ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"The Nanny": Η αγαπημένη Νταντά σκοπεύει να γεράσει στο πλευρό του gay πρώην συζύγου της

Η αγαπημένη ηθοποιός Φραν Ντρέσερ ή αλλιώς η Nanny της καρδιάς μας στα 64 της χρόνια εξακολουθεί να εκπλήσσει.

Είναι ηθοποιός, κωμικός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης, ακτιβίστρια, ιδρύτρια του Οργανισμού Cancer Schmancer και Πρόεδρος της ένωσης SAG-AFTRA.

Η Φραν Ντρέσερ είναι επίσης η Νταντά με το ανεπανάληπρο dress code, αλλά και μία γυναίκα που έχει περάσει πολύ δύσκολες προσωπικές στιγμές, που ξεπέρασε τον καρκίνο, που έγινε το είδωλο της gay κοινότητας και είναι ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων της LGBTQ+ κοινότητας. ανεπανάληπτο dress code

Λίγο πριν κλείσει τα 65, φωτογραφίζεται για το Interview Magazine και συζητά με τον σχεδιαστή μόδας Alexandre Mattiussi για τη μόδα, που την καθόρισε από τότε που ήταν παιδί, για το ότι έκανε τα πάντα στη σειρά "The Nanny", με τη βοήθεια του πρώην gay συζύγου της και για το πόσο σημαντικό είναι να κόψουμε όλοι το κάπνισμα.

"Μεγάλωσα σε μία επαρχιακή πόλη, με γονείς που δεν είχαν ποτέ λεφτά αλλά που φρόντιζαν να μην μου λείψει τίποτα. Θυμάμαι εκείνο το tweed παλτό που ήταν πολύ σοφιστικέ για ένα μικρό κορίτσι, αλλά μου το αγόρασαν επειδή με έκανε να νιώθω σαν την Audrey Hepburn, που πάντα θαύμαζα".

Πιστεύει ότι η μόδα έχει τεράστια δύναμη γιατί αλλιώς θα κυκλοφορούσαμε γυμνοί και δεν θα μάς ένοιαζε τίποτα. "Πάντα πίστευα ότι η μόδα είναι η τέχνη που φοράς και ο τρόπος να εκφράσουμε το ποιοι είμαστε και πώς νιώθουμε. Τη δύναμη, τη διασκέδαση, τη νιότη". Όσο εμείς βλέπαμε την Νταντά με κοντές φούστες, καλσόν σε διάφορα χρώματα και μία σέξι αφέλεια, η Φραν Ντρέσερ επισκεπτόταν εκθέσεις μόδας σε μουσεία, ανακάλυπτε τη μοντέρνα εποχή της Chanel, μέσα από τον Karl Lagerfeld. Συνδύαζε το ροζ με το πορτοκαλί, γιατί το ίδιο έκανε κι ο Gauguin με τους πίνακές του.

Το φαινόμενο "The Nanny"

Η σειρά που ξεκίνησε το 1993 και ολοκληρώθηκε το 1999 θα γίνει σύντομα παράσταση στο Broadway και η διαχρονικότητα του χιούμορ της είναι αυτό που την έκανε διάσημη. "Πολλοί άνθρωποι μου λένε ότι περνούσαν χρόνο ως οικογένεια την ώρα που έπαιζε η σειρά στην τηλεόραση. Ο τότε σύζυγός μου και συνεργάτης Peter Marc Jacobson είχε εξαιρετικό ένστικτο και ήξερε ότι έπρεπε να δίνεις εικόνα και sexiness. Αυτός ήταν και ο λόγος που είχαμε τη μεγάλη σκάλα. Για να κάνω θεαματική είσοδο με τα ρούχα που διάλεγε η φανταστική στιλίστριά μας, Brenda Cooper. Θέλαμε σέξι, αλλά όχι πρόστυχο. Να είναι μία γυναίκα που προσέχει παιδιά αλλά λατρεύει και τη μόδα". Η Φραν Ντρέσερ συχνά εμπνεόταν από την νταντά Φρα αν και περνούσε φάσεις με biker boots και leather jackets. Αγαπούσε τον Herve Leger, αλλά δεν ήθελε να είναι fashion victim. Λάτρευε τη μονοχρωμία σε κάθε look της, ακόμα και αν μιλάμε για φούξια ή πορτοκαλί.

Ο γάμος με τον Πίτερ Μαρκ Τζέικομπσον

Η Φραν Ντρέσερ είναι η καλύτερη φίλη με τον ομοφυλόφιλο, πρώην σύζυγό της. Η ηθοποιός γνώρισε τον Πίτερ Μαρκ Τζέικομπσον στο Γυμνάσιο και οι δυο τους έγιναν γρήγορα αχώριστοι. Το 1978, όταν ήταν μόλις 21 ετών, το ζευγάρι αποφάσισε να ενωθεί με τα ιερά δεσμά του γάμου. Μάλιστα οι δύο τους παρακολούθησαν μαζί το πανεπιστήμιο, ωστόσο λίγο αργότερα παράτησαν τις σπουδές, προκειμένου να μπουν σε μια σχολή κοσμητολογίας. Συνέχισαν να είναι αυτοκόλλητοι, αφού ο Πίτερ Μαρκ ήταν ο σεναριογράφος, παραγωγός και σκηνοθέτης της αξέχαστης σειράς The Nanny.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα στην αρχή του γάμου τους, είχαν μια πολύ ικανοποιητική σεξουαλική ζωή και ήταν πραγματικά ερωτευμένοι ο ένας με τον άλλον. Στην πορεία ο γάμους τους διαλύθηκε. Τελικά, χώρισαν το 1996 και πήραν διαζύγιο το 1999. Μάλιστα, αφού χώρισαν, ο Πίτερ ανακοίνωσε πως είναι gay, ενώ κατά τη διάρκεια του γάμου τους ο ίδιος είχε παραδεχτεί στη Φραν ότι ήταν αμφιφυλόφιλος.

