ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Όταν η Κόπολα σκηνοθετούσε τον αρχαιοελληνικό μύθο του Ορφέα και της Ευρυδίκης για τον οίκο Gucci

Η μικρού μήκους ταινία της Τζία Κόπολα είναι μια ωδή σ΄ έναν μυθικό έρωτα και βέβαια στη Μόδα.

Μια σύγχρονη "κλαμπάτη", μοντέρνα και πολύχρωμη εκδοχή του μύθου του Ορφέα και της Ευρυδίκης σκηνοθέτησε η Τζία Κόπολα με ανάθεση του καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου Gucci, Αλεσάντρο Μισέλ. Στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα υβριδικό βίντεο- μια ταινία μικρού μήκους που θα αφηγείται πλήρως την ιστορία των δύο καταδικασμένων ερωτευμένων της ελληνικής μυθολογίας και ένα παράλληλα διαφημιστικό βίντεο μόδας, όπου θα μπορούν να αναδειχθούν τα ρούχα της συλλογής.

Χρειάστηκαν 3 μέρες γυρισμάτων στη Νέα Υόρκη με locations όπως το Manhattan’s East Village και μία βίλα με θέα στον ποταμό Χάντσον. Πρωταγωνιστές της ταινίας ήταν η τραγουδίστρια Lou Doillon που υποδύθηκε την Ευρυδίκη και ο Marcel Castenmiller που ενσάρκωσε τον Ορφέα, ενώ τον απαιτητικό ρόλο της ενδυματολόγου ανέλαβε η βραβευμένη με Όσκαρ Αριάνα Φίλιπς.

Ορφέας & Ευρυδίκη- ένας καταδικασμένος έρωτας

Για όσους δεν θυμούνται ίσως καλά τον μύθο, η ιστορία έχει ως εξής: ο Ορφέας είναι ένας προικισμένος μουσικός που έχει μαθητεύσει δίπλα στον θεό Απόλλωνα. Τόσο σπουδαίο είναι το χάρισμά του που ακόμα και τα ζώα μαγεύονται στο άκουσμα της λύρας του.

Μια μέρα περπατώντας μες στο δάσος αντίκρυσε την Ευριδίκη, μία νύμφη που ερωτεύτηκε σφόδρα. Όπως κι εκείνη. Παντρεύτηκαν και ζούσαν ευτυχισμένη μέχρι τη στιγμή που ο Αρισταίος, φίλος του Ορφέα, προσπάθησε να βιάσει την Ευρυδίκη. Εκείνη τρέχοντας να σωθεί έπεσε πάνω σ' ένα φίδι που την δάγκωσε και έχασε τη ζωή της.

Ο Ορφέας απαρηγόρητος έπαιζε έκτοτε πένθιμες μελωδίες που σπάραζαν την ψυχή όσων τις άκουγαν. Μάλιστα, συγκίνησαν ακόμα και τους Θεούς που έκαναν μία και μόνο εξαίρεση αυτή τη φορά και επέτρεψαν στον ερωτευμένο νέο να επισκεφθεί τον Κάτω Κόσμο για να δει ακόμα μία φορά την αγαπημένη του. Τέτοιο ήταν το χάρισμά του που στο άκουσμα της μουσικής του λύγισε ακόμα και ο Πλούτωνας, ο άρχοντας του Κάτω Κόσμου.

Κι εκείνος αποφασίσει να κάνει μια εξαίρεση για τον Ορφέα. Τού επέτρεψε να πάρει πίσω στη χώρα των ζωντανών την Ευρυδίκη υπό έναν όρο: ότι εκείνος θα προχωρούσε μπροστά και εκείνη θα τον ακολουθούσε έχοντας δίπλα της τον Ερμή που θα την συνόδευε. Δεν έπρεπε όμως επ' ουδενί να γυρίσει και να κοιτάξει πίσω μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους.

Καθώς λοιπόν περπατούσαν έπεσε σιωπή, εκείνος ανησύχησε και γύρισε να δει αν είχε συμβεί κάτι στην αγαπημένη του. Έτσι, την έχασε για πάντα. Εκείνη επέστρεψε στον Κάτω Κόσμο και εκείνος χάθηκε στις πένθιμες μελωδίες του.

Η εκδοχή της Κόπολα

Στην ταινία της Κόπολα η υπόθεση εκτυλίσσεται στο Central Park ενώ ο Κάτω Κόσμος συμβολίζεται με ένα μπαρ όπου μπορεί κανείς να διακρίνει και το logo μ' ένα φίδι, σύμβολο που χρησιμοποιήθηκε και στην κολεξιόν εκείνης της χρονιάς.

Ορφέας κι Ευριδίκη

Ορφέας κι Ευριδίκη

Για τη σκηνή του γάμου ο Μισέλ έφτιαξε ένα υπέροχο ροζ βέλο για την δική του Ευρυδίκη, την Doillon. Ένα βέλο από τούλι γεμάτο πεταλούδες, ένα πραγματικά υπέροχο φόρεμα.

