ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού: "Κανείς δεν είναι άτρωτος"

Ο καρκίνος του μαστού συμβαίνει σε άνδρες σε 1% των περιστατικών.

Ο βουλευτής Θεόδωρος Καράογλου μοιράστηκε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του τονίζοντας πόσο σημαντική είναι η πρόληψη και η έγκαιρη αντιμετώπιση κάθε περιστατικού. Με "βράχο" της ζωής του τη σύζυγό του Γιώτα μπόρεσε και ο ίδιος να το αντιμετωπίσει, μολονότι διαγνώστηκε λίγες μέρες πριν τον γάμο του γιού του.

Σύμφωνα με μελέτες ο καρκίνος του μαστού είναι πιο σπάνιος στους άνδρες και εμφανίζεται σε μεγαλύτερη ηλικία. Συγκεκριμένα, σε σύγκριση με τις γυναίκες παρουσιάζεται σε ποσοστό 1: 100, που σημαίνει ότι για κάθε 100 καρκίνους του μαστού που θα διαγνωσθούν στο γυναικείο πληθυσμό θα διαγνωσθεί και ένας άνδρας. Αφορά το 1% όλων των καρκίνων στους άνδρες και λιγότερο από το 1% του συνόλου όλων των καρκίνων του μαστού. Η επίπτωση έχει αυξηθεί περίπου στο 26% την τελευταία 25ετια. Η μέση ηλικία διάγνωσης είναι τα 67 έτη.

Η ανάρτηση του Θεόδωρου Καράογλου

"Στη ζωή μου έχω μάθει να σας κοιτάζω κατάματα και να λέω μονάχα αλήθειες, όσο οδυνηρές ή πικρές κι αν είναι… Γι’ αυτό μοιράζομαι μαζί σας ένα σοβαρό προσωπικό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισα και κλήθηκα να διαχειριστώ λίγες ημέρες πριν από το γάμο του γιου μου, Γιώργου.

Είναι αλήθεια πως οι τελευταίες εβδομάδες ήταν δύσκολες. Στις 23 Αυγούστου, ο φύλακας-άγγελος μου, η Γιώτα μου, παρατήρησε στο στήθος μου μια έλξη της δεξιάς θηλής. Επέμεινε να εξεταστώ αμέσως και ευγνωμονώ τον Θεό που την άκουσα.

Η διάγνωση ήταν "πρώιμος καρκίνος στο δεξί μαστό". Η αλήθεια είναι πως η συνάντηση με την πραγματικότητα ήταν βίαιη. Πόσο μάλλον όταν, ως μικρό παιδί, βίωσα την άνιση μάχη της μητέρας μου με τη συγκεκριμένη ασθένεια. Γιατί, κακά τα ψέματα, η λέξη "καρκίνος", είναι ίσως η πιο δύσκολη λέξη όταν προφέρεται, μα και όταν την ακούς…

Το αρχικό σοκ διαδέχθηκε η σκέψη για το πώς θα το διαχειριστούμε. Ακόμα θυμάμαι τη Γιώτα να μου κρατάει το χέρι και να μου λέει: "Μην ανησυχείς για τίποτα. Εγώ είμαι εδώ!".

Τα λόγια της ήταν βάλσαμο. Πήραμε δυο μεγάλες αναπνοές και αποφασίσαμε να μην το αποκαλύψουμε σε κανέναν. Το κρατήσαμε κρυφό από όλους. Οικογένεια, συγγενείς, φίλους και συνεργάτες. Άλλωστε το κλίμα ήταν γιορτινό λόγω του επικείμενου γάμου.

Χαμογελούσαμε διαρκώς και το αποκαλύψαμε τέσσερις ημέρες μετά τον γάμο του Γιώργου και της Τζώρτζιας, όταν έπρεπε να περάσω την πόρτα του χειρουργείου για την προγραμματισμένη επέμβαση.

Όλα πήγαν καλά! Ο μικρός όγκος αφαιρέθηκε και οι ιστολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι το κακό τελείωσε εδώ! Φυσικά, απαιτείται προληπτικός έλεγχος σε προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα. Όμως η διδαχή του προβλήματος υγείας που αντιμετώπισα είναι ότι δεν πρέπει να παίρνουμε τίποτα ως δεδομένο.

Το ηθικό συμπέρασμα είναι πως κανένας μας δεν είναι άτρωτος και πως ακόμη και οι άνδρες μπορούν να προσβληθούν από καρκίνο του μαστού.

Ξέρω πως θα ακουστεί τετριμμένο, μα σας το λέω εκ πείρας. Η πρόληψη σώζει ζωές! Το ίδιο η εμπιστοσύνη και η συνεργασία με τους γιατρούς!