Το 2011, ο Φραν και ο Πίτερ άρχισαν να εργάζονται ξανά μαζί, αυτή τη φορά σε μια κωμική σειρά με τίτλο Happy Divorced. Η εκπομπή προβλήθηκε για δύο σεζόν και ήταν εμπνευσμένη από τη σχέση του Φραν και του Πίτερ.

Τόσο η Ντρέσερ όσο και ο Τζέικομπσον μοιράζονται συνεχώς φωτογραφίες τους στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συχνά γράφουν για το πόσο τυχεροί είναι που έχουν βρει ο ένας τον άλλον και πως είναι αυτό που λέμε "αδερφές ψυχές".

Σήμερα εκτιμά το ότι το δίκτυο CBS, αν και ανδροκρατούμενο, της επέτρεψε να είναι ο εαυτός της και δεν ένιωσαν απειλή από τη δύναμή της. Όπως ο συμπρωταγωνιστής της, Charle Shaughnessy, ο Mr. Sheffield που δεν την είδε ποτέ ανταγωνιστικά. "Είναι και οι άντρες που θέλω να συναναστρέφομαι. Αυτοί που δεν απειλούνται από τις γυναίκες".

Η Φραν είναι πάντα δίπλα στους ομοφυλόφιλους ξαι πάντα πάλευε για τα LGBTQ+ δικαιώματα. "Πάντα ήμουν ακτιβίστρια, αλλά έπρεπε να γίνω γνωστή για να ακουστώ". Πάλευε πάντα για τον ομόφυλο γάμο, ενώ σύντομα θα τιμηθεί με το Judy Garland Legacy Award, που αναγνωρίζει τον αγώνα straight ανθρώπων για τα δικαιώματα της κοινότητας.

Αναφέρεται στη δική της μάχη με τον καρκίνο και θεωρεί ότι οφείλουμε να σεβόμαστε το σώμα μας και να μην το γεμίζουμε με τοξικά χημικά, όπως το τσιγάρο. Δεν σταμάτησε ποτέ να γράφει, να ταξιδεύει αλλά κυρίως να ελπίζει ότι υπάρχουν πάντα ωραία πράγματα στον ορίζοντα.

Read Next

18 Απρ 2024
18 Απρ 2024

Σοφία Μπεκατώρου: "Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την κίνηση που πρέπει" είπε για τον Παπανώτα

Σφοδρές αντιδράσεις από τη δήλωση Παπανώτα για τις κακοποιημένες γυναίκες.

Περισσότερα από

News

18 Απρ 2024

Νίκος Αλιάγας: Η φωτογραφία τουγια την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Ο Νίκος Αλιάγας ήταν ο οικοδεσπότης της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία.

18 Απρ 2024

Μάρα Δαρμουσλή: "Με ρώτησαν μέχρι πότε θα θηλάζω, έλαβα σεξιστικά σχόλια"

Η Μάρα Δαρμουσλή μίλησε για τη σχέση με την οικογένειά της, για τις δυσκολίες με τα παιδιά της αλλά και για τη διατροφική διαταραχή που πέρασε.

18 Απρ 2024

Η Ελένη Μενεγάκη αποχωρεί από το MEGA-Το παρασκήνιο της αποχώρησης

Τέλος εποχής για την Ελένη Μενεγάκη και το Mega στο τέλος της τηλεοπτικής σεζόν.

18 Απρ 2024

Τατιάνα Στεφανίδου, 24 χρόνια πριν και σχεδόν αγνώριστη

Η ρετρό εμφάνιση με κόκκινα μαλλιά από τηλεοπτική εκπομπή του 2000.

18 Απρ 2024

ZAF: "Ο πατέρας μου πέθανε πριν γεννηθώ"

O γνωστός καλλιτέχνης, κατά κόσμον Γιάννης Ζαφειρίου, μίλησε για την πορεία του στην μουσική και τα δύσκολα παιδικά χρόνια.

18 Απρ 2024

Τέμπη: "Ο σταθμάρχης ήταν με ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο τη μοιραία νύχτα" - Περίεργη καταγγελία από τον Νίκο Πλακιά

Σε μια καταγγελία που προκαλεί αίσθηση προχώρησε ο Νίκος Πλακιάς, που έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του, τη μοιραία νύχτα της φονικής σύγκρουσης στα Τέμπη.

18 Απρ 2024

Τα γλυπτά του Παρθενώνα ενέπνευσαν τη σχεδιάστρια Δάφνη Βαλέντε

"Επειδή η μόδα έχει φωνή -από τη στιγμή που ελκύει δημοσιότητα, είναι ένας άλλος τρόπος να περάσουμε ένα τρανταχτό μήνυμα ότι θέλουμε επιτέλους αυτό που μας ανήκει, που είναι τα γλυπτά μας πίσω" είπε η σχεδιάστρια.

18 Απρ 2024

Η Σία Κοσιώνη με το must have κοστούμι της άνοιξης

Ένα κοστούμι όπως αυτό της Σίας Κοσιώνη πρόκειται να ανανεώσει το ανοιξιάτικο office style σου.

18 Απρ 2024

Η εκδίκηση των "nerds": Όταν σταρ του Χόλιγουντ σπεύδουν να είναι εκεί στην απονομή Βραβείων επιστήμης

Από τον Έλον Μασκ ως την Κιμ Καρντάσιαν όλοι ήταν εκεί για να τιμήσουν 8 επιστήμονες στα "Όσκαρ της Επιστήμης" όπως αποκαλούνται τα Βραβεία Breakthrough.