ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Εμανουέλε Κριαλέζε: "Γεννήθηκα βιολογικά γυναίκα και ίσως αυτό είναι το καλύτερο κομμάτι του εαυτού μου"

Ο Ιταλός σκηνοθέτης με αφορμή την πρεμιέρα της αυτοβιογραφικής ταινίας του στο Φεστιβάλ Βενετίας μίλησε ανοιχτά για την προσωπική του ιστορία.

Την προσωπική ιστορία της ζωής του επίλεξε να αφηγηθεί μέσα από την ταινία "L'Immensita" ο Εμανουέλε Κριαλέζε, παρουσιάζοντας την στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Ο Ιταλός σκηνοθέτης τοποθετεί στο μικροσκόπια την καθημερινότητα μιας οικογένειας στη Ρώμη την δεκαετία του 1970, όπου η μεγαλύτερη κόρη ταυτοποιείται ως αγόρι, προκαλώντας αντιδράσεις και προβλήματα μεταξύ της μητέρας και του βίαιου, άπιστου πατέρα της.

Μιλώντας για το φιλμ, ο Κριαλέζε επισήμανε πως η ιστορία είναι εμπνευσμένη από την παιδική του ηλικία, αποκαλύπτοντας πως ο ίδιος έχει προχωρήσει σε φυλομετάβαση πριν από πολλά χρόνια. "Είναι εμπνευσμένη από την παιδική μου ηλικία και τη δική μου ιστορία. Γεννήθηκα βιολογικά γυναίκα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχω μέσα μου ένα τεράστιο κομμάτι που είναι γυναικείος χαρακτήρας. Αυτό είναι ίσως το καλύτερο κομμάτι του εαυτού μου" ανέφερε χαρακτηριστικά, εξηγώντας στην συνέχεια πως η απόφασή του ήρθε έπειτα από συνειδητή επιλογή. "Σε κάποιο σημείο έπρεπε να κάνω μια επιλογή... για το αν θα ζήσω ή θα πεθάνω. Δεν επιλέγεις να κάνεις ένα τέτοιο ταξίδι. Γεννιέσαι έτσι" είπε, αποφεύγοντας να σχολιάσει περισσότερα.

Καταλήγοντας, ανέφερε πως η μητέρα του στάθηκε στο πλευρό του, υποστηρίζοντας τον τόσο με την απόφαση του αυτή, όσο και την δημιουργία της νέας του ταινίας, κατανοώντας μεταξύ άλλων το άγχος και την πίεση που της προξένησε στην ήδη διαταραγμένη σχέση με τον πατέρα του. Τον ρόλο της κεντρική ηρωίδας – μητέρας έχει αναλάβει η Πενέλοπε Κρουζ, η οποία έναν χρόνο νωρίτερα κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού στη Βενετία για την ταινία "Parallel Mothers".

"Υπάρχουν πολλές γυναίκες σε όλο τον κόσμο παγιδευμένες στα σπίτια τους, που προσπαθούν να προσποιηθούν μπροστά στα παιδιά τους ότι τίποτα δεν είναι τόσο άσχημο όσο φαίνεται. Απλώς (γίνεται) για λόγους επιβίωσης. Γνωρίζω μερικές από αυτές τις τρομερές, φρικτές ιστορίες" δήλωσε η χολιγουντιανή σταρ, τονίζοντας πως υποδύεται έναν ρόλο που την έλκυε πάντοτε από μικρή ηλικία.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

19 Απρ 2024

20 χρόνια πριν: Η Τατιάνα Στεφανίδου σε σπάνιο κλικ με τον Νίκο Ευαγγελάτο και την κόρη τους, Λυδία

Σπάνιες οικογενειακές στιγμές από το διάσημο ζευγάρι της τηλεόρασης στη Χαλκίδα.

Περισσότερα από

News

19 Απρ 2024

Με μαγιό χωρίς ίχνος ρετούς η Κωνσταντίνα Μιχαήλ στην παραλία

Η ηθοποιός εντυπωσιάζει με τις αναλογίες της

19 Απρ 2024

Έλλη Στάη: "Έχουμε μπει σε έναν αιώνα που οι γυναίκες αρχίζουν να δείχνουν τα δόντια τους"

Δημοσιογράφος, anchorwoman, μητέρα, σήμερα γιαγιά. Η Έλλη Στάη επιστρέφει στο "σπίτι" της, στο Womantoc και μιλά για την πολιτική σκηνή, τα μίντια, τη μητέρα της και το χάρισμα που τη γοητεύει διαχρονικά στους ανθρώπους.

19 Απρ 2024

"Αγάπα όπως μία μαμά": Η νέα καμπάνια της Μέγκαν Μαρκλ για τη γιορτή της μητέρας

Για μία νέα πρωτοβουλία του "Alliance of Moms", η Μέγκαν Μάρκλ ένωσε τις δυνάμεις της με την πρώην συμπρωταγωνίστρια της στο "Suits", Abigail Spencer και την ιδρύτρια του οργανισμού Kelly McKee Zajfen.

19 Απρ 2024

Τι ισχύει για το δώρο του Πάσχα και πότε θα καταβληθεί

H Επιθεώρηση εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση.

19 Απρ 2024

Χάτσικο: Ο σκύλος που απάντησε στην ανθρωπότητα για το αν τα ζώα έχουν συναισθήματα

Ο Χάτσικο από την Ιαπωνία υπήρξε πρωταγωνιστής μιας από τις σπουδαιότερες ιστορίες αγάπης.

19 Απρ 2024

Ο Νικ Κέιβ συμφιλιώθηκε με καλλιτέχνες που τον έχουν "απογοητεύσει"

"Υποψιάζομαι ότι μέσα στη μουσική όλοι θα βρούμε ο ένας τον άλλον" είπε για την αφρόκρεμα των μουσικών που κατά καιρούς έχουν απογοητεύσει και τον ίδιο.

19 Απρ 2024

Με άνετο outfit και sneakers στις ανθισμένες κερασιές η Άντζελα Γκερέκου

Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που δημοσίευσε η ηθοποιός και πρόεδρος του ΕΟΤ

19 Απρ 2024

ΟΗΕ: Συστάσεις ειδικά για την Ελλάδα εξέδωσε ο Οργανισμός για την εξάλειψη της έμφυλης βίας

Η Επιτροπή του ΟΗΕ για την Εξάλειψη των Διακρίσεων κατά των Γυναικών (CEDAW) αποφάσισε να κάνει 10 συγκεκριμένες συστάσεις στην Ελλάδα.

19 Απρ 2024

Άννα Βίσση: Άπλωσε την πετσέτα της στην άμμο και έκανε το πρώτο μπάνιο της στη θάλασσα

Η Ελληνίδα σταρ άπλωσε την πετσέτα της στην αμμουδιά και απόλαυσε χαλαρές στιγμές κάτω από τον ήλιο.