ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Οι καρδιές μας έχουν ραγίσει"- Οι βρετανικές εφημερίδες αποχαιρετούν τη Βασίλισσα Ελισάβετ

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στο Ηνωμένο Βασίλειο που πενθεί για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ. Τα πρωτοσέλιδα των βρετανικών εφημερίδων δεν θα μπορούσαν παρά να αποτίουν φόρο τιμής.

Θάνατος Βασίλισσας Ελισάβετ, πρωτοσέλιδα

Πένθος 12 ημερών έχει οριστεί και επίσημα για το Βρετανικό Κράτος που θρηνεί τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β'. "Ευχαριστούμε" είναι ο τίτλος της εφημερίδας The Mirror, "Η Αγαπημένη μας" γράφει η Daily Express, "Οι καρδιές μας έχουν ραγίσει" η Daily Mail, το όνομα και την ημερομηνία γέννησης και θανάτου γράφουν λιτά οι Guardian και οι Financial Times.

Στον επικήδειο τους οι Times γράφουν πως η ζωή της Βασίλισσας υπήρξε "μια εποχή μεγάλων κοινωνικών, υλικών και τεχνολογικών αλλαγών" διατυπώνοντας το ερώτημα "ποιος θα πίστευε πως κάποτε η Βασίλισσας που γνωρίζαμε θα συμφωνούσε να συμμετάσχει δίπλα στον James Bond στου Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012;". Ενώ προσθέτει "ήταν η γυναίκα που έσωσε τη μοναρχία σε αυτή τη χώρα".

Η Daily Mail στην ιστορική ειδική της έκδοση γράφει τον πιο συναισθηματικό τίτλο "Οι καρδιές μας ράγισαν" σημειώνοντας πως δεν μπορεί η βασιλεία της να χαρακτηρίστει ως μια "εποχή" καθώς ο χρόνος της θητείας της στον θρόνο υπερέβη την έννοια αυτή.

Η Guardian αποχαιρετά τη Βασίλισσα λέγοντας πως "είχε υφανθεί στο ύφασμα της ζωής μας απόλυτα" σε μια θητεία που είδε ορισμένες από τις μεγαλύτερες αλλαγές κάθε περιόδου. "Έπαιξε υποδειγματικά τον ρόλο του μοντέρνου μονάρχη, ένα συμβολικό ηγέτη με το δικαίωμα να ενημερώνεται, να παρέχει συμβουλές και να προειδοποιεί αρχηγούς ιδιωτικά και να εμφανίζεται δημόσια ως επίκεντρο της ζωής του έθνους, των εορτασμών και εκδηλώσεων μνήμης".

Ενώ οι Financial Times κάνουν λόγο για τη "χάρη, τον ανθρωπισμό και τον δυναμισμό της Ελίζαμπεθ" σε μια ζωή "εντυπωσιακής προσφοράς". Η εφημερίδα σημειώνει πως η στωική αντιμετώπιση των οικογενειακών αναταράξεων έδειξαν μια ανθρώπινη πλευρά της στην οποία ωστόσο μπορούσε να βασιστεί κανείς.

Ακολουθήστε το womantoc στο Instagram

Read Next

26 Απρ 2024
26 Απρ 2024
Περισσότερα από

News

26 Απρ 2024

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Απόφαση σοκ του Εφετείου της ΝΥ ακυρώνει την καταδίκη του

"Δεν είχε δίκαιη δίκη" ο κατηγορούμενος για βιασμούς έκρινε το Εφετείο.

26 Απρ 2024

Μαρίνα Σάττι: Συγκινήθηκε on air μιλώντας για τον πατέρα της και την απώλεια του

"Πλέον δεν έχω κάτι να κρύψω, τίποτα, αποφάσισα να είμαι πια τελείως ανοιχτή" είπε η Μαρίνα Σάττι που μίλησε για τη Eurovision και το μεγάλο στοίχημα της Ελλάδας.

25 Απρ 2024

Αλεξία Μπακογιάννη: "Απείλησε να με χτυπήσει με μπουκάλι"

Μήνυση κατέθεσε η Αλεξία Μπακογιάννη κατά του Στέφανου Χίου.

25 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Βεατρίκη: Νεκρός ο πρώην σύντροφός της από ναρκωτικά σε ξενοδοχείο του Μαϊάμι - Οι εθισμοί, η εγκληματικότητα και η βία

O πρώην σύντροφός της Paolo Liuzzo πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών, σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα.

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024