ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πριν γίνει ο Μπράντον του Μπέβερλι Χιλς ήταν ο κολλητός του Μπραντ Πιτ - Το "καλό παιδί" των 90s ονείρων μας είχε μια τελείως διαφορετική ζωή

Επιπλέον; Βλέπετε τον "Μπράντον" τώρα στην τηλεόραση και ίσως δεν το συνειδητοποιείτε.

Είκοσι χρόνια έχουν περάσει από το φινάλε της σειράς Beverly Hills, 90210 ("Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς"). Της πρώτης teen σειράς που έβαλε τα θεμέλια στο είδος και ανέδειξε τους ηθοποιούς της, όπως τον Μπράντον- δηλαδή τον Τζέισον Πρίστλεϊ.

Και ποιος δεν θυμάται το αγαπημένο intro που όταν ακουγόταν από τη συχνότητα του MEGA όλοι οι έφηβοι των 90's αφήναμε ό,τι κάναμε για τρέξουμε να το δούμε; Μάλιστα, εμείς μαζευόμασταν και πολλοί στο σπίτι για να το παρακολουθήσουμε. Μέχρι και η γιαγιά μου το έβλεπε- αλλά εκείνη αφηγούνταν μετά μια δική της πλοκή.

Βασικός πρωταγωνιστής, ο Μπράντον, το "καλό παιδί", τον οποίο υποδυόταν ο Τζέισον Πρίστλεϊ. Και τι δεν ήταν ο Μπράντον: έξυπνος, ευγενικός, αλτρουιστής, γόης, δημοφιλής, πολύ καλός γιός, αδερφός, μαθητής. Κοινώς, ένας δώρο του θεού στην ανθρωπότητα.

Η ιστορία του Beverly Hills, 90210 ξεκινά όταν ο Μπράντον και η οικογένειά του φτάνουν από τη Μινεάπολη στο γκλαμ Beverly Hills, καθώς ο πατέρας, Τζιμ είχε πάρει προαγωγή στη δουλειά του, αλλά εκεί. Ο Μπράντον και η αδερφή του Μπρέντα γράφονται λοιπόν στο West Beverly Hills High School όπου συναντούν μια άλλη πραγματικότητα από αυτή που είχαν συνηθίσει. Εκεί όμως θα συναντήσουν επίσης τους νέους τους φίλους και κυρίως τους νέους τους έρωτες: τον Στιβ, την Κέλλυ, τον Ντίλαν- το "κακό" παιδί (βλ Λουκ Πέρρυ), την Άντρεα κ.ά.

Ο Μπράντον, παρότι λίγο "φλώρος", είχε μεγάλο χιτ με τα κορίτσια. Το βασικό ερωτικό, on- off ερωτικό ενδιαφέρον του ήταν η Κέλλυ. Όμως ο Μπράντον κατά τη διάρκεια των κύκλων του σίριαλ είχε συνδεθεί και με την ροκ Έμιλι Βάλενταϊν, την Άντρεα Ζάκερμαν- αρχισυντάκτρια της σχολικής εφημερίδας, τη Νίκκι, αλλά και την καθηγήτρια Λουσίντα Νίκολσον. Μπορεί λοιπόν το 70% όλων μας να ήμασταν ερωτευμένες με τον Ντίλαν (είναι ακόμα η ηλικία που δεν ξέρεις πως κακό παιδί= κούραση), αλλά και ο Μπράντον είχε τη χάρη του. Ο Μπράντον στο πρόσωπο του Πρίστλεϊ πάντα.

Ο Πρίστλεϊ κέρδισε δύο υποψηφιότητες Χρυσής Σφαίρας ως Καλύτερος Ηθοποιός σε τηλεοπτικό δράμα για το Beverly Hills, το 1992 και 1994 αντίστοιχα. Μάλιστα από την έκτη σεζόν και μετά ο Πρίστλεϊ έγινε και παραγωγός της σειράς, ενώ όπως έχει δηλώσει ο ίδιος μετανιώνει που έφυγε σχετικά νωρίς από το σίριαλ.

