ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Mrs Harris Goes to Paris: Μια ταινία φόρος τιμής στον οίκο Dior αλλά και στο όνειρο

Η ιστορία μιας φαινομενικά συνηθισμένης Βρετανίδας οικονόμου, της οποίας το όνειρο να αποκτήσει ένα φόρεμα υψηλής ραπτικής Christian Dior την οδηγεί σε μια απίστευτη περιπέτεια στο Παρίσι.

κυρια χάρις

To "Mrs. 'Arris Goes to Paris" γράφτηκε το 1958 από τον Πολ Γκάλικο, πρώτο μιας σειράς τεσσάρων περιπετειών μιας Αγγλίδας καθαρίστριας, της Κυρίας Χάρις, η οποία μετά το Παρίσι, επισκέφθηκε και τη Νέα Υόρκη, το Κοινοβούλιο και τη Μόσχα.

Βασισμένα στη λογική ενός "νέου θαυμαστού κόσμου" που ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μιας απλής, καλοσυνάτης γυναίκας από την αγγλική εργατική τάξη, η οποία μέχρι τη στιγμή της κάθε περιπέτειας της το μόνο σύμπαν που γνωρίζει είναι αυτό των σπιτιών που καθαρίζει καθημερινά, τα βιβλία του Πολ Γκάλικο υπήρξαν επιτυχημένα.

Ειδικά αυτό το πρώτο, που στην Αγγλία κυκλοφόρησε ως "Flowers for Mrs. Harris", διασκευάστηκε και για την τηλεόραση (η τρίτη μεταφορά του το 1992 με την Αντζελα Λάνσμπερι, την Νταιάνα Ριγκ και τον Ομάρ Σαρίφ είναι η πιο διάσημη) και για το θέατρο, πριν καταλήξει σε μια κινηματογραφική ταινία, 60 και περισσότερα χρόνια μετά από την έκδοσή του.

Η ταινία

Στη ρομαντική ταινία "Η Κυρία Χάρις Πάει στο Παρίσι", μια μεσήλικη κυρία που ζει στο Λονδίνο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ονειρεύεται να αποκτήσει ένα φόρεμα Christian Dior.

Το 1957, ωστόσο, στο απόγειο της φήμης του New Look του Dior, αυτό δεν ήταν εύκολο. Δεν υπήρχε κατάστημα ή κάποιος τρόπος να το παραγγείλει. Ο μοναδικός για το αποκτήσει ήταν να πάει ή ίδια στον οίκο στη λεωφόρο 30 Avenue de Montaigne.

Πρόκειται για ένα ρομαντικό παραμύθι, με πρωταγωνίστριες τη Λέσλι Μάνβιλ (Lesley Manville) ως κυρία Xάρις, που ανακαλύπτει τον Dior όταν καθαρίζει το σπίτι ενός πλούσιου πελάτη της, και την Ιζαμπέλ Υπέρ (Isabelle Huppert) ως τη σνομπ Mαντάμ Κολμπερτ, η οποία αντιδρά στην ιδέα ότι μια γυναίκα σαν την κα Χάρις φοράει Dior.

Όταν συναντάμε την κυρία Χάρις, ο κόσμος της είναι σχεδόν τόσο τακτοποιημένος όσο και το χαρακτηριστικά αγγλικό σπίτι της, μια μοναχική γυναίκα που ζει ακόμη με την ανάμνηση του συζύγου της που έχει πεθάνει, γλυκιά και υπομονετική ακόμη και με τις νεόπλουτες "κυρίες" που εκμεταλλεύονται την καλοσύνη της και την έμφυτη ανάγκη της να προσφέρει στους άλλους. Η "συνάντηση" της με ένα φόρεμα του οίκου Dior θα είναι σχεδόν ο πιο κεραυνοβόλος έρωτας της ζωής της και μαζί η αρχή μιας νέας ζωής στο Παρίσι, με μοναδικό σκοπό την απόκτηση μιας δημιουργίας του οίκου.

Ο,τι μπορείτε να φανταστείτε θα συμβεί. Η "σκύλα" υπεύθυνη του Οίκου θα σοκαριστεί μπροστά στη φτώχεια και τη μπασκλασαρία της κας Χάρις, ένας νεαρός λογιστής θα δελεαστεί από τα μετρητά που κουβαλά μαζί της, ένα νεαρό μοντέλο θα βρει ένα… μοντέλο ζωής και ένας πλούσιος αριστοκράτης θα γοητευτεί από την πηγαία γοητεία της. Ετσι με νέα οικογένεια στο Παρίσι, η κυρία Χάρις θα γευτεί τις χαρές, αλλά και τις πίκρες της υψηλής ραπτικής, φτάνοντας μέχρι στο σημείο να εφεύρει (που λέει ο λόγος) το prêt-a-porter, δηλαδή δημιουργίες των οίκων πιο προσιτές σε όλον τον κόσμο και όχι μόνο για τις πλούσιες, πλην σταθερά αχάριστες και αλαζονικές πελάτισσές τους.