Ορφέας κι Ευριδίκη

Ορφέας κι Ευριδίκη

Από την άλλη για τη σεκάνς του Κάτω Κόσμου η Ευρυδίκη φορούσε ένα χρυσό φόρεμα που γυάλιζε μες στο υποφωτισμένο μπαρ μαζί μ' ένα τζιν μπουφάν με κεντημένα μοτίβα από τη σειρά "Blind for Love” του οίκου.

Ορφέας κι Ευριδίκη

Κόπολα, το μήλο κάτω από τη μηλιά

Ο κινηματογράφος φαίνεται να έχει σφραγίσει το DNA της οικογένειας. Η Τζία Κόπολα είναι εγγονή του θρυλικού σκηνοθέτη Φράνσις Φορντ Κόπολα και ανιψιά της Σοφίας Κόπολα και του αδερφού της Ρομάν. Είναι κόρη του Τζιάν Κάρλο Κόπολα, που υπήρξε παραγωγός ταινιών κι εκείνος, ο οποίος δυστυχώς έχασε τη ζωή του σε ατύχημα όσο η Ζάκι Ντε Λα Φονταιν κυοφορούσε την Τζία.

Ντεμπούτο της νεότερης Κόπολα στο κινηματογραφικό γίγνεσθαι ήταν η ταινία της Palo Alto το 2013.

Η φαντασία, ο ρυθμός και η μοντέρνα αισθητική της αποτυπώθηκαν και στο συγκεκριμένο ταινιάκι δίνοντας νέα πνοή στον αρχαιοελληνικό μύθο.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram


Read Next

19 Απρ 2024

Η Μόνικα Μπελούτσι καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια: "Θέλω να γεράσω ήρεμα"

Η νέα φωτογράφιση μας και κυρίως όσα λέει μας θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

19 Απρ 2024

20 χρόνια πριν: Η Τατιάνα Στεφανίδου σε σπάνιο κλικ με τον Νίκο Ευαγγελάτο και την κόρη τους, Λυδία

Σπάνιες οικογενειακές στιγμές από το διάσημο ζευγάρι της τηλεόρασης στη Χαλκίδα.

Περισσότερα από

News

19 Απρ 2024

Με μαγιό χωρίς ίχνος ρετούς η Κωνσταντίνα Μιχαήλ στην παραλία

Η ηθοποιός εντυπωσιάζει με τις αναλογίες της

19 Απρ 2024

Έλλη Στάη: "Έχουμε μπει σε έναν αιώνα που οι γυναίκες αρχίζουν να δείχνουν τα δόντια τους"

Δημοσιογράφος, anchorwoman, μητέρα, σήμερα γιαγιά. Η Έλλη Στάη επιστρέφει στο "σπίτι" της, στο Womantoc και μιλά για την πολιτική σκηνή, τα μίντια, τη μητέρα της και το χάρισμα που τη γοητεύει διαχρονικά στους ανθρώπους.

19 Απρ 2024

"Αγάπα όπως μία μαμά": Η νέα καμπάνια της Μέγκαν Μαρκλ για τη γιορτή της μητέρας

Για μία νέα πρωτοβουλία του "Alliance of Moms", η Μέγκαν Μάρκλ ένωσε τις δυνάμεις της με την πρώην συμπρωταγωνίστρια της στο "Suits", Abigail Spencer και την ιδρύτρια του οργανισμού Kelly McKee Zajfen.

19 Απρ 2024

Τι ισχύει για το δώρο του Πάσχα και πότε θα καταβληθεί

H Επιθεώρηση εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση.

19 Απρ 2024

Χάτσικο: Ο σκύλος που απάντησε στην ανθρωπότητα για το αν τα ζώα έχουν συναισθήματα

Ο Χάτσικο από την Ιαπωνία υπήρξε πρωταγωνιστής μιας από τις σπουδαιότερες ιστορίες αγάπης.

19 Απρ 2024

Ο Νικ Κέιβ συμφιλιώθηκε με καλλιτέχνες που τον έχουν "απογοητεύσει"

"Υποψιάζομαι ότι μέσα στη μουσική όλοι θα βρούμε ο ένας τον άλλον" είπε για την αφρόκρεμα των μουσικών που κατά καιρούς έχουν απογοητεύσει και τον ίδιο.

19 Απρ 2024

Με άνετο outfit και sneakers στις ανθισμένες κερασιές η Άντζελα Γκερέκου

Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που δημοσίευσε η ηθοποιός και πρόεδρος του ΕΟΤ

19 Απρ 2024

ΟΗΕ: Συστάσεις ειδικά για την Ελλάδα εξέδωσε ο Οργανισμός για την εξάλειψη της έμφυλης βίας

Η Επιτροπή του ΟΗΕ για την Εξάλειψη των Διακρίσεων κατά των Γυναικών (CEDAW) αποφάσισε να κάνει 10 συγκεκριμένες συστάσεις στην Ελλάδα.