Αφήνοντας πίσω τη δυσάρεστη εμπειρία και κοιτάζοντας το μέλλον με το βλέμμα σταθερά προσηλωμένο στο αύριο, σας λέω πως οι μεγάλες μάχες δίνονται για να κερδίζονται και κρίνονται σε μεγάλο βαθμό από τη δική μας αποφασιστικότητα. Μου το θυμίζει καθημερινά το σημάδι της χειρουργικής τομής.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τους εξαιρετικούς και έμπειρους γιατρούς που στάθηκαν από την πρώτη στιγμή δίπλα μου. Την οικογένεια μου για τη συνεχή υποστήριξη. Το χαμόγελο τους μου έδινε δύναμη να συνεχίσω.

Είναι ο "βράχος" μου και όσα έχω πετύχει τα οφείλω σε αυτούς. Τους συγγενείς και φίλους που ανησύχησαν όταν έμαθαν ότι μπαίνω εκτάκτως στο χειρουργείο για το αμείωτο ενδιαφέρον. Τους συνεργάτες μου για τη διακριτικότητα που έδειξαν όταν ενημερώθηκαν για το πρόβλημα υγείας και φυσικά κάθε μια και κάθε έναν από εσάς για το ειλικρινές ενδιαφέρον.

Μπόρα ήταν και πέρασε, μα δεν ξεχνώ πως η ζωή είναι γεμάτη προκλήσεις, γεμάτη "μάχες" που καλούμαστε να δίνουμε. Για να τις αντιμετωπίσουμε χρειάζεται θάρρος, δύναμη και χαμόγελο. Υγεία πάνω από όλα".

Read Next

08 Μαϊ 2024

Χίλαρι Νταφ: Γέννησε το 4ο μωρό της στο σπίτι - Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες από την γέννα στο νερό

Το 4ο παιδί της έφερε στον κόσμo η τραγουδίστρια και ηθοποιός, Hilary Duff.

08 Μαϊ 2024

Δίκη στο Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση να πέσουν στα "μαλακά" οι κατηγορούμενοι

Η έφεση που ασκήθηκε αφορά το σύνολο της απόφασης, πλην του ηλικιωμένου που έβαλε τη φωτιά, ο οποίος καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλακή, γιατί νομικά δεν μπορούσε να ασκηθεί.

Περισσότερα από

News

08 Μαϊ 2024

Met Gala: Το "γυμνό φόρεμα" νίκησε και πάλι- αλλά μήπως τελικά έχει καταντήσει βαρετό;

Το λέει και ο λαός: "Το πολύ το "Κύριε Ελέησον" το βαριέται και ο παπάς".

08 Μαϊ 2024

Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα - Το Ισραήλ άνοιξε το σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ

Ο ισραηλινός στρατός ανέπτυξε άρματα μάχης χθες στη Ράφα, πήρε τον έλεγχο της συνοριακής διέλευσης και έκλεισε τα δυο κυριότερα σημεία εισόδου ανθρωπιστικής βοήθειας εξαγριώνοντας τη διεθνή κοινότητα.

08 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: H Eλένη Φουρέιρα σε μια εκρηκτική performance

Με μια εντυπωσιακή εμφάνιση της Ελένης Φουρέιρα, ξεκίνησε ο Α’ ημιτελικός της φετινής Eurovision.

08 Μαϊ 2024

Dove Cameron - Damiano David: Ναι, ήταν το ωραιότερο ζευγάρι στο Met Gala 2024

Αγνώριστος ο Damiano David, frontman των Måneskin, αλλά πολύ ερωτευμένος με την Ντοβ Κάμερον είναι Αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια.

08 Μαϊ 2024

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου εκπέμπει "silver alert"- Σπάνιο κλικ με τον αδερφό του

"Δύο αδέλφια, κοτσονάτοι οδοιπόροι και εξερευνητές χάθηκαν στα δάση του Ανατολικού Πηλίου" γράφει στην ανάρτηση του ο μουσικός!

08 Μαϊ 2024

"Η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα" της Άλκης Ζέη για πρώτη φορά στο θέατρο

Από τις 9 Μαΐου στο θέατρο "Μεταξουργείο" για 15 παραστάσεις.

08 Μαϊ 2024

Θεϊκή εμφάνιση έκανε η Σάλμα Χάγιεκ στο παλάτι των Ηλυσίων στο Παρίσι

Η ηθοποιός επισκίασε με την παρουσία της, τις δύο Πρώτες Κυρίες της Γαλλίας και της Κίνας.

08 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Το BBC αποθεώνει την Μαρίνα Σάττι

Και χαρακτηρίζει το Zari "avant-garde κολάζ ήχου".

08 Μαϊ 2024

Η Έλενα Παπαρίζου αποθέωσε την Ελένη Φουρέιρα στην εμφάνιση του ημιτελικού της Eurovision

Εκρηκτική και εντυπωσιακή η εμφάνιση της Ελένης Φουρέιρα στον Α' Ημιτελικό της Eurovision.