ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οικογένεια παρατάει τα πάντα και ταξιδεύει ανά τον κόσμο πριν τυφλωθούν τα τρία παιδιά της

Τα παιδιά αποδείχθηκε ότι πάσχουν από μία σπάνια γενετική πάθηση και κάποια στιγμή στη ζωή τους θα χάσουν την όραση τους.

Από την Τανζανία στη Ναμπίμπια και από την Τουρκία στο Μπαλί και το ταξίδι συνεχίζεται για την οικογένεια της Έντιθ Λιμέι που μαζί με τον άντρα ξεκίνησαν τον γύρο του κόσμου με τα τέσσερα παιδιά τους. Σκοπός του ταξιδιού; Να γεμίσουν τα μάτια τους με εικόνες, χρώματα, τοπία, ανθρώπους και ζώα, γιατί τα τρία από τα τέσσερα παιδάκια πρόκειται να χάσουν την όρασή τους.

Πρόκειται για μια σπάνια, γενετική πάθηση που ονομάζεται Ρετινίτιδα Pigmentosa και καταστρέφει πρώτα την περιφερειακή όραση για να εξαπλωθεί. Οι γονείς άρχισαν να ψάχνουν τη συμβαίνει όταν το πρώτο τους παιδί, η Μία άρχισε να σκοντάφτει πάνω σε έπιπλα. Ίδια ήταν δυστυχώς η διάγνωση και για τα δύο από τα τρία αγόρια της οικογένειας. Το πώς θα εξελιχθεί η κατάστασή τους εξαρτάται από τον κάθε οργανισμό, ωστόσο, κατά μέσο όρο η τύφλωση συμβαίνει στη μέση ηλικία.

"Να γεμίσετε τη μνήμη των παιδιών με εικόνες"

Η πρώτη αντίδραση της μητέρας ήταν να μάθει στα παιδιά γραφή μπράιγ. Όμως η ειδικός στην οποία απευθύνθηκε της πρότεινε "να γεμίσει με εικόνες τη μνήμη των παιδιών". Εννοώντας να διαβάσουν βιβλία και να δουν πώς μοιάζουν για παράδειγμα όλα τα ζώα, από τους ελέφαντες ως τις καμηλοπαρδάλεις. Τότε ο νους και η ψυχή της Λιμέι φωτίστηκε: γιατί να μην τα δουν από κοντά;

Έτσι συμφώνησαν με τον άντρα της να ταξιδέψουν για έναν χρόνο ανά τον κόσμο με τα παιδιά τους, ώστε να τον δουν κυριολεκτικά. Τώρα μοιράζονται τις εμπειρίες του ταξιδιού τους στον λογαριασμό @pleinleursyeux στο Instagram. Εκεί όπου βλέπουμε τοπία και εικόνες που κόβουν την ανάσα. Μέρη που το πιθανότερο είναι να μη δούμε ποτέ από κοντά.

Οι γονείς έχουν επιλέξει να μιλήσουν ανοιχτά στα παιδιά για την κατάσταση, ώστε να συνειδητοποιήσουν τι πρόκειται να συμβεί. "Ο μικρότερος με ρώτησε μες στο αυτοκίνητο "τι σημαίνει τυφλός μαμά;"" είπε η Λιμέι. "Είναι μόλις πέντε χρονών κι άρχισε να μας βομβαρδίζει με ερωτήσεις: πώς θα περνάω απέναντι τον δρόμο; Πώς θα οδηγώ; Θα είναι τυφλή και η γυναίκα μου;".

"Ήταν σπαραξικάρδιο γιατί προσπαθούσα να κρατήσω θετική την ατμόσφαιρα και όσο πιο κανονική γίνεται, αλλά μέσα μου είναι πολύ δύσκολο" δήλωσε σε συνέντευξή της.

Η μεγαλύτερη κόρη της δείχνει πιο ψύχραιμη. Απαντά σε όσους την ρωτούν για το πώς αισθάνεται: "Σήμερα είναι σήμερα. Και σήμερα η όρασή μου είναι καλή, κι αυτό θα το εκμεταλλευτώ όσο το δυνατόν καλύτερα. Και στο μέλλον, όταν θα έρθω ενώπιον των προκλήσεων, θα βρω τη λύση" απαντά.

Ένα ταξίδι ζωής

Έτσι τον προηγούμενο Μάρτιο η οικογένεια (που είναι μια μεσαία και όχι πλούσια οικογένεια) πήρε τη μεγάλη απόφαση και άφησε τον Καναδά πίσω της για να γυρίσει τον κόσμο. Τώρα, αφού ταξίδεψαν σε χώρες της Αφρικής, στην Τουρκία και στη Μογγολία κατευθύνονται στην Ανατολή.

Η πιο συναρπαστική εμπειρία τους μέχρι τώρα ήταν η βόλτα με το αερόστατο στην Τουρκία.

"Είναι απλώς παιδιά που ενθουσιάζονται με τα πάντα. Δεν σκέφτονται πως πρέπει να θυμούνται όσα βλέπουν, δηλαδή να λένε "α, αυτή ίσως είναι η τελευταία φορά που θα δω αυτό". Απλώς ζουν τη στιγμή και το απολαμβάνουν" λέει η μητέρα τους.

