ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αλέξανδρος Λογοθέτης: Ξανασυστήνεται πριν την πρεμιέρα της νέας σειράς "Μια νύχτα του Αυγούστου"

Ο Αλέξανδρος Λογοθέτης από την θρυλική σειρά "Το Νησί" επιστρέφει στην ΕΡΤ1 με τον δεύτερο κύκλο με τίτλο "Μια νύχτα του Αυγούστου".

Γεννήθηκε στην Αθηνά την 1η Δεκεμβρίου 1970, είναι 51 ετών και γιος του θρυλικού Έλληνα ηθοποιού Ηλία Λογοθέτη.

Ξεκίνησε τις σπουδές του το 1988 στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και αποφοίτησε το 1991. Εκείνη τη χρονιά έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο στη δραματική σειρά "Θυσία". Ακολούθησε ο πρωταγωνιστικός ρόλος στην κοινωνική σειρά "Γυναίκες" όπου έπαιξε μαζί με τη Θέμιδα Μπαζάκα, την Πέμη Ζούνη και τον Κλέωνα Γρηγοριάδη τη σεζόν 1992-1993. Το 1993 έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο παίζοντας στις ταινίες "Έναστρος θόλος", "Ραντεβού" και "Ο Αμερικάνος".

Το 1995 έπαιξε στην ταινία "Ο τσαλαπετεινός του Wyoming", ενώ το 1997 πρωταγωνίστησε στην παραγωγή "Μπίζνες στα Βαλκάνια", για την οποία βραβεύτηκε με το Κρατικό Βραβείο Ερμηνείας Α’ Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Το 2003, πήρε το Κρατικό Βραβείο Ερμηνείας Β’ Ανδρικού Ρόλου στο ίδιο φεστιβάλ για την ερμηνεία του στην ταινία "Γαμήλια νάρκη".

Από το 2010 μέχρι το 2011 ερμήνευσε το ρόλο του Νίκου Κυρίτση στη δραματική σειρά εποχής "Το Νησί". Από το 2019 μέχρι το 2020 πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά "Σπίτι είναι…".

Το 2020 έπαιξε στη σειρά 42 °C και το 2021 έκανε μια εμφάνιση στη σειρά "Καρτ Ποστάλ”.

Αυτήν την εποχή πρωταγωνιστεί στη συνέχεια της σειρά "Το Νησί" που θα προβληθεί στην ΕΡΤ1 με τίτλο "Μια νύχτα του Αυγούστου”. Η σειρά κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στις 22:00.

Η νέα δραματική σειρά 14 επεισοδίων, καταγράφει τον τραγικό απόηχο μιας γυναικοκτονίας, τις αμέτρητες ζωές που σημαδεύτηκαν ως συνέπειά της, τις φυλακές κάθε είδους που χτίζει ο άνθρωπος γύρω του, αλλά και την ανάγκη για λύτρωση, ελπίδα, αγάπη, που αναπόφευκτα γεννιέται πάντα μέσα από τα χαλάσματα.

Η δράση από την Κρήτη και την περιοχή της Ελούντας, μεταφέρεται σε διάφορα σημεία του Πειραιά και της Αθήνας, ανάμεσα σε αυτά το λιμάνι, η Τρούμπα, το Μεταξουργείο, η Σαλαμίνα, τα οποία αναδίδουν μοναδικά της ατμόσφαιρα της δεκαετίας του ’60, όπου μας μεταφέρει η ιστορία.

Ο Αλέξανδρος Λογοθέτης ήταν καλεσμένος της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Θανάση Αναγνωστόπουλου στο Στούντιο 4 και μίλησε κυριολεκτικά για όλα.

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για την απόφασή του να γίνει ηθοποιός, καθώς και για τον πατέρα του τον μεγάλο Ηλία Λογοθέτη.

"Τα πρώτα χρόνια με κυνηγούσε το "γιος του Λογοθέτη" και ειδικά από κάποιους δασκάλους. Μου έλεγαν ότι έχω μια κληρονομιά. Εγώ τα είχα πάρει και τους έλεγα ότι δεν έχω σχέση με τον πατέρα μου αφού δεν έχω μεγαλώσει μαζί του. Το κουβαλούσα αυτό. Όταν έκανα κωμωδία τον μιμούμουν αρκετά τον πατέρα μου".

"Έγινα ηθοποιός για να τον συναντήσω. Οι γονείς μου ήταν χωρισμένοι. Δεν είχα τον πατέρα μου στο σπίτι και πήρα την απόφαση να γίνω ηθοποιός γιατί ήταν κάτι που θα με έφερνε κοντά του. Το κατάλαβα μεγάλος. Έχουμε πει τόσα πολλά και τίποτα".πρόσθεσε.

