ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ποιος είδε τελευταίος την βασίλισσα Ελισάβετ πριν φύγει από την ζωή;

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, μέσω επίσημης ανακοίνωσης, κάλεσε τους royals από το πρωί της Πέμπτης να βρεθεί στο πλευρό της βασίλισσας.

Η μακροβιότερη μονάρχης της Μεγάλης Βρετανίας, η βασίλισσα Ελισάβετ, έφυγε από την ζωή πλήρους ημερών σε ηλικία 96 ετών το απόγευμα της Πέμπτης (8/9). Η κατάσταση της υγείας της είχε επιδεινωθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ενώ βρισκόταν υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση στο κάστρο Μπαλμόραλ, την βασιλική εξοχική κατοικία όπου διέμενε τους τελευταίους μήνες της ζωής της. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ από νωρίς το πρωί της χθεσινής ημέρας, μέσω επίσημης ανακοίνωσης και έπειτα από προτροπή της βασιλικής ιατρικής ομάδας, κάλεσαν την βασιλική οικογένεια να βρεθεί στο πλευρό της αγαπημένης τους μητέρας, γιαγιάς και προγιαγιάς καθώς διένυε κρίσιμες στιγμές.

Όπως αναφέρουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η βασίλισσα Ελισάβετ άφησε την τελευταία της πνοή νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, με την πρωθυπουργό της Λιζ Τρας να ενημερώνεται για την δυσάρεστη είδηση στις 4:30μμ (ώρα Αγγλίας) σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της. Σχεδόν δύο ώρες αργότερα, το Παλάτι προβαίνει σε δημόσια ανακοίνωση του θανάτου της, βυθίζοντας τόσο τους Βρετανούς, όσο και ολόκληρο τον κόσμο σε θλίψη. Στις 3:50μμ ιδιωτικό αεροσκάφος προσγειώνεται στο αεροδρόμιο του Αμπερντίν, το οποίο μετάφερε τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, τον δούκα της Υόρκης, πρίγκιπα Ανδρέα, τον κόμη και την κόμισσα του Ουέσσεξ, Εδουάρδο και Σοφία. Κομβόι αυτοκινήτων μετέφερε τους royals μέχρι το κάστρο Μπαλμόραλ, φτάνοντας στο σημείο τριάντα λεπτά αργότερα. Πηγές επισημαίνουν ότι τόσο ο εγγονός, όσο και οι δύο γιοί της βασίλισσας δεν πρόλαβαν να την αποχαιρετήσουν εν ζωή, λόγω της καθυστερημένης άφιξης τους.

Η βασίλισσα πέθανε ειρηνικά στο Μπαλμόραλ σήμερα το απόγευμα

Στις 6:30μμ το Παλάτι ανακοινώνει τον θάνατο της Αυτού Μεγαλειότης σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "Η βασίλισσα πέθανε ειρηνικά στο Μπαλμόραλ σήμερα το απόγευμα. Ο βασιλιάς και η σύζυγος του θα παραμείνουν στο Μπαλμόραλ σήμερα το απόγευμα και θα επιστρέψουν στο Λονδίνο αύριο", λίγες στιγμές αργότερα ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ απηύθυνε μήνυμα προς τον βρετανικό λαό από την βασιλική εξοχική κατοικία: "Ο θάνατος της πολυαγαπημένης μου μητέρας, της Αυτού Μεγαλειότητος, είναι μια στιγμή τεράστιας θλίψης για εμένα και όλα τα μέλη της οικογένειάς μου. Θρηνούμε βαθιά την απώλεια μιας λατρεμένης μονάρχη και πολυαγαπημένης μητέρας. Γνωρίζω πως η απώλειά της θα γίνει βαθιά αισθητή σε όλη τη χώρα, στα Βασίλεια και την Κοινοπολιτεία και τους αμέτρητους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια αυτή της περιόδου του θρήνου και της αλλαγής, η οικογένειά μου κι εγώ θα παρηγορηθούμε με τη γνώση του σεβασμού και της βαθιάς στοργής που η βασίλισσα είχε κερδίσει ευρέως".

Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, στο πλευρό της βασίλισσας, πριν φύγει "ειρηνικά" από την ζωή βρισκόταν ο μεγαλύτερος γιος της, Κάρολος αλλά και η κόρη της, πριγκίπισσα Άννα. Ο πρίγκιπας Χάρη εθεάθη θλιμμένος μέσα σε ένα μαύρο, τεθωρακισμένο αυτοκίνητο, το οποίο τον μετάφερε λίγη ώρα αργότερα μετά την άφιξη του Γουίλιαμ, στο κάστρο της βασιλικής οικογενείας. Η δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, Κάθριν και η δούκισσα του Σάσσεξ, Μέγκαν δεν έδωσαν το παρόν μέχρι στιγμής στο κάστρο Μπαλμόραλ, παραμένοντας συγκεντρωμένοι στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

News

23 Απρ 2024

Ντάνιελ Ντέι-Λούις: οι 8 κορυφαίες ερμηνείες και ο θρυλικός τρόπος προετοιμασίας του που υπερβαίνει κάθε λογική

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λούις έχει χαρίσει ερμηνείες που θα μείνουν στην ιστορία του κινηματογράφου.

23 Απρ 2024

Πάνω από 100 γυναίκες την ημέρα καταγγέλλουν ενδοοικογενειακή βία - Αύξηση 900% μετά το φιάσκο των Αγίων Αναργύρων

Ξεπερνά τα… 900% η αύξηση που παρατεηρείται στις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

23 Απρ 2024

Ανθή Φακιδάρη: Η Ελληνίδα μοντέλο που έχει περπατήσει στις πασαρέλες των Chanel, Armani, Givenchy κ.α

Η εκπληκτική πορεία της Ανθής Φακιδάρη στον χώρο της μόδας

23 Απρ 2024

Γιώργος Καπουτζίδης: "Είχα πει στη μαμά μου ότι θα την κάνω περήφανη μια μέρα"

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε εφ' όλης της ύλης και μοιράστηκε με τον κόσμο και την ιδιαίτερη αντίδραση του σε έναν χωρισμό!

23 Απρ 2024

Τζούλια Ρόμπερτς: "Η οικογένεια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ κάλυψε τα έξοδα της γέννησης μου"

Η αποκάλυψη της σταρ για την φιλία των γονιών της με τον αείμνηστο νομπελίστα Ειρήνης.

23 Απρ 2024

Κατερίνη: Οι ανθισμένες κερασιές ενθουσιάσαν το κοινό και ανοίγουν δρόμο για το πρότζεκτ "Ανθισμένες Διαδρομές" της χώρας

Με ξεναγήσεις, ποδηλατάδες, χορούς και τραγούδια ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις των "Ανθισμένων Κερασιών της Πιερίας".

22 Απρ 2024

Μπάρμπεκιου με φίλους για τη Δέσποινα Βανδή | 'Εκανε free day στη δίαιτά της

Το πιάτο στο οποίο δεν κατάφερε να αντισταθεί.