Παράλληλα τα παιδιά παρακολουθούν μαθήματα μέσω homeschooling. Ενώ οι γονείς προσπαθούν να πραγματοποιούν όλες τις επιθυμίες τους, όπως όταν ο Λόρεν, 5 ετών, ήθελε να πιεί τον χυμό του πάνω σε μια καμήλα. "Το κάναμε στη Μογγολία, τραβήξαμε και φωτογραφία και χάρηκε τόσο πολύ!"

Ή όταν η Μία ονειρευόταν να ιππεύσει ένα άλογο. Και το έκανε. "Ένιωσε τόσο ελεύθερη. Μετά τα μάτια της ήταν γεμάτα δάκρυα από τη συγκίνηση. Ήταν πραγματικά όμορφο να το βλέπει κανείς" είπε η Λιμέι.

Επίσης, η μητέρα επισημαίνει πως μέσα από αυτό το ταξίδι τα παιδιά δεν γεμίζουν μόνο με εικόνες. Παίρνουν σημαντικά μαθήματα ζωής, όπως το να παραμένεις θετικός. "Δεν είναι εύκολο να ταξιδεύεις. Μερικές φορές κουραζόμαστε, εκνευριζόμαστε, πεινάμε. Μπορεί να γίνει δύσκολο. Έτσι όμως μαθαίνεις να είσαι ανθεκτικός" εξηγεί.

"Θέλω να του δείξω πως οποιαδήποτε κατάσταση μπορεί να είναι δύσκολη προσωρινά, γιατί στη ζωή χρειαζόμαστε μεγάλη ανθεκτικότητα. Θα πρέπει να προσαρμόζονται στην κατάσταση της όρασή τους ξανά και ξανά. Να πέφτουν, και να ξανασηκώνονται".

Πολλοί γονείς θέλουν να προσφέρουν τον κόσμο στα παιδιά τους, αυτή η μητέρα το έκανε πράξη.

Πηγή: CBS News

Read Next

26 Απρ 2024

Σκοτ Ντίσικ: Το Ozempic, η δραματική απώλεια κιλών και η κραυγή απόγνωσης για βοήθεια

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται η υγεία του Σκοτ Ντίσικ - του σταρ απο το Keeping Up with the Kardashians-λόγω της δραματικής απώλειας βάρους με τη χρήση του Ozempic.

Περισσότερα από

News

26 Απρ 2024

Κιάρα Μαρκέζη: Η εγγονή του Άκη Τσοχατζόπουλου στην πασαρέλα της Athens Fashion Week

Η 24χρονη που έγινε γνωστή από το My Style Rocks, περπάτησε στην πασαρέλα της Kathy Heyndels.

26 Απρ 2024

Συλλεκτικό βίντεο: Η (μελαχρινή) Βίκυ Χατζηβασιλείου λέει στη Βουγιουκλάκη ότι τη θαύμαζε... η πρόγιαγιά της!

Η Αλίκη σε κέφια, ένα πρωινό του Μαρτίου το 1994, στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα".

26 Απρ 2024

Σοφία Μπους: "Είμαι queer και επιτέλους νιώθω ότι μπορώ να ανασάνω"

Μετά τις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό, η Σοφία Μπους έκανε coming out και μίλησε για τη σχέση της με την Άσλιν Χάρις.

26 Απρ 2024

Τζέιν Φόντα: Η σπάνια δημόσια εμφάνιση της 86χρονης ηθοποιού με την 21χρονη εγγονή της Βίβα Βαντίμ

Η Τζέιν Φόντα με την εγγονή της, στα βραβεία TIME Earth Awards Gala στη Νέα Υόρκη.

26 Απρ 2024

Η 57χρονη Σάλμα Χάγιεκ σε άγνωστες φωτογραφίες από το γάμο της με τον μεγιστάνα Φρανσουά-Ανρί Πινό

H Σάλμα Χάγιεκ και ο Φρανσουά Ανρί Πινό συμπλήρωσαν 15 χρόνια γάμου. Η εξωτική Μεξικανή ηθοποιός αποκάλυψε στο Instagram αδημοσίευτες φωτογραφίες τους.

26 Απρ 2024

Για safari η Αμαλία Κωστοπούλου με τον σύντροφό της με τα παπούτσια της σεζόν

Οι εντυπωσιακές λήψεις που δημοσίευσε η Αμαλία.

26 Απρ 2024

Κρίστι Τέρλινγκτον: Ποζάρει (σχεδόν) τόπλες στα 55 της και είναι άψογη

"Αισθάνομαι τυχερή που έχω την επιλογή να κάνω το μοντέλο. Ακόμα βιοπορίζομαι από αυτήν την δουλειά"

26 Απρ 2024

Ένα θαύμα στα Μετέωρα: Ο "εργένης των Μετεώρων" βρήκε ταίρι

Ο ασπροπάρης (είδος γύπα) γυρνούσε για χρόνια μόνος στη φωλιά του, φέτος η τύχη του άλλαξε!

26 Απρ 2024

Ράιαν Γκόσλινγκ – Έμιλι Μπλαντ: Εντυπωσιακοί σε ειδική προβολή του "The Fall Guy" στο Λονδίνο

"The Fall Guy" θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 6 Μαΐου

26 Απρ 2024