"Έκανα ψυχανάλυση"

Ο Αλέξανδρος Λογοθέτης αποκάλυψε πως κάνει ψυχανάλυση τα τρία τελευταία χρόνια.

"Ξεκίνησα τα τελευταία 3 χρόνια να κάνω ψυχανάλυση. Είχα άρνηση. Ξεκίνησα γιατί ήρθα σε ένα σημείο όταν έγινα γονιός όπου οι απαιτήσεις ήταν πολλές, οι ψυχικές ελλείψεις άρχισαν να φαίνονται.

Τα τραύματα άρχισαν να βγαίνουν οπότε εκεί ή τα διορθώνω για να γίνω γονιός ή τα αφήνω και τα διαλύω όλα. Ένιωσα ότι θέλω να πάω ένα βήμα παρακάτω".

Read Next

19 Ιαν 2026

Felipe & Letizia της Ισπανίας | Για ποιον λόγο αποχωρούν αιφνιδιαστικά από την Αθήνα

Ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Ισπανίας βρίσκονται στην Αθήνα, όπου έχει επιβεβαιωθεί ότι αλλάζουν το πρόγραμμά τους μετά τα τραγικά γεγονότα στην πατρίδα τους.

19 Ιαν 2026

Marie Chantal | Γιατί δεν συνόδευσε τον Παύλο Ντε Γκρες στο "τελευταίο αντίο" στην Ειρήνη στη Μητρόπολη Αθηνών;

Τι πραγματικά συμβαίνει με την επιχειρηματία και ποιος ο λόγος της "εξαφάνισης" της.

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2026

Χρυσή Βαρδινογιάννη – Nina Flohr | Συνόδευσαν την οικογένεια Ντε Γκρες στο "τελευταίο αντίο" στην Ειρήνη

Η διακριτική παρουσία των συζύγων του Νικόλαου και Φίλιππου Ντε Γκρες στο πλευρό της Άννας Μαρίας.

19 Ιαν 2026

Κηδεία Ειρήνης | Πρώτη επίσημη εμφάνιση στην Ελλάδα για τη διάδοχο του ισπανικού θρόνου

To βασιλικό ζευγάρι της Ισπανίας βασιλιάς Felipe και βασίλισσα Letizia, με τις κόρες τους πριγκίπισσα Leonor και Infanta Sofia στην Αθήνα.

19 Ιαν 2026

Η κίνηση του Παύλου Ντε Γκρες στη Σοφία της Ισπανίας στη Μητρόπολη Αθηνών

Η χειρονομία του γιου της Άννας Μαρίας στην αγαπημένη του θεία, βασίλισσα Σοφία, που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός.

19 Ιαν 2026

Όπως δεν την έχουμε ξαναδεί | Η Δήμητρα Ματσούκα με athleisure look σε δημόσια εμφάνιση

Η Δήμητρα Ματσούκα σε μια ανατρεπτική εμφάνιση στην κοπή της πίτας της "Κόμισσας της Φάμπρικας".

19 Ιαν 2026

Το τελευταίο αντίο στην Ειρήνη | Οι αφίξεις στη Μητρόπολη Αθηνών

Σήμερα Δευτέρα 19 Ιανουαρίου πραγματοποιείται η εξόδιος ακολουθία στην πριγκίπισσα Ειρήνη.

19 Ιαν 2026

"Ήταν πραγματικά κακιά": Η αποκάλυψη για τη Celine Dion από πρώην συνεργάτη της

Η άγνωστη αντιπαλότητα ανάμεσα στη Celine Dion και τη Lara Fabian.

19 Ιαν 2026

Ελένη Βουλγαράκη | Το πλούσιο brunch που απόλαυσε σε spot της Λισαβόνας

Η Ελένη Βουλγαράκη μοιράζεται το λαχταριστό πρωινό που επέλεξε στην πορτογαλική πρωτεύουσα.

19 Ιαν 2026

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση επέστρεψε στο instagram | H οικογενειακή έξοδος σε αγαπημένο της στέκι

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση απολαμβάνει το αγαπημένο της γλυκό με το αγόρι της.

18 Ιαν 2026

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου | Το αγαπημένο της πρωινό είναι η υγιεινή επιλογή που θέλεις για το ξεκίνημα της ημέρας σου

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου έχει την τέλεια υγιεινή πρόταση για το πρωινό μας γεύμα.

16 Ιαν 2026

Στα μπλε η Ιωάννα Μαλέσκου | Η εμφάνιση σε κοσμικό event

Η Ιωάννα Μαλέσκου σε νέα δημόσια εμφάνιση με κομψό σύνολο.