Το φιλμ διαθέτει την απαραίτητη feelgood ελαφρότητα αλλά είναι και ο προσωπικός θρίαμβος της Λέσλι Μάνβιλ, που καταφέρνει να είναι ψυχή και σώματι ο χαρακτήρας που υποδύεται.

Η ταινία παίζεται από 6 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους.

Read Next

26 Ιουλ 2024

ΗΠΑ: Το ζεύγος Ομπάμα στηρίζει την Κάμαλα Χάρις για την Προεδρία της χώρας

Όλα όσα είπαν στην Αντιπρόεδρο των Δημοκρατικών.

26 Ιουλ 2024

Αρετή Κετιμέ: Πώς είναι σήμερα το κορίτσι-θαύμα που πριν από 20 χρόνια μάγεψε τον κόσμο στην "Αθήνα 2004";

Πριν από 20 χρόνια μία 15χρονη και το σαντούρι της μεσουρανούσαν στην ελληνική μουσική σκηνή.

Περισσότερα από

News

26 Ιουλ 2024

Κόλαφος η απάντηση της ΕΣΗΕΑ στην Ακρίτα για την επίθεση στην Παναγοπούλου: "Οι δημοσιογράφοι έχουμε μεγάλη ευθύνη για τον δημόσιο λόγο που εκφέρουμε"

"Σε μια εποχή που ο κακοποιητικός λόγος ισοπεδώνει τη γυναικεία προσωπικότητα, οι δημοσιογράφοι έχουμε μεγάλη ευθύνη για τον δημόσιο λόγο που εκφέρουμε και στον χώρο των social media" αναφέρει η ανακοίνωση.

26 Ιουλ 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Φρενίτιδα με τη Σελίν Ντιόν- Ποιο τραγούδι θα ερμηνεύσει και πώς την αποθεώνει ο κόσμος

Η μεγάλη ντίβα ανταποδίδει την αγάπη που της δείχνει ο κόσμος και εκθειάζει το Παρίσι στο Instagram της.

26 Ιουλ 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: To λαμπερό πάρτι της Louis Vuitton- Όλοι οι διάσημοι καλεσμένοι

Πλήθος αστέρων παρευρέθηκαν στο πάρτυ που παρέθεσε ο γαλλικός οίκος λίγο πριν την τελετή έναρξης των Αγώνων στο Παρίσι.

26 Ιουλ 2024

"Μη στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου. Σε σας το λέω, έχετε ένα μόνιμο στρίψιμο του στόματος. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω"

Ο Παύλος Πολάκης για άλλη μια φορά "παραδίδει μαθήματα ευγένειας", τα οποία προφανώς και διδάχτηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ. Και αποχώρησε αμετανόητος και προφανώς ατιμώρητος.

26 Ιουλ 2024

Μαρία Μενούνος: Χειροκροτεί την κόρη της, Αθηνά, την ώρα που κάνει τα πρώτα της βήματα

Η Μαρία Μενούνος φαίνεται ενθουσιασμένη καθώς η Αθηνά μεγαλώνει.

26 Ιουλ 2024

Παρίσι 2024: Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρέβα Γκραμπόφσκι στο δείπνο Μακρόν στο Λούβρο

Καλεσμένοι ήταν αρχηγοί κρατών, βασιλείς, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και αθλητικών φορέων και φυσικά ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

26 Ιουλ 2024

Δώρα Τσαμπάζη προς Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη: "Απόψε θα ζήσετε ίσως την κορυφαία στιγμή της καριέρα σας"

Η Δώρα Τσαμπάζη θυμάται σε ανάρτηση της τη στιγμή που ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης κράτησε ψηλά την ελληνική σημαία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

26 Ιουλ 2024

Η Βασιλική Τρουφάκου στο χωριό με τον δύο μηνών γιο της

Βιώνει την απόλυτη ευτυχία η Βασιλική Τρουφάκου.

26 Ιουλ 2024

Lady Gaga: Διέρρευσαν τα πρώτα πλάνα με τις πρόβες της στον Σηκουάνα

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.