χορού | Το εντυπωσιακό βίντεο με τον παρτενέρ της

Η παρουσιάστρια μοιράστηκε με τους θαυμαστές της ένα ακόμη αγαπημένο της χόμπι.