Η καριέρα του μετά το Beverly Hills, 90210

Ο Καναδός Τζέισον Πρίστλεϊ είναι λοιπόν ηθοποιός, παραγωγός και σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στο Βανκούβερ και η μητέρα του Σάρον, ήταν επίσης ηθοποιός και δασκάλα υποκριτικής.

Μετά την επιτυχία του Beverly Hills, 90210 υποδύθηκε τον Ρίτσαρντ στο σίριαλ Call Me Fitz και τώρα τον Ματ Σέιντ στην αστυνομική σειρά Private Eyes που προβάλλεται από το Μακεδονία TV. Ο Ματ είναι ιδιωτικός ντεντέκτιβ και μαζί με τη συνεργάτιδά του, με την οποία είναι κρυφά- φανερά ερωτευμένος, εξιχνιάζουν μία υπόθεση σε κάθε αυτοτελές επεισόδιο. Οδηγεί Porsche, όπως συνηθίζει και στην κανονική ζωή αφού είναι λάτρης των αυτοκινήτων και της ταχύτητας.

Η συγκατοίκηση με τον Μπραντ Πιτ

Πολύ πριν γίνουν διάσημοι κι όσο προσπαθούσαν ακόμα να κερδίσουν έστω και έναν ρόλο, ο Μπραν Πιτ και ο Πρίστλεϊ συγκατοικούσαν, όπως αποκαλύπτει στην αυτοβιογραφία του "Jason Priestley: A Memoir", το 2014. "Ζούσαμε με νουντλς, μπύρες και τσιγάρα Marlboro Light" γράφει για τη ζωή τους σ' ένα διαμέρισμα στο Χόλιγουντ. "Κάναμε διαγωνισμούς για το ποιος θα μπορούσε να αντέξει περισσότερο χωρίς ντους και ξύρισμα. Ο Μπραντ πάντα κέρδιζε. Το να πηγαίνεις, όμως, σε μια οντισιόν σήμαινε ότι έπρεπε να περιποιηθείς τον εαυτό σου, κάτι που συνήθως έβαζε τέλος στο σερί" θυμάται.

Το 1988 ο Πιτ έκλεισε ένα νέο διαμέρισμα και ζήτησε από τον Πρίστλεϊ (και τον τρίτο συγκάτοικό τους, Bernie Coulson) να πάνε μαζί του, όμως ο Πρίστλεϊ επέστρεψε για λίγο στο πατρικό του στο Βανκούβερ εκείνη την εποχή. Έπειτα, όταν ο Μπραντ έπαιξε στο "Thelma and Louise" το 1991 πήρε το χρυσό διαβατήριο για το Χόλιγουντ αρχίζοντας να διαγράφει τη λαμπερή του πορεία.

Ο Τζέισον Πρίσλεϊ συνέχιζε να παίζει στα "Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς, 90210" και να απολαμβάνει τη δική του δημοσιότητα και επιτυχία. Στα απομνημονεύματά του, ο Πρίστλεϊ γράφει: "Ο Μπραντ έφυγε και έκανε ταινίες σε όλο τον κόσμο, ενώ εγώ είχα κολλήσει σε ένα μέρος κάνοντας μια τηλεοπτική σειρά, μια εποχή που οι υπολογιστές και η επικοινωνία μέσω του ίντερνετ ήταν λέξεις σχεδόν άγνωστες, με αποτέλεσμα η φιλία μας να χαθεί μέσα στο χρόνο".

Η προσωπική του ζωή

To 1999 ο Πρίστλεϊ παντρεύτηκε την makeup artist Άσλεϊ Πέτερσον στο Μαϊάμι. Αλλά μόλις πέντε μήνες αργότερα άρχισαν να έχουν προβλήματα και τελικά χώρισαν δέκα μήνες μετά τον γάμο τους.

Τη δεύτερη σύζυγό του Ναόμι, τη γνώρισε στα... φανάρια. Καθώς περίμεναν και οι δύο να ανάψει το πράσινο, στο Λονδίνο. Όσο εκείνος βρισκόταν εκεί για τη δουλειά του, οι δυο τους ήταν αχώριστοι. Έτσι, όταν έπρεπε πλέον να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη έκανε το μεγάλο βήμα να φύγει μαζί του και φτιάξει τη ζωή της εκεί.

Μολονότι είχε σπουδάσει Καλές Τέχνες η Ναόμι αποφάσισε να σταδιοδρομήσει ως makeup artist ώστε να μπορεί να ταξιδεύει μαζί με τον συζυγό της και να είναι μαζί.

Παντρεύτηκαν τον Μάιο του 2005 στις Μπαχάμες με 120 καλεσμένους. "Θέλαμε μια τελετή όμορφη και ειλικρινή, αληθινή και κοντά στην καρδιά μας" είχε δηλώσει μετά η νύφη. Στην τελετή παρευρέθηκαν αρκετοί από τους συμπρωταγωνιστές του Πρίστλεϊ σ΄έναν γάμο που λειτούργησε κι ως άτυπο reunion.

Το 2007 απέκτησαν την κόρη τους, Άβα Βερόνικα και το 2009 τον γιο του Ντάσιελ Όρσον.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

24 Απρ 2024

Βίκυ Καγιά: "Καλό ταξίδι μπαμπά μου. Σ’αγαπώ"

Πέθανε ο πατέρας της Βίκυς Καγιά: Το συγκινητικό αντίο.

Περισσότερα από

News

24 Απρ 2024

Αθηναΐς Νέγκα: "Μεγάλωσα σε ένα σπίτι που ήταν μέσα στο πένθος λόγω της απώλειας του πατέρα μου"

Η Αθηναΐς Νέγκα μίλησε στο Mega και εξήγησε πως είναι να βιώνεις την απώλεια του ενός γονιού σου σε μικρή ηλικία.

24 Απρ 2024

Ο πρίγκιπας Λούις έγινε 6 ετών -η τρυφερή φωτογραφία

Το τρομερό παιδί της βασιλικής οικογένειας που κάνει όλους να χαμογελούν είχε μόλις τα γενέθλια του και η Κέιτ ανάρτησε τη φωτογραφία που όλοι περίμεναν.

24 Απρ 2024

Χρήστος Χωμενίδης: "Αντί να αποκτήσουμε ανοσία στο κιτς, το συνηθίσαμε"

"Θα ήλπιζε απλώς κανείς, αφελώς αισιόδοξος, ότι η εμπειρία της Χούντας θα είχε λειτουργήσει για τους Έλληνες ως εμβόλιο. Αλίμονο. Αντί να αποκτήσουμε ανοσία στο κιτς, το συνηθίσαμε."

24 Απρ 2024

Θεοφανία Παπαθωμά: "Δεν είναι αφρικανική σκόνη! Μας σκοτώνουν! "

Kάποιοι αμφισβητούν το φαινόμενο αφρικανικής σκόνης, ανάμεσά τους και η Θεοφανία Παπαθωμά.

24 Απρ 2024

Ρουάντα: Το βρετανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα

Ο Ρίσι Σούνακ ήταν ξεκάθαρος:"Τα αεροπλάνα θα απογειωθούν ότι και να γίνει"

24 Απρ 2024

Σία Κοσιώνη: Οικογενειακή εξόρμηση στο μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ο Κώστας Μπακογιάννης επέστρεψε στην Ελλάδα, πίσω στην οικογένειά του, έπειτα από πολύμηνη απουσία στην Αμερική.

24 Απρ 2024

H Ολγα Κεφαλογιάννη στην εκδήλωση "Women Who Dare": "Η έμφυλη βία, ακόμα και στην πιο ακραία της μορφή συνεχίζεται"

Σε 400.000 ανέρχονται οι γυναίκες στην Ελλάδα που έχουν υποστεί βία, εκτιμάται σε έρευνα της MRB.

24 Απρ 2024

Σελίν Ντιόν: "Πρέπει να σταματήσω να αμφισβητώ τον εαυτό μoυ"

Για τη νέα της πραγματικότητα και τα όνειρα της μίλησε η μεγάλη ντίβα του πενταγράμμου, Σελίν Ντιόν.

23 Απρ 2024

Διαζύγιο Νικόλαου - Τατιάνα Μπλάτνικ: Αυτή είναι η αιτία χωρισμού τους

Το μυστηριώδες τρίτο πρόσωπο που προκάλεσε αναταράξεις στον γάμο τους.